Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Motor uzat?

turcu_dan

Postări Recomandate

Nu a fost de la injectoare, este o iluzie.

De vina e computerul masinii, care de ciuda ca se face asa multa economie de carburant si noxele nu ajung a valoarea stabilita (din cauza mersului subturat) a decis sa trimita surplusul de benzina in ulei, ca sa invete soferul sa mai faca ecomonie. N-ar fi asta prima dovada ca inteligenta artificiala ne vrea raul. :)

Link spre comentariu

Dupa aproape 8 ore si jumatate de functionare, 163Km, (din care 120 numai in oras) nivelul de ulei a mai scazut cca 1-2mm pe joja, masurat in aceleasi conditii. Dimineata/pe loc drept in garaj. Masina a fost condusa in oras numai pe modul sport, iar inafara pe drive, consumul in oras a crescut de la 9.5 la 10.6l. In oras si ruland pe modul sport, masina reuseste sa ajunga la temperatura optima de functionare, totusi acum au mai crescut si temperaturile din timpul zilei ..... In concluzie, nivelul de ulei nu a mai crescut, deocamdata...... Nu s-a intervenit la absolut nimic, doar atat ca se conduce pe modul sport in oras. Daca nu se schimba nimic, o sa revin cu pareri cand ajunge la 1000km.

https://postimg.org/image/pmgnpjsq7/

Editat de turcu_dan
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutare, revin cu un mic update. Se pare ca lucrurile au intrat in normal. Dupa aproximativ 1100km din care 70% in oras nivelul de ulei nu a mai crescut, din contra, a scazut pana la jumatatea intervalului de pe joja si s-a stabilizat acolo, dupa cum se poate observa si in poze. La rece uleiul este mai vascos, cand scoti joja, exista o picatura de ulei care se tine de varful ei, comparativ cu luniile trecute cand acea picatura cadea imediat dupa scoaterea jojei din cauza dilutiei cu benzina. Masina este condus in oras pe modul sport si inafara pe drive. Va multumesc pentru indicatii si sfaturi. Sarbatori fericite!

( https://postimg.org/image/rl5dftibh/ )

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Salut. Mai creste nivelul de ulei?Am aceeas problema. Acum un an, am schimbat pompa de inalta. Toate bune pana in iarna asta, cand am din nou benzina in ulei.Motor 1.2 tsi,2010.

Editat de Liviu-tsi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări