mosfet Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Salut, Am o problema cu neonul din baie; intotdeauna am avut probleme cu el, se ardea cam des, dar ii tot schimbam neon-ul si se rezolva. Acum de cateva zile nu se mai aprinde. Initial am zis ca-i de la neon, am luat altul, dar nimic. Am schimbat si starterul si nimic. Am deconectat tot si masurand fix pe firele care ies din tavan, azi dimineata aveam 180V si dupa cateva minute a scazut spre 40V... Ma gandesc ca un contact prost n-ar duce la o scadere de tensiune, ori e, ori nu e, dar sa pice la 40V? Zilele trecute cand masuram aveam chiar si mai putin, dar am zis ca n-o mai masura bine aparatul. Acum si mai multe zile, aveam 220, s-a aprins neonul, dar l-a tinut o zi dupa care iar. De la ce naiba poate fi? n-as da jos aplica din tavan ca-i f greu de pus la loc; am masurat pe conectorul din aplica in care intra fix cele 2 fire de 220 din tavan. Link spre comentariu
morarul Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Salut! Pune firele de la intrerupatorul de serviciu in scurt, si masoara tensiunea la bornele de legatura a aplicei. Ideal ar fi sa conectezi o ,,sarcina" temporara ( un bec cu incandescenta, fasung si fire de legatura la bornele respectivei reglete, la momentul masurarii tensiunii. Daca becul se aprinde normal si la bornele respective ai tensiunea nominala (230 V), ai scapat usor: intrerupator defect sau conacte proaste la bornele acestuia. In caz contrar, defectul este mai delicat: ori legatura ,,proasta" (slabita/oxidata in doza de legaturi), ori mai grav conductor intrerupt pe circuitul respectiv. Bafta la remediere! Link spre comentariu
mosfet Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Am pus firele in scurt si am 140V pe conectorul din aplica. Cu aparatul de masura pe 750v imi arata intai 20v, am pus apoi pe 200v si a inceput sa-mi arate 140v si a ramas la 140 si cand am comutat inapoi pe 750. Naiba stie. Stiti un electrician bun si ieftin in Bucuresti? As mai avea o priza de reparat (s-au rupt firele de 220 si nu mai am de unde prinde bornele prizei; banuiesc ca trebuie schimbate firele dintre doza si priza) pe langa problema asta. Edit: Daca trag mai tare de unul dintre fire, ca si cum as incerca sa-l smulg din tavan, am 220 si se aprinde neonul. Editat Decembrie 24, 2016 de mosfet Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Ai un contact slab in doza de legaturi... Acum in ajunul Craciunului nu cred ca gasesti pe nimeni disponibil. Editat Decembrie 24, 2016 de mac01 Link spre comentariu
mosfet Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Nu chiar azi, dar pana in Revelion... Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Acolo unde aveți firele scurte, puteți înnădi altele folosind un conector tip regletă cu șurub pentru conectare.http://utilul-st.cname.ro/cs-photos/products/normal/regleta-4-mm-3a_8603_1_1361812342.jpg sau chiar o clemă Wagohttp://utilul-st.cname.ro/cs-photos/products/normal/clema-legatura-wago-2-poli_15927_1_1414167076.jpg În tavan e foarte posibil să se fi rupt unul dintre conductori unde iese din tubul PVC, dar se mai ține doar în izolație, e foarte improbabil să se întrerupă un fir pe traseu, mai ales pe iluminat.... dați jos corpul de iluminat și puneți în loc un bec cu incandescență cu dulie.Apoi mișcați ușor de fire și observați care fir face figuri (pâlpâie becul) când îl mișcați.De obicei ruperea unui conductor în interiorul izolației se poate observa dacă vă uitați cu atenție, acolo cablul este puțin mai gâtuit , lucru ușor de observat dacă trageți de respectivul cablu. Repet, defectul acesta este cel mai probabil chiar în zona de ieșire a firului din tubulatură, fiindcă acolo se îndoaie. Link spre comentariu
mosfet Postat Decembrie 24, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Sa ma mai uit o data la priza, dar tin minte ca nu mai aveam de ce sa ma prind cu nicio improvizatie. Am tot avut probleme cu neonul din baie, le-am pus pe seama umiditatii, mai ales ca ma tot inunda vecinul de deasupra. Oricum, e vorba de aceeasi doza, deci ori eu ori un electrician, ne-am putea baga nasul, doar ca eu as bajbai grav pe-acolo. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Scoateți siguranțele din tablou, dați jos capacul dozei de la baie și desfaceți izolația de pe conexiuni.Observați care este mai slăbită și mai oxidată.Curățați oxidul de pe fire cu șmirghel sau cu un briceag și apoi răsuciți-le bine la loc, izolați bine totul (chiar cu scotch simplu sau leucoplast dacă nu aveți altceva ) și puneți capacul la doză.Nu e nevoie de un electrician calificat ca să faceți asta măcar.La priză, mai puteți trage ușor cu patentul un centimetru de fire, să aveți cu ce cupla altele în regletă, sper că în doză a lăsat meseriașul firele puțin mai lejere....dacă nu se poate, puteți încerca cositorirea unora de capetele rămase, doar dacă sunt din cupru.Apoi se trage un manșon izolant din tub varnish sau termocontractibil peste înnăditură... Dacă firele sunt zidite direct în placă sau zid (nu trase prin PVC) puteți doar ciopli puțin pe lângă cu o dăltiță și degajați măcar un centimetru de fir de care să vă legați cu regletă sau clemă Wago.... Link spre comentariu
morarul Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Sfaturile D-lui Validae sunt bune, dar trebuie ca instalatia dumneavoastra sa indeplineasca simultan 2 conditii: 1. Conductoarele instalatiei electrice sa fie trase prin teava sau macar tub riflat, asta ca sa permita miscarea acestora prin perete (de la doza de legaturi, la doza de aparat) 2. Conductoarele sa fie din cupru (aluminiul este foarte firav la eforturi de tractiune mai ferme, si aproape imposibil de cositorit in pozitia descrisa de dumneavoastra). Dati-ne mai multe amanunte, ca sa va putem ajuta mai la subiect! Craciun fericit, si bafta la remediere! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Sfaturile D-lui Validae sunt bune, dar trebuie ca instalatia dumneavoastra sa indeplineasca simultan 2 conditii: 1. Conductoarele instalatiei electrice sa fie trase prin teava sau macar tub riflat, asta ca sa permita miscarea acestora prin perete (de la doza de legaturi, la doza de aparat) 2. Conductoarele sa fie din cupru (aluminiul este foarte firav la eforturi de tractiune mai ferme, si aproape imposibil de cositorit in pozitia descrisa de dumneavoastra). Dati-ne mai multe amanunte, ca sa va putem ajuta mai la subiect! Craciun fericit, si bafta la remediere! Daca conductorii sunt si...de AL si INTENC(bagati pur simplu in zidarie),se sparge tencuiala pina ajungi la locul problemei se adauga un nou conductor(pote fi multifilar,atentie la sectiune) dar exact la ce @validae a explicat conexiunea intre AL/CU se face obligatoriu printr regleta...Si eu ma patit,am deconectat sigurantele,m-am apucat de sapat,adica de spart ,apox.4cm,taiat portiunea cu probleme,adauga cablul multifilar din CU,etc dar conectarea intermediara(AL/CU),prin regleta..adaugat protectiile uzuale,gipsuit,evident...redecorat(doar zona)...si gata...!!! :aplauzeBafta..! Editat Decembrie 24, 2016 de morocanosul Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Adica cu alte cuvinte...demolezi juma' de casa ca sa inlocuiesti un amarat de fir! Ce viata! Editat Decembrie 24, 2016 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Păi și ce vrei să facă dacă e cablajul zidit, să pună cablaj aparent ? Dacă e tras prin tub PVC e mai simplu, în jumate de oră rezolvi și fără electrician dacă ai ceva ambiție.... Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Decat sa fac atata distrugere preferam un canal cablu cat mai mic... montat frumos.... prin care trageam un fir separat. Editat Decembrie 24, 2016 de mac01 Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Nu înțeleg ce distrugere mare e aia să sapi câțiva centimetri de zidărie în doza prizei, nu umpli nici un cancioc de moloz. Dacă trebuia să sape un nou canal de tras cablajul mai ziceam.... Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Nu trebuie spart tot traseul cablului. Spargeti 5cm langa locul de unde iese si il inaditi cu o clama . Reparați usor cu un cancioc de ipsos langa spărtură. Editat Decembrie 24, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum