Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut osciloscop digital (firme din Romania)

yo3fhm

Postări Recomandate

Buna ziua,
As vrea sa-i rog pe colegii care eventual au mai prospectat piata pentru achizitie de osciloscoape, sa-mi spuna daca exista oferte mai bune decat ce am gasit eu la TME.ro (pe piata din Romania), pentru achizitionarea cu acte in regula, a unui astfel de aparat.

Ideea e ca am ocazia de a achizitiona pe institutie un osciloscop digital, mi se cere sa il incadrez intr-un pret de max. 2500 RON (nici un leu mai mult) pentru a nu intra pe mijloace fixe (ci pe obiecte de inventar).

La TME.ro am gasit unele oferte de la INSTEK si HANTEK.
Exemple pe aici :
Hantek DSO5202B (200MHz la 2547 lei TVA inclus) ;
Instek GDS-1100B (100MHz la 2333 lei);
Hantek DSO5102B (100MHz la 2169 lei);
Instek GDS-1152A-U (150MHz la 2342 lei).

Afisarea am facut-o selectand "pret brut" (adica, cu TVA inclus). Repet, nu pot depasi 2500, recomandabil un pic mai jos. Tinta achizitiei e, cred, destul de clara: ce se poate mai bun (intr-un range de fiabilitate acceptabil) in bugetul precizat. Hi.

V-as ramane indatorat pentru eventuale alte idei, intrucat fereastra de timp pe care o am la dispozitie e foarte mica (cateva zile, in care ar trebui sa apuc sa fac si plata, ca sa nu se inchida anul financiar).

Multumesc !
Cezar

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo3fhm

6

• djvas

5

• sesebe

5

• dark_angel

3

Top autori în acest subiect

Nu recomand Tektronix-urile ieftine.....

Cel mai bine este sa-i suni, Ark sau altii si sa le expui problema si au tot interesul sa te ajute si sa-ti dea cele mai bune variante.

Eu am fost foarte multumit de Siglent. Si LeCroy are colaborari cu ei.

Link spre comentariu

Si eu eram curios de ce nu sunt bune Tektronixurile ieftine ? :56

Poate o fi de vina garantia aia de 5 ani ? :rade: nu prea am vazut-o la toate celelalte marci concurente.

Eu n-am vazut nici unul "picat" chiar printre TDS-uri banale ce functionau de mai bine de 10-12ani. Macar o trimitere catre niste review-uri negative legate de TBS -uri?

Nu stiu daca Ark are un contract asa mare cu Tektronix incat sa obtina preturi mai mici ca Fănell.

Link spre comentariu

Am folosit vreo 3 ani la servici Tektronix din seria TDS3000 si are numai 10K de memorie pe toate canalele.....prietenii stiu la ce foloseste. Pretul cautati-l pe net.

Acum utilizez la servici osciloscop cu 64M memorie si 12 biti rezolutie.

Seriile de top de la Tektronix sint super OK dar sint mai scumpe.

Apropo @dark_angel, intradevar TDS-urile sint super fiabile dar nu exceleaza la performante.

..............................

Macar o trimitere catre niste review-uri negative legate de TBS -uri?

..............................

Cit are memorie un osc din seria TBS?

2.5K? Si astia impartiti la toate canalele.

Pt mine este suficient, nu am nevoie de un review negativ ca sa ma convinga.

Pina si osciloscopul personal are 1M de memorie si 1Gsample, impartiti intre canale dar tot e mai bine.

Uite eu iti recomand unul de asta: http://www.siglent.eu/siglent-sds1152cml.html

Este si o firma din Ro care il aduce.

Link spre comentariu

La aceleasi preturi gasesti osciloscoape mai bune.

Altfel sta treaba la cele scumpe-de virf, dar nici ieftine nu sint.

Asta este valabila pentru orice BRAND name, nu numai la tektronix.

Desi TDS3000 este un model depasit inca se vinde la sume astronomice... mai ales daca e modelul de 500Mhz sau 1Ghz.

64M si 12 biti... vise frumoase pentru un muritor de rand.... :) Banuiesc ca e un Lecroy..

Si recomandarea mea este asemanatoare cu a lui Sesebe, mergi pe Rigol sau Siglent. Faptul ca acesti 2 producatori au produs OEM pentru 2 "grei" in industrie ( HP si Lecroy) spune multe.

La Rigol ai avantajul ca poti lua 4 canale la un pret absolut imbatabil. Totusi daca vrei doar 2 canale cred ca Siglent e mai castigator.

Link spre comentariu

Uite eu iti recomand unul de asta: http://www.siglent.eu/siglent-sds1152cml.html
Este si o firma din Ro care il aduce.
Salutare sesebe!
Te rog, spune si care e firma respectiva. Am deschis topicul solicitand in mod expres asta chiar din titlu (firme din Romania care comercializeaza osciloscoape) si nu cred ca moderatorii ar putea avea obiectii, atat timp cat este cat se poate de on topic. Pana la urma, poate fi util tuturor, nu numai mie !
Multumesc si tuturor celorlalti colegi forumisti care au avut amabilitatea de a raspunde in acest topic. De asemenea, oricaror altor intentii de acelasi gen!
Eu am mai identificat AGESYS.ro care oferteaza in zona mea de interes Siglent SDS1000CNL+ (2 canale 2x200 MHz 2GSS/s DSO) si OWON SDS7102 (2 canale 100 MHz 1GS/s DSO) . OWON-ul pare foarte atractiv datorita memoriei de ... 10MB !! Am un amic electronist care il foloseste de vreun an si deocamdata nu a avut probleme.
Raman sub lupa si celelalte produse RIGOL, SIGLENT sau GW-INSTEK pe care le-au recomandat si ceilalti colegi sau despre care am primit informatii pe alte canale, si pe care vad ca le oferteaza firme precum DISTEK.ro , RONEXPRIM sau ARC Brasov.
Cineva mi-a recomandat sa solicit o oferta si de la ROMTEK.ro. Stiti ceva despre ei ?
Si in acelasi context, imi reiterez rugamintea - daca mai cunoasteti si alte firme care comercializeaza astfel de echipamente si eventual modelele recomandate.
Multe multumiri !
Cezar
Link spre comentariu

Am sa-ti raspund pe privat pt ca am luat ban 1 zi pt recomandari facute la cerere (si nici macar nu cunosteam magazinele)...deci verifica mesajele.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am folosit vreo 3 ani la servici Tektronix din seria TDS3000 si are numai 10K de memorie pe toate canalele.....prietenii stiu la ce foloseste. Pretul cautati-l pe net.

Acum utilizez la servici osciloscop cu 64M memorie si 12 biti rezolutie.

Seriile de top de la Tektronix sint super OK dar sint mai scumpe.

Apropo @dark_angel, intradevar TDS-urile sint super fiabile dar nu exceleaza la performante.

Cit are memorie un osc din seria TBS?

2.5K? Si astia impartiti la toate canalele.

Pt mine este suficient, nu am nevoie de un review negativ ca sa ma convinga.

Pina si osciloscopul personal are 1M de memorie si 1Gsample, impartiti intre canale dar tot e mai bine.

Am inteles, si eu am lucrat multa vreme cu un DPO4xxx si n-am avut ce sa ii reprosez. In banii aia e greu de gasit ceva fiabil cu rezolutie verticala de 12biti. Depinde si ce semnale doreste sa studieze cu el. Daca sunt semnale repetitive atunci cred ca ajung si 2,5k. Ca idee din ce am vazut in datasheet TBS-ul ar putea intregistra si waveform-uri mai mari de 2,5k pe stick-ul extern. Nu scrie explicit pana la ce dimensiune maxima poate inregistra un waveform. Apoi se uita cu lupa de timp prin el incarcandu-l de pe stick.

Revenind la ce zice Cezar la inceput:

Ideea e ca am ocazia de a achizitiona pe institutie un osciloscop digital.

....

Tinta achizitiei e, cred, destul de clara: ce se poate mai bun (intr-un range de fiabilitate acceptabil) in bugetul precizat.

Bun si ieftin nu exista. Daca va functiona minim 8h/zi si e nevoie de certificat de calibrare(fiind vorba de o institutie) unde e folosit atunci clar trebuie ceva fiabil. Daca se va utiliza mai rar si se ignora partea cu fiabilitatea, calibrarea, atunci Rigol sau Owon ar fi solutia in banii aia.

De mentionat ar fi ca unul cu o memorie mare va face achizita intr-un timp mai lung, implicit va naviga prin meniu ceva mai lent, nu ca unul d`ala "de firma cu traditie".

Link spre comentariu

Memoria pt sample-uri trebuie sa fie extraordinar de rapida, sa lucreze la viteza de sampling si in nici un caz nu poate lucra cu o memorie externa.

Nu stiu ce ai gasit tu dar nu-i real sigur ............sau nu te-ai exprimat bine.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Bun si ieftin nu exista. Daca va functiona minim 8h/zi si e nevoie de certificat de calibrare(fiind vorba de o institutie) unde e folosit atunci clar trebuie ceva fiabil. Daca se va utiliza mai rar si se ignora partea cu fiabilitatea, calibrarea, atunci Rigol sau Owon ar fi solutia in banii aia.

Si Rigol de ce nu se poate calibra ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări