Vizitator stefan5 Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 nu trebuie musai sursă de tensiune negativă...este suficient un generator de curent constat în catod dar acest generator trebuie decuplat în ac(cred că se ştie de ce). Nu se poate inlocui acest generator cu semnalul celalalt al iesirii balansate ca in desenul de mai sus? Link spre comentariu
Vizitator stefan5 Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 (editat) Dupa mai multe teste si documentari atat despre PCM1794 cat si despre lampi in general am ajuns la concluzia ca e mai bine sa renunt la ideea de SRPP cu 6N2P Daca gain-ul dat de proiectul final mi se va parea prea mic, voi construit ulterior, separat, un preamplificator ca la carte (inca un motiv sa ma avant si mai mult in lumea tuburilor ) Noua idee ar fi sa transform iesirea balansata a DAC-ului in nebalansata, astfel eliminand din zgomotele DAC-ului si ce ar mai fi inaintea lui. Cel mai simplu si eficient ar fi cu un transformator de iesire specializat, care din ce m-am uitat eu pe diferite site-uri, nu ar scadea ca pret sub ~80 EUR, iar cum mie imi trebuie doua....rezulta ca voi folosi metoda 2 Metoda doi e mai ieftina, si tinand cont ca deja am construite sursele de alimentare, e ca si facuta. Este vorba de Broskie Cathode Follower cu urmatoarea schema http://ep.yimg.com/ay/glass-ware/bcf-9-pin-pcb-user-guide-6.gif Teoretic ar trebui sa ofere atat transformarea din balansat in nebalansat cat si o impedanta de iesire mica(sau cel putin mult mai mica ca la SRPP), isa fara gain. Voi folosi ca lampi 6N1P si deja existenta tensiune de anod de ~165V. In manual sunt recomandate anumite valori pentru rezistentele R1,2,4,5 = 47K, R7=1M, deci aici sa spunem ca nu are rost sa umblam. Pentru condensatoare am ales C1=2,2uF, C23=0,1uF, C2=3,9uF si am omis C3 si C4. Problema e ca nu stiu ce valoare sa aleg pentru Rk. Valoarea recomandata este de 300 ohm, dar la 250V, nu 165V cat am eu. Tin sa cred totusi ca aceasta valoare nu este foarte critica si ca afecteaza in mare parte doar impedanta de iesire. Atasez o captura cu valorile pieselor recomandate impreuna cu un tabel in care pe ultimele 3 pozitii se pot vedea diferite valori de Rk si tensiuni de anod pentru 6N1P. Daca cineva are alte idei decat BCF sau imi poate recomanda o alta abordare, sunt numai urechi Editat Ianuarie 6, 2017 de stefan5 Link spre comentariu
sesebe Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Si pe ce sarcina debiteaza iesirile de curent ale DAC-ului? Link spre comentariu
Vizitator stefan5 Postat Ianuarie 6, 2017 Partajează Postat Ianuarie 6, 2017 Si pe ce sarcina debiteaza iesirile de curent ale DAC-ului? Pe o rezistenta de 133ohm care face conversia I/V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum