dany_cta Postat Decembrie 17, 2016 Partajează Postat Decembrie 17, 2016 (editat) Nu ma intereseaza ca articolul se refera la vreo industrie a unei tari sau nu sau ce alt mesaj incearca sa trimita. Exemplul este clar: este uzina in care s-au pastrat utilajele romanesti atat de laudate, atat de bune sunt utilajele romanesti ca nu este in stare sa produca un otel care sa reziste 7 ani fara rugina. Nu este acum in stare, nu a fost nici cand era combinatul statului, nu a fost nici in clipa cand a fost inaugurat. Astea sunt utilajele romanesti. Singura sansa sa produci ceva de calitate este sa le arunci la gunoi si sa aduci utilaje adevarate, ceea ce indianul nu vrea sa faca, dar iar asta nu ma intereseaza pe mine si nici nu vreau sa arat asta. Eu doar arat ce "calitate buna" poti sa produci cu utilaje romanesti. Singurele locuri in care am inceput sa miscam sunt, surpriza, locurile din care au disparut utilajele romanesti si au venit cele straine, incepand de la motoare pana la utilaje complexe. Editat Decembrie 17, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 17, 2016 Partajează Postat Decembrie 17, 2016 Singura ta logica in gandire este ca tot ce-i romanesc este de kakat si tot ce-i strain este bun... cam asta spui in fiecare postare...Din pacate logica ta este gresita. Utilajele romanesti produc sau mai exact au produs la vremea lor la calitatea necesara vinderii productiei pt. o anumita piata la care mergea calitatea respectiva. Tabla de la Galati nu este aruncata in Dunare dupa ce iese de pe linia de productie...cineva o cumpara totusi...Ca alora de la Dacia nu le place tabla este strict treaba lor, Mittal produce cum vrea si cumpara cine vrea...Dacia poate sa se aprovizioneze de la furnizorul de tabla de la care cumpara Volvo de exemplu.... cam cat ar costa Loganul atunci? Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Dupa cum am zis mai sus, am cumparat burghie romanesti, si vechi comuniste, si recente, am cumparat freze de la Brasov si altele. Au fost doar bani aruncat, la pret sunt scumpe ca frezele de firma, la calitate ... sunt mai slabe decat frezele de 2 lei chinezesti. Un burghiu il mai ascuti ca este doar varful pe polizor, dar o freza nu. Cum pot sa laud industria romaneasca cand dau 60lei pe o freza si se toceste mai repede ca una de 15 lei chinezeasca ? Nici nu apuci sa termini o piesa cu ea. Nu ii compar cu nemtii, nu vorbesc de ruko, sau renumitii seco, sandvik, widia, ii compar cu chinezii si cu produsele de duzina de pe ebay. Si da, am si freze vechi comuniste, nici o diferenta. Cu asta faceam noi industrie ? Cu un HSS din fier mort ? nu avem reteta perfecta sau temperaturile ideale pentru HSS ca deh, trebuie sa facem economie sau furnalele nu genereaza destula caldura ca sunt made in romania, dar "lasa ca merge si asa". Si apoi apar oameni care lauda industria in timp ce noi toti suntem victimele ei, singurii cumparatori ca ceilalti sunt destul de destepti sa nu fie tepuiti de noi..... Apoi ne miram ca se inchid fabricile si uzinele si nu stim de ce... Editat Decembrie 18, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 '' Cand achizitopnezi o scula pentru a o folosi ocazional nu se merita sa ingropi multi bani in ea.Se mai gasesc prin targuri aduse de afara asemenea scule sh gen msini de gaurit sau alte scule fabricate de firme de top si se pot achizitiona la un pret onest.Eu am fost nevoit sa investesc in scule de top...cand schimbi o instalatie electrica la un apartament cu 3 camere unde e preponderent beton nu te duci cu un flex no name care asi da duhul dupa un metru de perete decupat...te faci de kakao,si interesul tau sa termini cat mai repede si de calitate.Nu-mi permit sa ard gazul la o lucrare cu scule de 2 bani,care se incalzesc si...trebuie sa astepti sa se raceasca su discuri diamantate no-name.Oricum si sculele de top la un moment dat se uzeaza mecanic...oricata grija ai de ele...inerent au un ciclu de functionare finit. In sfasit,cineva a INTELES,ce am vrut sa spun,in conceptia mea,pe intelesul ..tuturor ?? Oare>>Accep si critici(eu) ?? Desigur ca ...DA !! Cu cat mai multe critici,...vor fi mai,putine...greseli ! Macar pe acest FORUM !Am avut ocazia sa trec printre niste muncitori(nu este vina lor), cu capacitati ..intelectuale ..ale unui...parameci ! Sau a unei...bacterii..!! Sau ...un ...VIRUS ?? Repet,nu este vina lor,ci este vina...cui??? A scolii romanesti, sau a lipsei de profesori/educatiori care nu au fost .."pregatiti" pt. "viata la tara"...vedeti si voi filmele din arhiva TVR,unde tot felul de .."telectua-li", fiind,avor sa meargna in...VIISOARA ...! Cu media(10) si am repartitie in BUCURESTI ,ma duc de buna voie ...la...VIISOARA ! Cine n-a vazut comedia(comunista) distractiva...ar putea sa o caute pe.. arhiva.. ! Voi,viitori absolventi de facultate...nu CONCEPETI sa va luati cizme in picioare ...?? Nu mai e de spus nimic ! Bafta,tuturor celor din domeniu..!! Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Cand achizitopnezi o scula pentru a o folosi ocazional nu se merita sa ingropi multi bani in ea.Se mai gasesc prin targuri aduse de afara asemenea scule sh gen msini de gaurit sau alte scule fabricate de firme de top si se pot achizitiona la un pret onest.Eu am fost nevoit sa investesc in scule de top...cand schimbi o instalatie electrica la un apartament cu 3 camere unde e preponderent beton nu te duci cu un flex no name care asi da duhul dupa un metru de perete decupat...te faci de kakao,si interesul tau sa termini cat mai repede si de calitate.Nu-mi permit sa ard gazul la o lucrare cu scule de 2 bani,care se incalzesc si...trebuie sa astepti sa se raceasca su discuri diamantate no-name.Oricum si sculele de top la un moment dat se uzeaza mecanic...oricata grija ai de ele...inerent au un ciclu de functionare finit. Eu ce tocmai am spus??? Daca lucrezi mult(si bine,adica corect) ai nevoie de o masina...durabila,de..."viata lunga" adica una de...FIRMA(calitate)! Daca nici acum nu ai inteles ce am vrut sa spun...! Tu ce scule ai acasa/serviciu ?? Profesionale(adica ..ai de lucru zi de zi sau ce spuneam eu ...o gaura pe zi(amator.nevoi personale/vecini) ?? @VAX, as avea o mica curiozitate. Tu a cui clona mai esti ? O mica banuiala as avea eu a cui clona esti Contu tau e mai vechi, de prin 2009 dar activitatea e inceputa recent de vreo luna, doua asa dintr-o data Nu asa trebuie pusa intrebarea...@VAX,posteaza un nr.de telef. pe MP..(morocanosul),acum sunt...fierbinte,ff..fierbinte,,,nu ma lasa,te rog...pisi..!! ASTEPT(am)...surpriza de ...MOS..CRACIUN !! Ce ne aduc sarbatorile acestea (sa punem cumva,ceva)sub bradul de Craciun?? Oare...un singur NR de telefon...VAX??? Ca sa nu-mi stric tastatura,eu astept un telefon de la tine...nr.meu real este 0773812326 ! Oricine poate apela acest nr,la celalalt capat veti gasi un.."morocanos" !(atentie la ce ora sunati,intre orele05-11 AM sunt...ff "morocanos"!! Mai trebuie sa ma si odihnesc...!! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 se pare ca unii nici somn nu au.... Link spre comentariu
VAX Postat Decembrie 18, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Vad ca unii o iau prin balarii. Considera ca nu mai trebuie sa avem deloc industrie, daca au fost facute unele greseli in trecut. A fost "sistemul de operare" gresit, dar partea hardware era in proportie de minim 80% destul de buna. Managementul a fost prost. De la conducerea politica de kkt s-au stricat treburile. O luasera cu denaturarea adevarului, cu minciuni gogonate, cu cincinalu' in patru ani si jumatate. Daca vrei sa demolezi un stat, prima data sa-i inveti pe functionari sa bage date gresite in sistem, sa fie neseriosi si legea sa nu mai fie lege, totul sa se faca la plezneala. Cum faceam eu tole taiate cu dalta la atelierul scolii, ca asa eram obligati. Mai mare rusinea (absurditatea) ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 (editat) Hardware invechit moral si fizic era 80% ... sa nu inflorim adevarul . Dar oricum s-ar fi gasit destui investitori adevarati care sa modernizeze , ca s-a facut totul gresit si s-au preferat turci , arabi si altii si altii care pentru o spaga au cumparat ca sa taie la fier vechi , arata ticalosia si lipsa de gandire a generatiei comuniste de la noi . Editat Decembrie 18, 2016 de Depanatoru Link spre comentariu
adrian_pic Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Hardware invechit moral si fizic era 80% ... sa nu inflorim adevarul . Dar oricum s-ar fi gasit destui investitori adevarati care sa modernizeze , ca s-a facut totul gresit si s-au preferat turci , arabi si altii si altii care pentru o spaga au cumparat ca sa taie la fier vechi , arata ticalosia si lipsa de gandire a generatiei comuniste de la noi . Multi s-au bucurat cand s-au retras multe firme olandeze de la noi din RO. Acuma lucrez la o companie privata care face vapoare,mai exact Damen,unde se investeste masiv aducandu-se tehnologie de top....unde nu mai ai ce depana,esti legat de aprovizionare cu piese si module de schimb de furnizorul respectivelor echipamente.Nu mai e loc de inovatie si adaptare a ceva fabricat de noi,in respectivele echipamente,sa stricat....astepti pina vine respectivul modul de schimb...care modul posibil sa poata fi depanat cu oarece bataie de cap...dar nu sunt platit pentru treaba asta.Nu mai spun ca sunt miniaturizate la extrem si turnate lac pe ele ca sa nu cumva sa incerci sa le depanezi. Romania’s Damen Shipyards Galati (DSGa) is the largest of Damen Shipyards Group’s 32 shipyards, repair yards and related companies worldwide. Şantierul naval Damen Shipyards Galaţi, controlat de compania olandeză Damen Group, şi-a bugetat investiţii de 38 de milioane de lei (circa 9 mil. euro) în acest an, dublu faţă de nivelul de anul anterior, potrivit oficialilor companiei. Constructorul de nave estimează o cifră de afaceri de 652 mil. lei (148 mil. euro) pentru anul acesta, în creştere cu 39% faţă de anul anterior. Prefer "firmiturile" olandezilor decat "sa fiu invitat sa stau la masa" cu turci si alti arabi. nationalistul, ca salar esti multumit? Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Vad ca unii o iau prin balarii. Considera ca nu mai trebuie sa avem deloc industrie, daca au fost facute unele greseli in trecut. A fost "sistemul de operare" gresit, dar partea hardware era in proportie de minim 80% destul de buna. Managementul a fost prost. De la conducerea politica de kkt s-au stricat treburile. O luasera cu denaturarea adevarului, cu minciuni gogonate, cu cincinalu' in patru ani si jumatate. Daca vrei sa demolezi un stat, prima data sa-i inveti pe functionari sa bage date gresite in sistem, sa fie neseriosi si legea sa nu mai fie lege, totul sa se faca la plezneala. Cum faceam eu tole taiate cu dalta la atelierul scolii, ca asa eram obligati. Mai mare rusinea (absurditatea) ! Pana la urma,care este LOCATIA ta..??? Inca NU ti-ai completat...!! Nu de alta,dar sa-mi confirm eu datele cunoscute.... ! Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 ....Prefer "firmiturile" olandezilor decat "sa fiu invitat sa stau la masa" cu turci si alti arabi.....Mentalitate de sluga, firimituri ai mancat, firimituri ai sa mananci si in continuare.... Da' cu turcii si arabii ce ai? Uita-te putin la economia Turciei sau a tarilor arabe si pe urma sa vorbesti. Eu prefer sa mananc paine romaneasca nu firimituri de la altii.Astia care injurati tot ce-i romanesc sunteti exact de teapa alora care au ruinat si vandut economia romaneasca pe doi lei strainilor. Si aia si voi va multumiti doar cu firimiturile de la masa bogatilor.Apropo de santierul naval Galati, citeste aici:http://www.agir.ro/stiri/santierele-navale-romanesti-istorie-si-performante---oameni-si-fapte_431.html"Santierul naval din Galati a fost fondat in 1893 de catre inginerul Ghe. Fernic, folosind experienta de cateva secole a resurselor umane din Galati, cel mai mare port al Romaniei de pe Dunare. Dupa nationalizare, in 1950, santierul fuzioneaza cu fostul Arsenal al Marinei Militare, cu experienta in constructii si reparatii de nave din 1864. In Galati a existat o scoala puternica de formare a fortei de munca din acest domeniu, aici s-a infiintat acum mai bine de 60 de ani, prima Facultate de Arhitectura Navala din Romania, care a alimentat cu ingineri bine pregatiti pentru proiectare, cercetare si productie intreaga industrie navala romaneasca. Inginerii navalisti pregatiti la Galati pot fi gasiti acum in toate zonele de pe glob unde se construiesc nave.SNG a fost modernizat in mai multe etape dupa 1950, creand conditii pentru construirea de nave de mare tonaj, foarte complexe. La sfarsitul anului 1970 SNG construise 477 de nave: tancuri, barje, cargouri, remorchere si nave de pescuit. Dupa 1975 s-au construit nave de inalta tehnologie si mare capacitate, pentru clienti romani si straini, culminand cu realizarea celor 7 platforme de foraj marin care sunt si azi in functiune."Se pare ca santierul producea si inainte sa vina olandezii....Adrian_pic, hai sa facem o afacere...vinde-mi pe doi lei apartamentul comunist in care stai, ma ocup eu de restul, promit ca voi face profit cu el...profitul va fi al meu, ofcourse... iti convine?Cam asa e si cu investitorii astia straini... Propaganda ca tot ce au facut romanii ete de kaka, tot ce-i romanesc e kaka si tot asa.... totul pt ca voi sa va bucurati de ... firimituri! Pofta buna! Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Aprecierea Dvoastra asupra mentalitatii este la nivel general , sper ca nu ati intentionat sa jigniti pe cineva anume ... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Nu ma intereseaza ca articolul se refera la vreo industrie a unei tari sau nu sau ce alt mesaj incearca sa trimita.Exemplul este clar: este uzina in care s-au pastrat utilajele romanesti atat de laudate, atat de bune sunt utilajele romanesti ca nu este in stare sa produca un otel care sa reziste 7 ani fara rugina. Nu este acum in stare, nu a fost nici cand era combinatul statului, nu a fost nici in clipa cand a fost inaugurat.Astea sunt utilajele romanesti. Singura sansa sa produci ceva de calitate este sa le arunci la gunoi si sa aduci utilaje adevarate, ceea ce indianul nu vrea sa faca, dar iar asta nu ma intereseaza pe mine si nici nu vreau sa arat asta. Eu doar arat ce "calitate buna" poti sa produci cu utilaje romanesti. Singurele locuri in care am inceput sa miscam sunt, surpriza, locurile din care au disparut utilajele romanesti si au venit cele straine, incepand de la motoare pana la utilaje complexe.Nu utilajele sunt de vina că acel otel ruginește repede ,că doar nu face laminorul compoziția chimică a acelui otel ,o tot dați aiurea că oțelul ruginește din cauza utilajelor ,ce dracu un pic de logica ! Link spre comentariu
Elef Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Problemele la Galati incep de la furnale .... Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Aprecierea Dvoastra asupra mentalitatii este la nivel general , sper ca nu ati intentionat sa jigniti pe cineva anume ...Nu intentionez sa jignesc pe nimeni, cei care se simt atinsi treaba lor....ghinion, cum a spus cineva....Ma refeream in general la mentalitatea celor carora "le pute" tot ce-i romanesc.Ma refer la cei care au spus si spun in continuare ca industria romanesca este un morman de fier vechi, propaganda intens difuzata in randul maselor cu intentia de a masca dezastrul de dupa '90 din economia noastra si de a justifica "firimiturile" primite la schimb...Problemele la Galati incep de la furnale ....Care furnale? Link spre comentariu
Postări Recomandate