Gerula Postat Aprilie 29, 2007 Partajează Postat Aprilie 29, 2007 Am vazut topicul lui Dalu cu apartul 100% neinvaziv. Ar fi fain asa. Nu il mai intzepi pe pacient ca sa-i recotezi sangele pentru analize. Poate fi un aparat portabil. Exista ceva grupuri de cercetare care fac asta, dar nu au avut rezultate notabile. Cum ma gandesc eu: pai ceva gen RMN, RES, spectroscopie de microunde,... Prin RMN poti "descoperi" grupari chimice gen SO4, CO2 din comusi complexi, dar ma tem ca celelate sunt si mai "elemetale" ("vad" doar concentratiile elemetelor : Ca , P,..) Principiul RMN e simlu, dar nu stiu daca il putem face noi la nivel de amator. E asa: Se aplica un camp puternic cativa Gs (un electromagnet puternic) care "despica" nivele energetice. Pot aparea astfel absorbtii itre niele suficient de apropiate incat proba sa absoarba pe la 20MHz. Apoi se baleiaza frecventza si se observa o aborbtie la o frecv specifica gruparii chimice. Rezulatele vor vi procesate de un palmtop. Astept si alte idei. Idei am, dar bani nu prea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum