elmar Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Sau... poate să folosească metoda asta:http://www.corsa-c.ro/index.php?/topic/53-decodare-cdr-2005-vdo/ Link spre comentariu
stone100 Postat Decembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2016 pai din cate vad este o operatie dificila spre imposibila cu arduino , atunci pe viitor cu ce pot device soft si citi memoriile EEPROM Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Dacă ai un calculator cu port serial (sau paralel) poti face o interfaţă simplă şi să citeşti softul cu ponyprog ...problema e că trebuie să dezlipeşti memoria din aparat şi să o lipeşti într-o astfel de interfaţă..http://www.scienceprog.com/rs232-emulates-i2c-for-24cxx-memory-programming/ Iar dacă ai calculator numai cu USB...trebuie o interfţă de genul postal AVR 3 sau openprog...cu softurile aferente!(nu recomand alte programatoare mai scumpe ...doar pentru a citi o astfel de memorie 24cxx).. Acestea sunt mai greu de construit în regim de amator...singurul la care ai toate datele de construcţie şi punere în funcţiune e openprog (aşa cum îi spune şi numele ...public/deschis) Sigur... ambele programatoare se pot găsi de cumpărat...chiar şi aici pe forum! Editat Decembrie 18, 2016 de elmar Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Sau... poate să folosească metoda asta:http://www.corsa-c.ro/index.php?/topic/53-decodare-cdr-2005-vdo/ O, pai daca stie adresa la care e salvat codul, ar trebui sa fie floare la ureche cu arduino - citeste direct cei doi bytes si ii afiseaza in monitorul serial. Calculeaza codul de deblocare (formula e data in primul post, e un XOR) si gata. Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Cam asa ar trebui sa arate sketchul care sa citeasca cei doi bytes. Sper sa se potriveasca adresa memoriei. Cum se conectaza scrie la arduino pe site. O varianta si mai buna e cea care si "decodeaza" - face XOR-ul cu 7E9C (ca in pagina din postul 16). _24c16_readAddr0x790x7A.ino.txt _24c16_readAddr0x790x7A.ino.txt Link spre comentariu
rlodina Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Eu cred ca ai putea sa-l citesti si direct in circuit (fara sa dezlipesti cip-ul): - alimentezi casetofonul - te conectezi cu Arduino (cred ca ar fi mai ok un Arduino la 3.3V - vezi la cat este alimentata memoria) la pinii la SDA, SCL si GND (ATENTIE fără VCC) - intre SDA si VCC-ul tau pui o rez pull-up (10k) - idem la SCL - rulezi aplicatia scrisa de Liviu. Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Salut Radu, - intre SDA si VCC-ul tau pui o rez pull-up (10k) - idem la SC. Astea ar trebui sa fie deja. Si probabil ar fi bine sa schimbe putin ordinea operatiilor: - te conectezi cu arduino - alimentezi casetofonul - rulezi aplicatia. Desi acum, daca ma uit mai bine, nu e chiar bine scrisa, ar fi ajuns sa pun totul in setup() si sa las loop() goala, ca nu trebuie citit la nesfarsit. Ma rog, acum n-o mai modific. Link spre comentariu
rlodina Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 @Liviu : eu doar presupun aici (n'am testat): Varianta 1: alimentezi Arduino direct de pe placa casetofonului - nu ai nevoie de rez. pull-up Varianta 2: i-l alimentezi separat (GND comun) si aici ai nevoie de cele 2 rez. pull-up la VCC-ul tau (Arduino) - cred Evident trebuie vazut exact la ce tensiune lucreaza magistrala i2c din casetofon (banuiesc ca 3.3 V - poti masura tensiunea de alim. a memoriei) si daca alimentarea Arduino difera sa folosesti un circuit level shifter. In fine - povestim aici de amorul artei - colegul probabil ca a renuntat. Link spre comentariu
stone100 Postat Decembrie 30, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2016 va multumesc ma pun pe treaba Link spre comentariu
stone100 Postat Februarie 13, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2017 (editat) revin , dupa multe faze si chefuri , am ajuns sa fac din nou cdr-ul . am fisierul .bin , dar chiar nu stiu cum sa il pun in arduino , un sfat , tot caut pe net si arca nu e ce caut eu cdr2005_original reset 8761 (1).rar Editat Februarie 13, 2017 de stone100 Link spre comentariu
Liviu M Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 am fisierul .bin , Din cate tin eu minte, era vorba de citit cateva locatii, ca sa gasesti codul. Scrisul intregului fisier e posibila, dar nu cu sketchul pus de mine mai sus. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 Incearca asta: https://github.com/mastrogippo/Arduino-EEPROM-Upload Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum