Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Microcontrolere de la zero

Vizitator Maximilian Minulescu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator bufferzone

Salut,

Vreau sa fac un proiect in care voi folosi urmatoarele:

1. Raspberry pi 3 Model B x1buc

2 NRF24L01 x 3buc(https://www.optimusdigital.ro/ism-24-ghz/119-modul-nrf24l01-pentru-distante-mari.html)

3. PIC16F8X x 2buc (nu stiu care este cea mai buna solutie de microcontroler)

4. Contacti magnetici x 2buc

Descriere proiectului:

Pic-urile va sesiza deschiderea unei usi si va transmite catre Raspberry faptul ca usa a fost deschisa iar Raspberry va salva intr-o baza de date MYSQL data si ora cand usa a fost deschisa.

Sunt dispus sa platesc pentru ajutorul dat de dvs. Mentionez ca am incercat mai multe exemple in urma cautarii pe google insa nu am reusit sa transmit si sa primesc nici un byte. Posibil sa nu fi inteles eu cum se seteaza adresele TX respectiv RX.

Multumesc anticipat! Sarbatori fericite!

Link spre comentariu

Daca scopul acelui proiect nu este de a invata comunicatia UART nu vad scopul folosirii acestuia ? Pentru un simplu mesaj gen usa a fost descisa PIC-ul poate transmite un simplu impuls de 100ms pe care raspberry il va trata intr-o intrerupere. Daca vor fi mai multe usi atunci te joci cu durata impulsului: pentru prima usa se transmite un impuls de 100ms ,pentru a doua usa una de 150ms iar raspberry va masura duarata impulsului si va sti despre care usa a fost vorba.

Link spre comentariu
Vizitator bufferzone

Salut,

Scopul proiectului este de transmite catre raspberry mesajul usa deschisa (usa fiind o placa care se deschide si elibereaza o bucata de bricheta pentru foc care cade intr-o cutie) lucratorul care supravegheaza instalatia face vant cutiei cand s-a umplut pe banda transportoare iar cand ajunge cutia pe banda cu ajutorul unor fotocelule gen cele de la usile de garaj sa citesc trecerea unei cutii noi si sa transmit la raspberry iar acesta sa salveze trecerea cutiei cu brichete. Partea de programare in python pentru salvarea in baza de date o descurc restul cred ca ma depaseste. Mentionez ca sunt programator in Visual FoxPro

Multumesc mult pentru ajutor!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări