Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut osciloscop digital (firme din Romania)

yo3fhm

Postări Recomandate

Salutare,

Deocamdata, dupa un pic de rasfoiala pe piata din Ro, vizez urmatoarele modele (gasite in mai multe parti, preturi cu TVA inclus):

Instek GDS-1102B (TME) 2x100MHz, 1GS/s, 10Mpts, 2337 RON

Hantek DSO-5102B (TME sau Quintrix.ro) 2x100MHz, 1GS/s, 1Mpts, 2173 sau 2355 RON

Owon SDS7102 (Agesys.ro) 2x100MHz, 1GS/s, 10Mpts, 2001 RON

Siglent SDS1102CML (Agesys.ro) 2x100MHz, 1GS/s, 1Mpts, 1621 RON

Rigol DS1102E (Agesys.ro) 2x100MHz, 1GS/s, 1Mpts, 1768 RON

Din pacate, Siglent SDS1202CNL+ a picat, ca n-are decat 40Kpts, iar Rigol DS1102E nu-mi convine ca are ecranul cam mic. Nu ar fi chiar cel mai bun criteriu de excludere, ma mai gandesc. Tinand cont de faptul ca vreau sa pot "diseca" si semnale de tip burst, atunci memoria mai mare de 1MB va fi necesara. Am cautat review-uri pe net pentru toate modelele. Hantek pare cel mai "hackable", dar am gasit si un alt model de la Rigol, care pare pana acum (in ochii mei) cel mai bun compromis:

Rigol DS1054Z (Agesys.ro) 2x50MHz (hackabil la 100MHz), 1GS/s, 12Mpts, aprox. 1850 RON (TVA inclus).

Asta, in conditiile in care are si ecran mare, de 7".

Specificatii aici. Un review al cunoscutului Dave de la EEVblog, se poate vedea aici .

Prin facultate exista multe Rigol-uri fatzaite de studenti si vad ca rezista de ani de zile. Acelasi lucru mi l-a confirmat si altcineva.

In plus, vine si cu 4 sonde @150MHz.

Ce ziceti ?

Nota: am vazut si alte oferte, dar in afara de cele mai sus precizate, preturile sunt mai mari.

Merci,Cezar

Editat de yo3fhm
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3fhm

6

• djvas

5

• sesebe

5

• dark_angel

3

Top autori în acest subiect

• 7 luni mai târziu...

Pe site-ul amintit de tine (agesys) apare la pret promotional de 419EURO+TVA asta inseamna cam 2300 RON

Salutare!

Pana la urma, mi-am luat Rigol DS1074Z Plus si sunt foarte multumit, mai ales ca am reusit ca dupa negocieri sangeroase, sa-l scot la un pret excelent !

Toate cele bune,

Cezar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări