Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV Panasonic sare dupa post!

spyry

Postări Recomandate

Salutare meseriasi.Am pe masa de lucru un tv Panasonic ,sasiu Z7 care sare dupa post ,in urma masuratorilor efectuate am ajuns la concluzia ca problema provine din tuner ,insa nu am acest tip de tuner ,in schimb am 30 de tunere de toate categorile ,Tunerul original are urmatoarele caracteristici :ENV57D13G3R si mai jos 04 26 ,incepand de la mufa antena pin1-AGC ;pin2-NC ;pin3-NC ;pin4-SCL;pin5-SDA ;pin6-9v ;pin7-5v ;pin8-AFT ;pin9-BT 33V ;pin10-NC ;pin11-IF ,majoritatea selectoarelor pe care le detin nu au tevsiunea de 9v ca originalul in locul acesteia are 5v si mi-e teama sa nu le stric daca le inlocuiesc .Rugamintea mea este, sa ma povatuiti si pe mine daca se poate face vre-o modificare sau un echivalent al acestui tuner.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• spyry

5

• adydep

3

• leoncris

1

• gogu1305

1

Top autori în acest subiect

Multumesc pentru ajutor .Am reusit sa montez un tuner PLL ;TEDE9-284B,si am taiat tensiunea de 9v care venea in pinul 6 al tunerului si tv-ul a intrat in functionare normala ,tensiunea de 5v care vine in pinul 7 ajunge acum si in pinul 6 prin tuner ,deci defect eliminat .

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Mare necaz ,mare ,tv-ul cu pricina a revenit din nou cu acelasi defect ,de aceasta data am inlocuit din nou cu un tuner original si problema persista in speta la schimbarea programului imaginea sta in jur de 3 secunde apoi tensiunea din pinul 9 al tunerului creste usor cu 1-2v ,suficient sal scoata dupa post ,tensiunea de 33v este stabila ,in acest moment daca dau search nu memoreaza nici un post restul tensiunilor sunt Ok pe tuner :84 .

Link spre comentariu

Schimba bobina de caf sau mai degraba condensatorul paralel cu aceasta....asta in cazul in care poti. Condensatorul o ia razna...isi pierde capacitatea. Este mic si de valoare mica de ordinul picofarazilor...

De ce spun daca poti...pentru ca (de obicei) condensatorul este bagat in interiorul bobinei si este foarte dificil de schimbat. Este de preferat sa pui alta bobina de la alt Tv tot din calea comuna....si nu va mai pleca de pe post. Sau poti taia piciorusele condensatorului si pune altul pe cablaj paralel cu bobina....daca ai schema si ii stii valoarea.

Nu incerca s-o reglezi...va sta un timp pe post si se va intoarce inapoi cu acelasi defect....cand condensatorul isi pierde iar valoarea.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări