Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stie cineva ce fel de LED-uri sunt acestea ?

aygun

Postări Recomandate

Desi am postat si in sectiunea depanatorilor , postez si aici in ideea ca am mai multe sanse de reusita cu cei ce cunosc LED-urile acestea.

Am un TV LG caruia i-au pocnit 5 LED-uri. Doua au jonctiunea terminata iar alte trei sunt in scurt circuit ferm. Pe multimetru 0.005Volti cadere tensiune pe jonctiune. Celelalte ok au 0.762V .

Multumesc anticipat !

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• aygun

3

• cearda

1

• Dxxx

1

• mihaicozac

1

Top autori în acest subiect

Nu te recunosc...

Parca eu eram acela care insista pe anumite ... detalii ... si tu sustineai ca solutia trebuie sa mearga acceptabil si sa coste putin...

Deci:

- scoate un led sa vezi daca are thermalpad sau nu.

- masoara un led (scos sau nu) sa vezi ce Vf are.

- aproximeaza prin intuitie / calcul sau chiar masurand direct (sarcina reala sau simulata) curentul prin leduri.

Cum unghiul de radiatie sau temperatura de culoare sunt ... detalii ... cred ca aici nu este strict, chiar si randamentul intra acolo, iar daca iei ceva mediu cam este acoperitor.

Deci:

- gaseste leduri egale ca dimensiuni sau mai mici compatibile cu thermal pad-ul existent. Evident acoperitoare la curent/putere si cu acelas Vf.

- 4000-5000K ar fi ok, unghiul normal de 120 grade si el multumitor.

- schimba-le pe toate (altfel se va vedea diferenta cromatica sau de randament, plus ca unele vechi vor fi aproape epuizate desi inca mai merg).

- pentru cost bun alege o firma din gama medie: Edison, Kingbright, Optosupply.

Daca baghetele nu sunt depanabile, atunci munca este mai mare ca trebuie si ele refacute (din poze nu imi dau seama daca sunt leduri discrete/dezlipibile sau sunt integrate in bagheta).

Link spre comentariu

Eu folosesc Osram Duris 3030, 0,7W cu 6500K la reparaţii din astea. Sau leduri de pe baghete recuperate din TV-uri cu panelul spart. Dezlipirea şi relipirea pe plită termostatată. Mare grijă la polaritate, unele au termopadul la catod altele la anod, dacă lipeşti versiunea greşită face scurt A-K şi nu luminează.

Link spre comentariu

Posibil sa fie duble (6V).Testeaza unul care nu este in scurt sa vezi la ce tensine se aprinde.Simuleaza cu o rezistenta de aprox 150ohm in locul ledurilor ca sarcina si vezi ce tensiune ai .Dupa aceea vei sti ce ai de facut.

Link spre comentariu

Cel mai probabil cum spune Razvan.La LG am intalnit cateva duble,cu dioda antiparalel.De asta e util un tester sau macar o sursa CC 10-20mAEu aveam una incropita pentru identificare zenner sterse sau nemarcate care a devenit si led tester.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări