Vizitator Cristian_018 Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Salut, am o combină Sony MHC RG457s și de curând mi s-a ars integratul (finalul).. Modelul era Stk430-130. Am fost cu combina la un tip care se ocupa de asa ceva și mi l-a demontat... Am făcut comanda de pe net la alt final și vroiam sa știu dacă încerc sa îl lipesc eu va afecta într-un fel combina sau trebuie neapărat sa îl monteze cineva care știe...menționez ca nu prea am experienta. Link spre comentariu
DENSUSAN Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Salut,Daca nu ai experienta mai bine abtine-te ca e posibi sa disrugi cablajul. Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Iti trebuie un letcon, fludor si sacaz...experienta o capeti exersand. Editat Decembrie 24, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Si integratul poți sa il distrugi daca tii prea mult căldură pe terminale. Mare brânză nu ar fi dar e nevoie de niste îndemânare cu scula si ceva cunostinte despre fludor, sacaz, pasta decapanta. Ca sfat, daca te apuci, timpul de lipite trebuie sa fie cat mai mic si pauze mai lungi între lipituri .Lipesti unul din stanga, unul din dreapta, apoi cu piesa fixată te descurci mai usor. Daca poți, desi e mai greu, montează radiator pe piesa ca sa nu o prajesti cu lipitura. Editat Decembrie 24, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
VEF Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Si neaparat dat cu pasta siliconica pe integrat pasta asta ajuta la transferul de caldura altfel se incinge foarte tare integratul si se distruge . Daca nu stii sa lipesti si n-ai scule mai bine lasa acolo ar trebui un ciocan de lipit cu pistolul de 100w poti sa exfoliezi cablajul si dupaia apar alte neplaeri . Editat Decembrie 24, 2016 de VEF Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Trebuie sa incingi simultan si piciorul si cablajul apoi adaugi fludor. O sa vezi ca il trage singura piesa. Nu pui fludor pe varf si sa il întinzi pe terminal. Curați vârful la fiecare lipitura pe burete ud. Sau pe servetel de celuloză îmbibat. La burete, pe partea abraziva ma refer.https://youtu.be/fYz5nIHH0iY Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Trebuie să te gândeşti bine înaite de a trece la treabă...că s-ar putea să nu mai poţi da înapoi! Şi dacă ai distrus cablajul s-ar putea să te coste mai mult dacă te duceai la lipit finalul...la meseriaş! Ştiu că e tentant să te pui să-l lipeşti tu...aşa scapi de o chetuială...dar...dacă n-ai mai lipit astfel de piese e foarte riscant şi poti face oricând greşeli care pot duce la distrugerea finalului si/sau a combinei! Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 Daca deja ai fost la un tip "ce se pricepe" si el l-a demontat, de ce vrei sa-l lipesti tu si nu lasi omul sa termine treaba ? Link spre comentariu
winstyle Postat Decembrie 24, 2016 Partajează Postat Decembrie 24, 2016 (editat) Numai să nu plătească niște bani , puțini , unui om care știe ce face . Te zgârcești la câteva zeci de lei , sau peste o sută ( oricum , puțin ) , și riști să faci mai multe daune , neștiind ce faci . Tipic românesc . Nici lipituriule astea , cât par ele de simple , nu-i chiar așa . Este nevoie de puțină experiență , și uneltele potrivite pentru a face niște lipituri de calitate . Și nu in ultimul rând , iti trebuiesc abilități tehnice pentru asta . Nu am vâzut până acum , o persoană atehnică , să facă o lipitură bună , cu toate că pare simplu ... Sper să nu fie cazul tău , dar iti recomand să lasi electronistul să-și ducă la bun sfârșit treaba incepută la combina ta . Editat Decembrie 24, 2016 de winstyle Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum