Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LCD vs LED

valioval

Postări Recomandate

Va salut si La multi Ani !

Acum spre final de an am prins un lcd de 32 care are probleme pe invertor sau pe lampi cand merge si cate o zi cand ramane fara iluminare din spate doar sunet Am retusat verificat tensiunile de 24 startul invertor.. sunt si raman cand se stinge . ...Am hotarat sa l modific si sai pun benzi de led in loc de neoane ,acestea se alimenteaza la 12 v indiferent de lungime (la fiecare 3 leduri)

cum este mai bine sa le alimentez la tensiunea de 12 v a tv ului ? sau in serie la tensiunea pentru invertor de 24 este vorba si de consumul ledurilor si cea de 24 v era perfecta dar nu stiu sa nu arda ledurile (benzi puse in serie ) cum este mai bine ??

Sarbatori frumoase!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• mac01

1

• valioval

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Nu pune benzi ordinare cu leduri de 12V (cu rezistență serie la fiecare 3 leduri) fiindcă nu au luminozitate corespunzătoare.Am montat așa ceva, dar cu 120 leduri/metru în loc de cele uzuale (60 leduri/m) și tot nu aveau luminozitatea mai mare de 50% din cea originală cu CCFL. Apoi mai e și problema reglării luminozității, care nu se mai poate face din telecomandă, cel mult poți pune un potențiometru extern pe tv. Se găsesc în schimb benzi speciale rigide cu leduri, sub formă de kit de înlocuire. Are din astea și colegul DXXX la Bazar. Uite și discuția de aici: http://www.elforum.info/topic/121462-ccfl/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări