alex77 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Vrea sa creez si eu un generator de cc si am gasit materialele: Fir metalic,2 cd-uri,o carioca,un led,2 capace de sticla,banda adeziva,banda de cauciuc,un mini motor de cc si o chestie de lut. Acesta este videoclipul care l-am gasit pe google doar ca nu-mi explica totul intr-un timp indelungat si autorul pare grabit. Acest videoclip are o viteza foarte mare si daca incerc sa il incetinesc vad cum el a taiat o parte din marker cu fierastraul.Acela e capacul de sus sau e partea de jos a markerului? Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 E bun videoclipul acesta sau imi recomandati mie altul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 E partea de sus, cea care nu are varful de scris. Nu conteaza ce are asta. Ca sa faci curent iti trebuie un camp magnetic variabil si o bobina care se intersecteaza cu campul. Fie invarti un magnet langa o bobina, vie invarti bobina langa magnet. Nu e musai sa le invarti. Poti sa apropii si sa departezi. Important e sa varieze campul in bobina. Cu cat ai mai multe spire, fir mai gros, magnet mai puternic, viteza mai mare cu atat obtii energie mai multa. Succes! Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Practic generatorul de cc ( dinamul ) este acel motoras. Toata constructia din cd-uri , carioci ci alte dracii este "manivela" cu care invarte acest motoras. Care este mai exact scopul acestui experiment ? Intreb pt a putea da idei mai pertinente. Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) @djvas,as vrea sa-l testez pe niste rezistente cu valori de 1kohm,2kohm.Am un multimetru acasa dar nu stiu daca am nevoie de baterie.Motorul poate inlocui bateria? Editat Decembrie 21, 2016 de alex77 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Daca pedalezi la el si e dimensionat corespunzator, da. Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Nu inteleg ce si cum vrei sa testezi pe niste rezistente... Adica sa le pui ca sarcina sa vezi daca se incing ( iau foc ) ? Nu vei reusi.. cel putin nu cu valori asha de mari.. Mde.. Legea lui OHM. Motorul poate inlocui bateria.. DAR nu e chiar asha simplu. Ca sa inlocuiesti bateria cu un dinam ( motor ) trebuie sa te asiguri ca tensinuea este constanta deci viteza cu care il invarti trebuie sa fie constanta. Fara rautate dar postul tau m-a dus direct cu gandul la acest filmulet. Enjoy Nu stii daca multimetrul are nevoie de baterie ? Nici o problema te lamurim noi... Spune-ne doar ce model este sau pune o poza. Ca idee ORICE multimetru digital are nevoie de baterie. In schimb multimetrele analogice ( cele cu ac) pot functiona pe unele domenii FARA baterie. Offtopic... Vrei sa experimentezi fizica elementara ? Mai bine construiesti un motor. Vei fi impresionat de rezultat. Asha ceva am construit pentru (impreuna) cu un copil de clasa a 4-a . A facut senzatii la scoala , restul colegilor prezentand in mare doar un bec si o baterie. Editat Decembrie 21, 2016 de djvas Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 21, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) E digital.Bateria pe care o folosesc e cea de la telecomanda tv-ului.Cum pot stii daca bateria nu mai are tensiune in ea?Imi indica valoarea 0 pe multimetru la tensiune si nu se roteste la alta valoare. Motorul poate fi cumparat sau e mult mai bine realizat cu piesele?Eu am vrut sa il cumpar,nu sa il fac. Editat Decembrie 21, 2016 de alex77 Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 Cel mai simplu ? Te duci si cumperi o baterie noua. Dupa asta... sunt sigur ca forumul are cel putin un topic destre folosirea multimetrului.. Dar mie mi-e cam lene sa caut. MARE ATENTIE La unele multimetre NU se poate masura bateria cu care functioneaza. Acest experiment duce la distrugerea multimetrului. Cu alte cuvinte Nu poti sa desfaci capacul de la baterie si sa pui cordoanele de masura pe ea. Link spre comentariu
puriu Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 La cele alimentate cu 9 V (cu masa flotanta) distrugerea este garantata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum