Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Citire EEPROM cu Arduino Uno

stone100

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Dacă ai un calculator cu port serial (sau paralel) poti face o interfaţă simplă şi să citeşti softul cu ponyprog ...problema e că trebuie să dezlipeşti memoria din aparat şi să o lipeşti într-o astfel de interfaţă..http://www.scienceprog.com/rs232-emulates-i2c-for-24cxx-memory-programming/

Iar dacă ai calculator numai cu USB...trebuie o interfţă de genul postal AVR 3 sau openprog...cu softurile aferente!(nu recomand alte programatoare mai scumpe ...doar pentru a citi o astfel de memorie 24cxx)..

Acestea sunt mai greu de construit în regim de amator...singurul la care ai toate datele de construcţie şi punere în funcţiune e openprog (aşa cum îi spune şi numele ...public/deschis)

Sigur... ambele programatoare se pot găsi de cumpărat...chiar şi aici pe forum!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Eu cred ca ai putea sa-l citesti si direct in circuit (fara sa dezlipesti cip-ul):

- alimentezi casetofonul

- te conectezi cu Arduino (cred ca ar fi mai ok un Arduino la 3.3V - vezi la cat este alimentata memoria) la pinii la SDA, SCL si GND (ATENTIE fără VCC)

- intre SDA si VCC-ul tau pui o rez pull-up (10k) - idem la SCL

- rulezi aplicatia scrisa de Liviu.

Link spre comentariu

Salut Radu,

- intre SDA si VCC-ul tau pui o rez pull-up (10k) - idem la SC.

Astea ar trebui sa fie deja. Si probabil ar fi bine sa schimbe putin ordinea operatiilor:

- te conectezi cu arduino

- alimentezi casetofonul

- rulezi aplicatia. Desi acum, daca ma uit mai bine, nu e chiar bine scrisa, ar fi ajuns sa pun totul in setup() si sa las loop() goala, ca nu trebuie citit la nesfarsit. Ma rog, acum n-o mai modific.

Link spre comentariu

@Liviu : eu doar presupun aici (n'am testat):

Varianta 1: alimentezi Arduino direct de pe placa casetofonului - nu ai nevoie de rez. pull-up

Varianta 2: i-l alimentezi separat (GND comun) si aici ai nevoie de cele 2 rez. pull-up la VCC-ul tau (Arduino) - cred

Evident trebuie vazut exact la ce tensiune lucreaza magistrala i2c din casetofon (banuiesc ca 3.3 V - poti masura tensiunea de alim. a memoriei) si daca alimentarea Arduino difera sa folosesti un circuit level shifter.

In fine - povestim aici de amorul artei - colegul probabil ca a renuntat.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări