Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum dam gauri filetate in radiatoare

Marian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 53
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blacksmith

6

• daniels

5

• Marian

4

• zsjkuki

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cu toate ca nu sunt un cunoscator in ale tarozilor pot spune cateva chesti care nu au fost amintite: tarozii se fabrica in functie de materialul de prelucrat (vezi foto) si inca ceva care am observat ca nu este stiut, sunt tarozi pentru utilizari obisnuite si tarozi pentru profesionisti (vezi cealalta foto). Diferenta consta in modul de ascutire a tarozilor, nu ma intrebati de unde ii cumpar ca nu ii cumpar de la magazin. P.S. Intradevar la filetarea cu tarozi obisnuiti este indicat sa se dea 1/2 tura inapoi dupa 1, 1/2 tura inainte. :reytre

post-188554-0-44302000-1482418658_thumb.jpg

post-188554-0-28333700-1482418666_thumb.jpg

Link spre comentariu

mai exista si tarozii "de masina", ca de ex: http://www.sculediverse.ro/images/detailed/2/tarod-de-masina-lung-din-357-5357.jpg?t=1442751524

cu ei se poate fileta cu bormasina, cu turatie nu foarte mare, dar fara curse inapoi, intrucat fac filetul complet dintr-o singura trecere, spre deosebire de cei 2/3 din seturile de tarozi de mana

am filetat cu bormasina cu acumulatori (tarod M4 de masina) platbanda de 5 mm grosime, fara a strica filetul

Link spre comentariu

Da, se gasesc. Se gasesc si tarozi speciali pt. aluminiu. Am cumparat de la o firma din Brasov, oameni seriosi. M-au intrebat la ce-mi trebuie, le-am spus ca le utilizez pt. hobby, nu au avut probleme sa-mi trimita cantitati mici...totusi nu am cumparat un tarod si gata...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator mesterul strungar

Aici imi permit sa intervin in discutie find de meserie.Ca sa filetezi aluminiu cu tarod manual,ai nevoie de setul de trei tarozi,de degrosare ,intermediar si de finisare.Operatia o executi ungind tarodul cu seu de oaie,stiu ca uni o sa comenteze,dar asa se face bine un filet.Filetarea se face cu doua ture inainte,si una inapoi,ca aluminiul mai ales este un material pretentios,si altfel stergi filetul.Important e ca treaba sa o faci incet si fara graba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări