Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcare ni-mh

danutz-

Postări Recomandate

Salutare.

Am cumparat de pe net o pereche de acumulatori ni-mh (pkcell) de 1200 mAh (nu prea cred ca au atat, avand in vedere ca am dat 7 lei pe pereche ) si vreau sa ii incarc cu in incarcaor universal pentru nicd si carbon-zinc care incarca cu o tensiune de 2.9 V pe pereche si o intensitate de 100 mAh. Se pot incarca acumulatori ni-mh cu astfel de incarcatoare ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danutz-

3

• validae

1

• QQme

1

Top autori în acest subiect

Poți să-i încarci, dar monitorizează la prima încărcare tensiunea pe fiecare element și când ajung la 1,45V vezi dacă sunt călduți.Dacă sunt călduți e OK, poți opri încărcarea.

Link spre comentariu

Ni-mh nu au ef. de mem. asa pregnant ca la ni-cd,dar e bine ca la 10-15 cicluri sa faci o descarcare controlata 0,9V si o incarcare max....bat.zinc-carbon pot fi reincarcate daca tens. nu a scazut sub 1.2V ,aplicabila in special la bat. alcaline,merge cam de 5 ori,cu scaderea treptata a capecitatii. curentul de inncarc. 1/10-1/15 din capacitateAh

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări