Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplifcator 7.1

Elef

Postări Recomandate

Un amplificator 7.1 inca neterminat.

Posted Image

Finalii LM4766 + LM3886.

Posted Image

Preamplificatorul pentru centru si subwoofer, TDA7439 + AD5242.

Posted Image Posted Image

Preamplificatorul pentru restul canalelor, 3xTDA7439

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Elef

16

• Blind

3

• Dr.L

3

• Ciprian Alexandrescu

3

Top autori în acest subiect

O schema si instructiuni pas cu pas nu dai (plus un "de ce schimbi..")? :smt003 Nu de alta, insa asa multora le-ar folosi, chiar daca exista un sticky de cateva pagini la alimentatoare. (ca si eu ma numar printre aia carora le-ar folosi, asta e alta poveste :yawinkle: )

Link spre comentariu

La T3 bobina care incepe cu pinul 6 unde se leaga capatul lasat liber? Cumva la pinul 8? Sau la masa? Si ce bobine i-ai facut lui T1?Arata bine inauntru, carcasa pare sa fie de la tunerul de Electronica Industriala. Sint curios cum stai cu brumul de la traseul de 220Vca?

Link spre comentariu

La T3 e desenat simbolul un pic aiurea( a ramas de la o chestie mai veche si nu l-am mai modificat sa corespunda realitatii).Fizic daca tin minte 6 e legat de 8.T1 sper sa nu gresesc are 34 spire in primar (17+17), in secundar parca sunt 11+11. Carcasa e de la deck-ul Electronica Industriala.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Dupa ceva vreme am reusit sa fac si placa cu microntrolerul(16F877) care va comanda statia prin intermediul celor 4 butoane care vor fi prevazute pe carcasa sau va face pe interfata intre calculator si circuitele din statie( varianta care va fi sigur cea mai utilizata, cand sunt la calculator mi-e lene sa ma aplec pana la statie sa o dau mai tare sau mai incet).

Mai ramane sa o asamblez si sa fac programul pentru uC si PC :d.

Link spre comentariu

Direct nu.Va fi doar un RS232 pentru legatura cu calculatorul.Dar cu un cablu USB-RS232 se rezolva si problema asta( de fapt asa am vrut sa iasa).

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

super proiectul :supz: am si eu un proiect asemanator,adica un sistem 4.2.ai putea sa-mi dai mai multe detalii despre partea de preamplificare-de la intrare pana la intrarea amplificatoarelor-si despre partea de comanda?as vrea sa fac si eu ceva asemanator,pentru statia mea mai exact o parte de comanda digitala cu butoane si afisare lcd,4 intrari(2 stereo si 2 pe 4 canale),egalizator 10 benzi,dar in loc de comunicarea cu calculatorul,as opta pentru o telecomanda (sau ambele :smt003 ),dar avand in vedere ca stiu doar electronica analogica,as avea nevoie de ajutorms

Link spre comentariu

Schema pentru comanda.Intre timp am ponit statia dar doar pe 2 canale.Probleme : 1.am subdimensionat radiatorul =)) si nu prea mai am ce sa fac decat sa incerc sa pun niste ventilatoare.2. sursa auxiliara de 5V imi baga un zgomot ingrozitor.Momentan a fost rezolvata cu un un transformator al carui primar e folosit pe post de soc.

Link spre comentariu

ms pt schema,dar din pacate am inteles doar comanda pe rs232ai folosit sursa auxiliara de la sursa de calculator? daca da,sugerez sa folosesti un transformator micut,de cam 7v cu stabilizare. poti incerca cu niste toruri de ferita bobinate,in cel mai rau caz bobineaza un transformator de tv,pune niste condesatori cu tantal cam cat costa intregratele,mai ales tda7439 si ad5242? cu 40 de ad5242 pot face egalizator de 4 canale,cu 10 benzi,comandat digital :supz: ,insa caut ceva mai simplu :rolleyes: radiatorul pe care il ai iti tine un singur lm3886 la maxim :(. poti incerca sa faci un tunel cu 2 ventilatoare-cu viteza variabila,care sa raceasca radiatorulbafta in continuare!

Link spre comentariu

E doar RS232.Sursa auxiliara de 5V o folosesc ca sa alimentez partea de comanda.La radiator nu prea am ce sa fac fiindca nu prea mai am loc prin cutia actuala.Si momentan nu am de gand sa o schimb.Asa ca o sa incerc sa pun 2 ventilatoare si sa nu exagerez cu volumul.Pentru preturi uita-te la capodimonte.Pentru egalizorul tau poti folosi TDA7317 daca te multumeste si scapi din 4 circuite.Ca o paranteza in statia pe care o folsesc in momentul asta(evident pana o termin pe asta noua) am folosit 2xTDA7429 + 2XRTDA7317( are 4 canale)Sau poti pune in egalizor AD5206 care are 6 potentiometre fata de 2 cate are AD5242.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări