dany_cta Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Nu,e peste puterea mea de intelegere,cum un director care merge brusc cu obiectivul lui in pierdere nu poate fi schimbat Pentru ca nu stie nimeni ca merge cu intentie pe pierdere (de fapt el nu merge cu intentie in pierdere, el merge in propriul lui castig, si al celorlalti din administratie, maxim cat se poate) si nici nu este treaba cuiva sa stie. Regiile autonome se conduc de directori si de consiliile de administratie, nu de ministere. Pe ei nu ii intereseaza ce se intampla acolo, nu este grija lor administratia interna. Fiecare e cu functia lui. http://www.scritub.com/administratie/REGIILE-AUTONOME-SOCIETATILE-S44446.php Editat Decembrie 19, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Regiile autonome sunt cu totul alta mancare de peste...taman ai postat o adresa,citeste ce scrie acolo.Combinatele despre care am vorbit nici n-au apucat forma asta de organizare.Iti e asa de greu sa intelegi ca noi trebuia sa fim o piata de desfacere si nu un concurent serios pe piata europeana?Chiar daca nu in toate domeniile,dar in cateva eram potentiali concurenti de asta si dezastrul produs.Acum suntem groghi,consumam si ne bucuram ca e mai bine ca inainte,avem de toate.Va veni ziua scadentei si atunci sa va vad ce veti mai avea de spus? Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Criza economica va veni mai devreme ( 2018 ) sau mai tarziu ( 2030 ) , dar postacii dreptaci care sustin aberatii economice nefunctionale vor sta cu coada intre picioare , ca doar nu au verticalitate sa recunoasca ca au gresit emotional , ca nu e cazul material , castiga ei ceva-ceva la ce numar de postari au , ehee , bani grei ! Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Dupa ce ati votat cum ati votat, de ce va mai plangeti acum de criza care o sa vina ? Se stie ca vine. Mai sunt doar cateva lucruri de privatizat, CFR Intretinere (prima, care o sa fie capusa CFR), apoi CFR, Posta Romana, Transgaz si Tarom. O sa fie cumparate cu 1mil de $ de alt dinu patriciu si vandute apoi cu 10miliarde cum a fost in toate cazurile. Pana prin 2018 cand estimati criza aia o sa fie gata toate. Daca tot ati votat asa macar stati linistiti si primiti-o cu demnitate. Noi trecem pe autobuze, pe curieri rapizi, pe wizzair si gata, platim pensii chiar daca nu am primit nimic. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Daca tot ati votat asa macar stati linistiti si primiti-o cu demnitate. Nu generaliza,altfel te pot incadra si pe tine in aceeasi categorie de votanti pe care ii blamezi tu. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Daca tot am votat asa macar stam linistiti si o primim cu demnitate. Noi, poporul. Editat Decembrie 19, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Dupa ce ati votat cum ati votat, de ce va mai plangeti acum de criza care o sa vina ? Se stie ca vine. Mai sunt doar cateva lucruri de privatizat, CFR Intretinere (prima, care o sa fie capusa CFR), apoi CFR, Posta Romana, Transgaz si Tarom. O sa fie cumparate cu 1mil de $ de alt dinu patriciu si vandute apoi cu 10miliarde cum a fost in toate cazurile. Pana prin 2018 cand estimati criza aia o sa fie gata toate. Daca tot ati votat asa macar stati linistiti si primiti-o cu demnitate. Noi trecem pe autobuze, pe curieri rapizi, pe wizzair si gata, platim pensii chiar daca nu am primit nimic. Ştii măcar cine a fost Dinu Patriciu!?...mi se pare mie sau era liberal convins!?(ca tine) Editat Decembrie 19, 2016 de elmar Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Gresesti, nu sunt nici pe departe nici liberal, ai fi uimit sa sti preferintele mele politice dar nu o sa dezbatem asta aici. Eu sunt doar deranjat de calitatea slaba pe care o faceam in orice, calitate pe care o vad la tot pasul, trebuie sa fi orb sa nu vezi toate defectele si bataia de joc pe care o facea industria romaneasca. Inca de la inceputul topicului a explicat clar omul cum se bobinau motoarele pe o masina elvetiana veche ! nici macar nu am fost in stare sa facem noi masina aia ? dar eram cei mai tari din univers in motoare facute pe o masina straina veche ?? Cum taiau banda la mijlocul bobinei ca sa o sudeze ?? cele mai tari motoare din univers erau dezechilibrate ? Da, eram foarte tari, normal ca la fier vechi au ajuns motoarele alea, eu nu as accepta asa ceva in utilajul meu. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Gresesti, nu sunt nici pe departe nici liberal, ai fi uimit sa sti preferintele mele politice dar nu o sa dezbatem asta aici. Eu sunt doar deranjat de calitatea slaba pe care o faceam in orice, calitate pe care o vad la tot pasul, trebuie sa fi orb sa nu vezi toate defectele si bataia de joc pe care o facea industria romaneasca. Inca de la inceputul topicului a explicat clar omul cum se bobinau motoarele pe o masina elvetiana veche ! nici macar nu am fost in stare sa facem noi masina aia ? dar eram cei mai tari din univers in motoare facute pe o masina straina veche ?? Cum taiau banda la mijlocul bobinei ca sa o sudeze ?? cele mai tari motoare din univers erau dezechilibrate ? Da, eram foarte tari, normal ca la fier vechi au ajuns motoarele alea, eu nu as accepta asa ceva in utilajul meu. Sper ca esti neutru fata de lumea politica . Daca e asa , imi cer scuze ca te-am considerat un luptator politic fanatic sau postac platit de reptilieni ! Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Eu nu ştiu unde ai lucrat tu...sau de unde ai informaţiile alea...dar sigur nu e chiar aşa...şi nu poţi generaliza pentru toată economia din acea perioadă! Dacă eram aşa de delăsători nu eram în stare să construim uzine si oraşe de la zero...după 1977 (după cutremur) s-au construit clădiri care rezistă bine mersi...şi cred că or mai fi locuibile încă cel puţin o 100 de ani!Dacă Dumnezeu nu ne va lăsa fără ...la un cutremul devastator! Nici nu vreau să-mi închipui ce va fi în ţara asta după o asemenea catastrofă...într-un astfel de sistem!Probabil că vom sta în barăci în următorii 100 de ani! Nu va mai reuşi nimeni să poată să facă ce s-a făcut atunci(cu forţe proprii)...locuinţe în câţiva ani ...pentru o grămadă de oameni! Acum...cine are bani va face câte un palat iar restul va trăi în cutiile(de carton) de la mobila celor cu palate! Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Eu sunt doar deranjat de calitatea slaba pe care o faceam in orice, calitate pe care o vad la tot pasul, trebuie sa fi orb sa nu vezi toate defectele si bataia de joc pe care o facea industria romaneasca. Eu as intreba altceva...ok,se facea treaba proasta,dar se facea si unele chestiuni inca mai rezista vremii,se incapataneaza sa functioneze.E drept,nu se ridica la un nivel de calitate dorit...ba dar le faceam la noi in ograda si mai gaseam si nefericiti sa le cumpere,dar cel mai bun lucru era ca nu scoteam valuta sa cumparam din alta parte.Acum,ca tot ne-am desteptat,de ce naiba nu mai suntem in stare sa facem nimic?Acel produs facut atunci prost,ca asa erau comunistii incapabili,sa-l vedem facut de capitalisti, papusa,tzatza muc si bumb,cum se spune.Va multumiti sa cumparati...e ok si asta pana la un moment dat,dar la nivel de economie nationala e dezastru. Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Dacă eram aşa de delăsători nu eram în stare să construim uzine si oraşe de la zero...după 1977 (după cutremur) s-au construit clădiri care rezistă bine mersi...şi cred că or mai fi locuibile încă cel puţin o 100 de ani!Dacă Dumnezeu nu ne va lăsa fără ...la un cutremul devastator! Fals, acum un an si jumatate ma chinuiam sa repar niste crapaturi care s-au dovedit a fi mult mai grave decat credeam la o constructie comunista de putin peste 30 ani. Fierul beton a ruginit pur si simplu si a ramas doar praf rosu in urma lui. A disparut complet. S-a spart betonul si placa s-a deplasat singura. A trebuit sa refac totul, suduri, fier beton, alte prinderi etc... Lucratura comunista. Am lucrat o luna intreaga sa repar cu fier beton serios de 14, nu de 8 cum era initial, si curatat si grunduit inainte sa il bag in beton. Dar astea presupun ca nu se invatau la comunisti, nu stiau ei ce este aia rugina si daca este bine sau nu sa o bagi asa. Si cand bormasina intra intr-un stalp de B250 ca in BCA, eu zic ca ceva nu este in regula. Acum,ca tot ne-am desteptat,de ce naiba nu mai suntem in stare sa facem nimic?Acel produs facut atunci prost,ca asa erau comunistii incapabili,sa-l vedem facut de capitalisti papusa,tzatza muc si bumb,cum se spune.Va multumiti sa cumparati...e ok si asta pana la un moment dat,dar la nivel de economie nationala e dezastru. Acum facem. Exportam mult mai mult ca atunci, producem mult mai mult. Se vede in nivelul de trai, avem caldura, avem electricitate nonstop, avem toate utilitatile posibile si luxul pe care l-am vrea, avem masini straine cu care mergem in orice duminica vrem indiferent de numarul de la masina, telefoane performante, televizoare la fel, ne permitem sa mancam orice, carne la orice ora, deja suntem satui de fructe exotice si orice altceva. Pur si simplu traim bine. Cine nu isi permite ori nu munceste, ori minte. Intr-o familie in care muncesc doua persoane, iti permiti orice. Link spre comentariu
doru3160 Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 Fierul beton a ruginit pur si simplu si a ramas doar praf rosu in urma lui. A disparut complet. S-a spart betonul si placa s-a deplasat singura. A trebuit sa refac totul, suduri, fier beton, alte prinderi etc... Lucratura comunista. Nu vreau sa te contrazic cu orice pret,n-am nimic personal cu nimeni,mai ales cu tine,dar ai tendinta sa spui ca daca te-ai inecat cu un os mancand peste,tot pestele nu mai poate fi considerat aliment,e nociv pt ca raneste.Daca lucratura aia era asa de proasta,vino la noi in targ sa-ti arat primele blocuri turn din anii 60...62.Sunt inca in picioare,locuite,si fara fisuri de la cutremurele care au trecut peste ele.Dar sa le lasam pe astea...si barajele hidrocentralelor care produc curent si in zilele noastre ca sa aveti de unde incarca tableta,tot lucratura proasta comunista a fost?Acolo au lucrat parintii tai,si au pus suflet in ce au facut(lasand la o parte sloganurile comuniste)...de ce nu le demolam acum,pt ca putem importa curent de la vecini,decat sa mai mentinem in viata fosilele astea de energie hidro?Pana mea,le dam jos,nivelam si facem un mall. Acum facem. Pt mine asta e o falsa senzatie...cand vom avea deficit bugetar macar zero,atunci sigur iti voi da o bere,si voi recunoaste ca ai dreptate.Cata vreme cheltuim mai mult decat producem,si mai ales nu investim,da-mi voie sa nu te cred. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Fals, acum un an si jumatate ma chinuiam sa repar niste crapaturi care s-au dovedit a fi mult mai grave decat credeam la o constructie comunista de putin peste 30 ani. Fierul beton a ruginit pur si simplu si a ramas doar praf rosu in urma lui. A disparut complet. S-a spart betonul si placa s-a deplasat singura. A trebuit sa refac totul, suduri, fier beton, alte prinderi etc... Lucratura comunista. Am lucrat o luna intreaga sa repar cu fier beton serios de 14, nu de 8 cum era initial, si curatat si grunduit inainte sa il bag in beton. Dar astea presupun ca nu se invatau la comunisti, nu stiau ei ce este aia rugina si daca este bine sau nu sa o bagi asa. Si cand bormasina intra intr-un stalp de B250 ca in BCA, eu zic ca ceva nu este in regula. Eu sunt în stare să pun pariu că o construcţie capitalistă(cu toată tehnica modernă de acum) nu va rezista nici jumătate cât a rezistat asta! Dece nu vrei să înţelegi că tot ce se face acum e în spiritul consumismului...şi nu are nici o treabă cu durabilitatea în timp!? Chiar dacă un produs e făcut să arate perfect ...întotdeauna va avea un călcâi a lui Ahile...care va duce la distrugerea lui! ....tine doar cât e garanţia...uneori nici atât! Editat Decembrie 19, 2016 de elmar Link spre comentariu
dany_cta Postat Decembrie 19, 2016 Partajează Postat Decembrie 19, 2016 (editat) Dar nu sti cum ar fi fost o lume fara regimul respectiv, o lume serioasa. Poate am fi avut de doua ori mai multe hidrocentrale, am fi avut autostrazi peste tot cum au toate celelalte tari care nu au avut comunisti sa ii traga in jos. Faptul ca au facut - trebuia facut ceva, dar altii cu siguranta ar fi facut mai mult. Si cel mai important: altii nu ar fi indobitocit populatia, nu ar fi creeat o tara de hoti. Sa fim seriosi, se fura de la cel mai mic la cel mai mare, asta a fost si inca mai este Romania. Eu sunt în stare să pun pariu că o construcţie capitalistă(cu toată tehnica modernă de acum) nu va rezista nici jumătate cât a rezistat asta! Dece nu vrei să înţelegi că tot ce se face acum e în spiritul consumismului...şi nu are nici o treabă cu durabilitatea în timp!? Chiar dacă un produs e făcut să arate perfect ...întotdeauna va avea un călcâi a lui Ahile...care va duce la distrugerea lui! ....tine doar cât e garanţia...uneori nici atât! Capitalistii fac blocuri cu sute de etaje. Recordul nostru care este, 16 etaje ? Pai asta nici parter nu se numeste la capitalisti. Uite-te peste tot unde sunt capitalistii cat de departe au ajuns tarile respective fara sa fie trase in spate de un regim comunist. Fara sa obisnuiasca oamenii sa lucreze oricum ca tot isi primesc salariul. Editat Decembrie 19, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate