zsjkuki Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Este obligatoriu sa executi minimum 1/2 rotatie inapoi pentru ruperea achiilor.Asa se face o filetare corecta.Cautati pe net ca veti gasi cum se fileteaza corect.Mai ales in aluminiu care este un material moale si vei rupe filetul facut cu spanul pe care nu il rupi.Dar fiecare face cum stie. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Eu dau direct cu 2.4mm si apoi tarod M3. Nu am reusit sa stric filetul, chiar fara sa dau inapoi. Din pacate, am rupt 2 tarozi de curand... made in eBay, cine stie ce vapor. In NAM greu gasesti tarozi in sistem metric.Prost e cand se rupe exact unde nu mai poti sa dai langa, caci nu mai exista spatiu langa.Nu o fi metoda 2 inainte, 1 inapoi, dar mie imi merge mai bine cand dau inapoi ca sa descarc spanul acumulat. Mai stiu ca conteaza sa ai si mana formata. Link spre comentariu
zsjkuki Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Eu dau direct cu 2.4mm si apoi tarod M3. Nu am reusit sa stric filetul, chiar fara sa dau inapoi. Din pacate, am rupt 2 tarozi de curand... made in eBay, cine stie ce vapor. In NAM greu gasesti tarozi in sistem metric.Prost e cand se rupe exact unde nu mai poti sa dai langa, caci nu mai exista spatiu langa.Nu o fi metoda 2 inainte, 1 inapoi, dar mie imi merge mai bine cand dau inapoi ca sa descarc spanul acumulat. Mai stiu ca conteaza sa ai si mana formata.Poti sa dai gaura cu pana la 1,5mm mai mica si folosesti tarod de degrosare si pe urma tarod de finisare si unsa cu ulei mineral nu rupi tarodul.Da acela e aproximativ miscarea doua rotatii inainte una inapoi. Editat Decembrie 19, 2016 de zsjkuki Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Iti dai seama ce infern ar fi la nivel industrial sa se aplice metoda aia pe principiul ca "e obligatoriu domne, deci nu se poate fara"... Asta e ca si cum ai spune ca sursele SMPS pentru audio e obligatoriu sa fie stabilizate, deci se subantelege ca fara stabilizare amplificatorul n-ar functiona, ceea ce este fals... E un principiu pe care nici tu si nici Daniels nu-l intelegeti, "obligatoriu" pune o eticheta stricta, "nu exista fara"... "Recomandabil" este expresia potrivita. Link spre comentariu
zsjkuki Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Recomandabil e sa nu fie obligatoriu.Ai spus bine.Eu am zis ca asa se fileteaza corect.Practic in aluminiu daca dai o gaura cu un mm mai mic iei surubul il faci un pic conic la varf si insurubezi cu masina de gaurit nici nu mai trebuie sa faci filet.Da acolo o lasi si nu mai umbli la surub.Asta e o gluma sper ca intelegeti. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Iti trebuie tarozi speciali care rup spanul. Dar manual, acasa, tot dupa metoda da-i inainte, da-i inapoi am dat gaurile folosind 2 tipuri de tarozi. Link spre comentariu
daniels Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Marian, in industrie materialele care sunt destinate a fi prelucrate prin aschiere fie li se aplica un tratament termic care le imbunatateste friabilitatea fie se folosesc materiale care in momentul elaborarii au fost aliate in vederea imbunatatirii friabilitatii. De asemenea, conteaza si marimea sculei aschietoare si a canalelor pentru eliminarea aschiilor. Nu cred ca Al se poate fileta ca in acel film. Aluminiul este un material moale care se depune pe fata de degajare a sculei aschietoare, aschia nu se poate rupe si materialul se ”framanta”, se rupe, etc. Toate astea sunt scrise prin niste manuale in care cei care le-au scris spun cum se poate fileta corect cu tarodul, atentie nu e cu titlul de recomandare. Ca fiecare poate fileta cum crede de cuviinta asta e altceva. La fel mi se pare o abordare gresita din partea ta ca te bazezi pe experienta ta cand vorbesti de filetare. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Am rupt destui tarozi la viata mea, cel mai bine este sa dai cu o bormasina cu reductor de turatie si soft start, un pic inainte, si inapoi, daca NU scoti cind trebuie "spanul", garantat "stergi" filetul cu el. Aluminiul este cel mai greu de filetat la regim DIY, de aceea am trecut la lamelele Aavid thermalloy, mai ieftin, mai rapid, mai eficient! Editat Decembrie 19, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator hand Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Sunt oameni pe care n-ar trebui sa-i contrazici,problema lor ce fac ei prin atelierul lor. Cand incerci sa inveti pe careva, e corect sa-i explici in detaliu fiecare etapa tehnologica. Asta cu datul inapoi e o practica corecta si recomandata. Nu poti sti ce fel de tarod are respectivul,daca a dat gaura la diametrul corect pentru tipul de filet,caracteristicele meterialului ce se doreste a fi prelucrat.,etc. Asemuirea cu procesele industriale e alta mancare de peste. Acolo sunt socoteli diferite. Link spre comentariu
maxente Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Eu dau direct cu 2.4mm si apoi tarod M3. Nu am reusit sa stric filetul, chiar fara sa dau inapoi. Din pacate, am rupt 2 tarozi de curand... made in eBay, cine stie ce vapor. In NAM greu gasesti tarozi in sistem metric.Prost e cand se rupe exact unde nu mai poti sa dai langa, caci nu mai exista spatiu langa.Nu o fi metoda 2 inainte, 1 inapoi, dar mie imi merge mai bine cand dau inapoi ca sa descarc spanul acumulat. Mai stiu ca conteaza sa ai si mana formata. Asa fac si eu, dau gaura cu 2,5 si apoi bag direct tarod de 3 cu ulei sau WD40, depinde ce am pe masa atunci cand dau filetul. Nici eu nu dau tarodu numai inainte, mai dau si inapoi cand simt la mana ca merge mai greu Editat Decembrie 19, 2016 de maxente Link spre comentariu
R2R Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 daca folositi toti cei trei tarozi poate fi si mai usor: http://i66.tinypic.com/2vd3bxt.jpg Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Dati gaura cu 2,7mm apoi bagati tarodul II fara sa dai inapoi. Merge repede , usor si pt ce avem noi nevoie e suficient de rezistent filetul. Carnea radiatorului in care dati filet sa aibe minim 5mm grosime. Teoretic ar trebui 2,4 si folosirea tuturor celor 3 tarozi pe rand. I+II+0 dar pentru teste merge excelent cum v-am zis. Link spre comentariu
vera Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Eu ung tarodul inainte, dupa care dau gaura cu surubelnita electrica. Am grija sa fac pauze intre filetari, ca sa se raceasca torodul. Este adevarat ca unii tarozi se "indoaie" (dupa mai mult de 50 filetari), dar asta e. Mi-am facut provizie de tarozi. Cu tarozii sub 2,5mm, filetez manual, dupa metoda 2 pasi inainte, unul inapoi, ca sa nu-i rup (deoarece se gasesc mai greu). Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 Unde gasim tarozi buni (de calitate), cele 3 masuri, I+II+0? Este un ajutor bun pentru cei ce dau filete! Link spre comentariu
Emil 1986 Postat Decembrie 20, 2016 Partajează Postat Decembrie 20, 2016 eu in targ am gasit de 2!de 3 nu, dar am fost doar o date dupa asa ceva!in schimb din aia mari erau gramezi! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum