Freddy19 Postat Decembrie 17, 2016 Partajează Postat Decembrie 17, 2016 Buna ziua,Am in posesie amplificatorul mentionat mai sus si am cateva probleme cu el!Cand folosesc cele 2 iesiri in punte si conectez la fiecare cate un difuzor de 4 ohm si cresc volumul,cam pe la 100w (putere de fiecare difuzor ) amplificatorul se opreste si intra in "protect".Daca folosesc doar un singur difuzor si o singura iesire ( in punte ),amplificatorul merge ok la puterea maxima,fara sa se opreasca.Am masurat tensiunea de pe bornele de alimentare ale amplificatorului,cu amplificatorul in functiune si ambele difuzoare conectate ,si scadea de la 14,2 v la 13v...uneori si 12,8v.Apoi am masurat si tensiunea de alimentare a etajului final din amplificator.Fara semnal pe intrare ,aveam +-32v ,dar cand urcam volumul aproape de momentul cand amplificatorul intra in protectie,tensiunea scadea la +-26v.Daca mai urcam putin volumul,amplificatorul se oprea.Sursa din el este bazata pe TL 494.Am nevoie de ajutor in rezolvarea acestei probleme!Multumesc anticipat. Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Decembrie 17, 2016 Partajează Postat Decembrie 17, 2016 (editat) posibil sa nu ai curent destul pt amplificator ( cel mai des se intampla asa) amplificatorul are o sursa dubla, am intalnit la un amplificator asemnator o asemenea problema si problema a fost din cauza unor lipituri proaste una din surse nu functiona corespunzator Editat Decembrie 17, 2016 de Dj_Dog Link spre comentariu
Freddy19 Postat Decembrie 17, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2016 Problema s-a rezolvat.Aveam curent destul dar,etajul final are un fel de protectie la scurcircuit si suprasarcina.Cumva imi "vedea" difuzoarele ( jbl cs 1214 ) ca avand o impedanta mai mica decat cea masurata cu multimetrul.Am inseriat cu fiecare difuzor ,un rezistor de 0.33 ohm 5W.Ambii rezistori i-am montat pe un radiator de aluminiu ,iar acum totul este in regula.Amplificatorul nu mai intra in "protect".Mentionez ca difuzoarele au fost noi si nerodate,iar suspensia lor mi s-a parut cam rigida.Multumesc. Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Nu ai rezolvat absolut nimic. Rezistentele alea de 5W se vor arde la un moment dat și dacă le-ai pune pe radiatoare cu 10 cm grosimea tălpii. Cel mai elegant ar fi micșorarea valorii rezistentelor din emitorii trz. finali sau micșorarea valorii rezistorului B-E la tranzistorul cititor de curent. Pune o schema aici sa vedem. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Cauta curba de impedanta la difuzoarele pe care le detii, multe desi arata pe eticheta 4 Ohm, au 3,2 ohm in DC (sau mai jos), iar cele de 8 ohm pe eticheta, au intre 6,2 si 6,8 ohm in DC. Daca amplificatorul intra in protectie, vina nu este a lui ci a utilizatorului. Intervenind in circuitul de protectie spre modificare pentru a putea oferi mai mult curent la iesire pe impedante reduse, te poate aduce cu un nou topic pe forum, intitulat "De ce s-a ars/a iesit fum din finali"? Nu tot ce zboara se maninca, discerne cu atentie informatiile primite! Editat Decembrie 18, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Freddy19 Postat Decembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Nu reusesc sa gasesc o curba de frecventa pt. acest tip de difuzoare.In parametrii este mentionat Rdc ,care este de 3.6 ohm.Si...nu vreau sa umblu in partea de protectie a etajului final.O sa il las asa si daca pe viitor se vor arde rezistorii montati de mine,ii voi schimba cu unii de 20-30w . Editat Decembrie 18, 2016 de Freddy19 Link spre comentariu
claw Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Aiurea. Am și eu pe mașina tot asa un amplificator pentru sub cu 4 canale, dar nu folosesc decât 2 dintre ele în bridge pe 4 ohmi pe un sub de 10' și nu întra deloc în nicio protecție cu muting sau stand-by. Ce însemna 4 ohmi bridge?! 2 ohmi pe fiecare canal. Și nu are nicio greață . Posibil ca folosind toate cele 4 canale doua câte doua în bridge și pe 4 ohmi, din cauza căderii mari de tensiune(în sarcină) ce alimentează etajele finale sa forțeze întrarea în protecție . Editat Decembrie 18, 2016 de claudiu_XD Link spre comentariu
Freddy19 Postat Decembrie 20, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 20, 2016 La mine,difuzoarele au incinta comuna,iar atunci cand este doar un singur difuzor conectat,volumul de aer vazut de acesta este mai mare,iar rezistenta asupra conului este mai mica.Probabil de aceea nu mi se activa protectia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum