player4 Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Va supun atentiei un proiect de boxe pe 3 cai, pe care urmeaza sa-l realizez la inceputul anului viitor , incinta tip bass-reflex, standfloor. Confirguratie/incinta : - 2 basi de 8 inch Dayton RS225-8 http://www.daytonaudio.com/specs/specsheet.php?prod=295-356 - medie 7 inch Dayton RS180P-8 http://www.daytonaudio.com/specs/specsheet.php?prod=295-365 - inalte Peerless/Tymphany/Vifa D27TG35-06 http://www.falconacoustics.co.uk/downloads/Vifa/D27TG-35-06.pdf Volum intern net pt. basi aprox 80L, ceea ce duce la un f3 de aprox. 30 hz. Cu privire la constructia boxelor, nu am nicio nelamurire intrucat am mai realizat si alte proiecte. In ceea ce tine de filtre, nu prea am experienta si rog pe cei mai priceputi sa-mi dea cateva sfaturi acolo unde se impune . S-au avut in vedere doar parametrii T/S din fisele tehnice. Din simularile facute pe filtre am obtinut cam asa ceva: 1. schema (media este in antifaza) 2. raspuns in frecventa/SPL 3. graficul de imp. Editat Decembrie 21, 2016 de player4 Link spre comentariu
adrian lucian Postat Decembrie 21, 2016 Partajează Postat Decembrie 21, 2016 (editat) Pe repede inainte, rs 225 l-as taia mai sus, e pacat sa nu le lasi sa munceasca pana la macar 6-700hz (daca pastrezi ordin II ) ca doar e liniar pana la1.5kHz. In felul asta mai usurezi RS 180. Cum e acum filtru puterea pica jumatate pe 2x rs225 si jumatate pe rs180, e nefiresc. As taia 225 cu ordin 3 pe la 8-900Hz sa duca ele greul si mid sa fie mai aerisit. E cam periculos ca isi vor impune ele timbrul. Daca iti place mai mult timbrul rs180 cobori cu el mai jos. (cum e acum filtrul, e lasat rs 180 vedeta, solist, probabil are un timbru placut) Tot nefiresc imi pare si Cheybyscheff ordin 2 puternic deformat (C prea mare) pe woofer si mid. La tweeter as incepe cu 3,3micro cu 0,27mH, sa nu fie prea nazal cu 6,7 micro Editat Decembrie 21, 2016 de adrian lucian Link spre comentariu
player4 Postat Decembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2016 Pe repede inainte, rs 225 l-as taia mai sus, e pacat sa nu le lasi sa munceasca pana la macar 6-700hz (daca pastrezi ordin II ) ca doar e liniar pana la1.5kHz. In felul asta mai usurezi RS 180. Cum e acum filtru puterea pica jumatate pe 2x rs225 si jumatate pe rs180, e nefiresc. As taia 225 cu ordin 3 pe la 8-900Hz sa duca ele greul si mid sa fie mai aerisit. E cam periculos ca isi vor impune ele timbrul. Daca iti place mai mult timbrul rs180 cobori cu el mai jos. (cum e acum filtrul, e lasat rs 180 vedeta, solist, probabil are un timbru placut) Tot nefiresc imi pare si Cheybyscheff ordin 2 puternic deformat (C prea mare) pe woofer si mid. La tweeter as incepe cu 3,3micro cu 0,27mH, sa nu fie prea nazal cu 6,7 micro motivul pt care am evitat sa urc mai sus prima frecventa de taiere a fost faptul ca rs225 are conul de aluminiu si nu am vrut sa-i implic timbrul prea mult pe voce, unde am lasat RS180P, cu con de hartie sa-si faca treaba.. Am facut o simulare cu filtrul cu taierea mai sus de data asta: 1. 2. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 22, 2016 Partajează Postat Decembrie 22, 2016 (editat) R1 nu are ce cauta acolo; iar daca este R parazita a bobinei, este imens de mare (de peste 10x). R4 poti incerca sa o pui intre cele 2 sectiuni ale filtrului de medii (scade C4). S-ar putea sa vrea Zobel pe medii, trebuie ascultat. AL are dreptate, poate mai bine alegeai alte woofere, taiate asa jos se vor comporta ca niste suburi. Si valorile C-urile sunt intradevar prea mari. Editat Decembrie 22, 2016 de shambala Link spre comentariu
player4 Postat Decembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2016 R1 nu are ce cauta acolo; iar daca este R parazita a bobinei, este imens de mare (de peste 10x). R4 poti incerca sa o pui intre cele 2 sectiuni ale filtrului de medii (scade C4). S-ar putea sa vrea Zobel pe medii, trebuie ascultat. AL are dreptate, poate mai bine alegeai alte woofere, taiate asa jos se vor comporta ca niste suburi. Si valorile C-urile sunt intradevar prea mari. Asteptam cu interes indicatii de la tine. Difuzoarele le am deja. In a doua simulare am urcat frecventa de taiere la woofere la aprox 560hz. R1 o scot.. Mi-a ramas asa de la multiplele incercari pe egalizarea spl-ului total. Cu R4 se rezolva.. Link spre comentariu
player4 Postat Decembrie 22, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 22, 2016 Daca este cineva dispus sa ma ajute cu masurarea parametrilor T/S ai difuzoarelor montate in incinte, chiar si contra cost, rog sa-mi dea un mesaj privat. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Tu stii bine ca iti ofer orice ajutor vrei, insa o vom face pe mesageria privata sau mail. Link spre comentariu
player4 Postat Decembrie 23, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 23, 2016 (editat) Tu stii bine ca iti ofer orice ajutor vrei, insa o vom face pe mesageria privata sau mail. Stiu, si iti multumesc pt. asta. Avand in vedere ca deja ti-am facut destul deranj in preajma sarbatorilor, mi-am zis sa o lasam pt. inceputul anului urmator.. Am deschis topicul asta in special cu speranta ca mai sunt persoane care au mai lucrat cu vreunul din aceste difuzoare si pot face ceva precizari cu privire la anumite particularitati. Oricum, incerc sa gasesc o solutie pt. a masura parametrii direct cu difuzoarele montate in incinta pt. a putea rezolva din filtre si eventualele probleme aparute in urma pozitionarii difuzoarelor pe baffle. Editat Decembrie 23, 2016 de player4 Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 (editat) In proiectarea incintelor si a filtrelor exista o serie de reguli - in general de bun simt, iar una din ele zice sa nu pui vreodata o R serie cu basul. Acolo ai mereu interesul sa ai Rdc cat mai mica posibil, de aceea si bobinele [mari] se aleg adesea cu miez. Alinierea spl-ului se face prin atenuarea mediilor si a inaltelor dar niciodata a basului. Ca idee, daca tii sa lasi atata putere pe difuzoarele de medii, poti pune 2 bc, stil D'appolito. Caz in care ramai cu wooferele la o taiere joasa, si poate suna spectaculos. http://www.procinema.hu/termekkepek/jmlab-focal-grande-utopia-be_big.jpg Editat Decembrie 23, 2016 de shambala Link spre comentariu
lorin Postat Noiembrie 6, 2017 Partajează Postat Noiembrie 6, 2017 Spune-mi si mie te rog in ce program ai simulat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum