Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare componenta necunoscuta

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doban

7

• Florinel TV

4

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ambele componente sunt dintr-un osciloscop ST16A.Postez o poza cu partea opusa,Nu se vede mai nimic inafara de portiunea neagra.

Componentul DK01401 din poza se afla linga un traf SMPS si este notat cu R8.E clar ca este un rezistor,dar ce fel de rezistor?In cealalta poza componentul DK00801 este notat cu J1si toate cele sase iesiri lucreaza in paralel cu comutatorul VOLT/DIV.Doresc sa procur cate una din fiecare,sa am de rezerva in caz ca o sa fie nevoie.

post-212817-0-09151500-1482421822_thumb.jpg

Editat de doban
Link spre comentariu

Ambele componente sunt dintr-un osciloscop ST16A.Postez o poza cu partea opusa,Nu se vede mai nimic inafara de portiunea neagra.

Componentul DK01401 din poza se afla linga un traf SMPS si este notat cu R8.E clar ca este un rezistor,dar ce fel de rezistor?In cealalta poza componentul DK00801 este notat cu J1si toate cele sase iesiri lucreaza in paralel cu comutatorul VOLT/DIV.Doresc sa procur cate una din fiecare,sa am de rezerva in caz ca o sa fie nevoie.

Ambele sunt rezistente ceramice , DK01401 este 2 rezistente ambele de 10 megaomi puse in serie , capetele 20 megaomi

DK00801 sunt rezistente tot in serie si incepe asa

intre pin1 - pin2 = 100 omi

pin2 - pin3 = 200 omi

pin3 - pin4 = 125 omi

pin4 - pin5 = 150 omi

pin5 - pin6 = 100 omi

Link spre comentariu

Ambele sunt negre pe fata cealalta ?

Cati pini are fiecare ?

Fiecare pin are traseu separat ? Sau sunt unii pini uniti intre ei ?

Pare a fi doar ceva rezistiv, vad ca e si notat cu R8.

DA.Ambele sunt negre pe fata cealalta

Cel cu R8 are 3pini.Celalaltul are 6 pini.

Fiecare are traseu separat.Nu sunt uniti.

Ambele sunt rezistente ceramice , DK01401 este 2 rezistente ambele de 10 megaomi puse in serie , capetele 20 megaomi

DK00801 sunt rezistente tot in serie si incepe asa

intre pin1 - pin2 = 100 omi

pin2 - pin3 = 200 omi

pin3 - pin4 = 125 omi

pin4 - pin5 = 150 omi

pin5 - pin6 = 100 omi

Multumesc foarte mult.postez imediat o parte din schema osciloscopului unde se afla componentul notat cu J1

Link spre comentariu

PS uitate mai bine ca DK00801 este notat cu , JR1

Link spre comentariu

Uite schema si uitate peste schema si vezi ca este notat cu JR1 , am si eu acest osciloscop si mam uitat si asa este notat

Multumesc.Si eu am gasit aceasi scema.Am postat mai sus o poza.

Uite schema si uitate peste schema si vezi ca este notat cu JR1 , am si eu acest osciloscop si mam uitat si asa este notat

Multumesc.Am corectat.

Link spre comentariu

In caz ca se arde,ce facem?De unde altul pentru schimb?

Buna intrebare , dar eu numi fac griji pentru aceste rezistente ceramica , ca acestea sunt rezistente tine aproape o viata , dar in caz ca se vor arde am dat valorile lor si merge cu rezistente fixe adica normale puse in serie , sunt rezistente de acest fel la focalizari la tv modele mai vechi cum ar fi telefunchen si mai sunt altele modele ce folosesc aceste rezistente si acolo sunt solicitate la maxim si au tinut mult pina la codens si asa sau ars altfel tineau o viata , deci nuti fa probleme pentru aceste rezistente ca aceste sunt rezistente , sanatatea sa fie ca aparatura se mai cumpara , stima si respect si sarbatori fericite sa aveti linga cei dragi.

Link spre comentariu

Buna intrebare , dar eu numi fac griji pentru aceste rezistente ceramica , ca acestea sunt rezistente tine aproape o viata , dar in caz ca se vor arde am dat valorile lor si merge cu rezistente fixe adica normale puse in serie , sunt rezistente de acest fel la focalizari la tv modele mai vechi cum ar fi telefunchen si mai sunt altele modele ce folosesc aceste rezistente si acolo sunt solicitate la maxim si au tinut mult pina la codens si asa sau ars altfel tineau o viata , deci nuti fa probleme pentru aceste rezistente ca aceste sunt rezistente , sanatatea sa fie ca aparatura se mai cumpara , stima si respect si sarbatori fericite sa aveti linga cei dragi.

Multumesc pentru raspuns.Si eu va doresc deasemenea SARBATORI FERICITE ALATURI DE FAMILIE.Cu stima.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări