Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

La noi totul se face cu simt de raspundere - lasa ca merge si asa

Postări Recomandate

Nu era vorba de tine ci de "desteptul" ala de mai sus

Nu stiu de unde tragi concluzia ca eu sustin ca trebuia totul ras , cand tocmai sustineam ca fabricile comuniste erau un punct de plecare pentru dezvoltarea de dupa revolutie . Dar asta nu inseamna ca erau bune asa cum erau ... trebuiau privatizate , facute investitii , etc . Ca nu s-a intamplat asa si au ajuns la fier vechi e regretabil .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 284
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Nu primesc lectii de votantii pesedeului , comunistoizi si alte specimene asemanatoare , hai pa ...

Nu sunt comunistoid sau votant PSD ,dar tu esti creatia comunistilor , ai aceeasi virulenta si lipsa de ratiune in domeniul politic ca si comunistii , textele tale sunt castrate de continut , scuipi si arunci laturi pe contracandidatii dreptei liberale , dar exista si oameni independenti , pentru care politica nu conteaza .

De aia pe noi nu ne puteti minti !

Nu iti meriti banii , postacule :) !

Link spre comentariu

Decat sa dau 5 lei pe un rulment prost care imi cauzeaza alte probleme mai grave in timp, distruge axul din cauza jocului sau bataia interioara sau alte piese din cauza vibratilor, sau imi sparge frezele daca e rulment de freza sau strung, prefer sa dau 20 lei pe un rulment de calitate. Sa invete sa faca productie ca ceilalti sau sa inchida. Nu avem nevoie de rebuturi care ies pe poarta fabricii mai scumpe decat alea perfecte de firma doar ca banii ii sug de la stat din impozite ca nu sunt in stare sa vanda nimic ei, nimeni nu le cumpara rebuturile. Sa dispara, sa vina aia care sunt in stare sa faca rulmenti buni, sa preia fabrica, sa tina doar personalul capabil si sa produca ceva competitiv ca sa se autosustina, nu sa le sponsorizez eu incompetenta. Vremurile alea au trecut.

Link spre comentariu

Acest subiect a fost deturnat de postacul de serviciu al dreptei liberale , iar din lipsa argumentelor obiective care sa ii justifice aberatiile politice , acest post trebuie sa ajunga la Pubela .

Macar asa nu va mai vedea lumea aberatiile unuia platit sa linga in zone intime politicienii de drepta , groparii unei generatii de romani , cu nimic mai buni decat comunistii din epoca lui Ceasca .

@Validae , te rog sa muti la Pubela acest subiect !

Link spre comentariu

Sa dispara, sa vina aia care sunt in stare sa faca rulmenti buni, sa preia fabrica, sa tina doar personalul capabil si sa produca ceva competitiv ca sa se autosustina, nu sa le sponsorizez eu incompetenta.

Pai taman asta se intampla...in loc ca vechile tare/defecte/neajunsuri sa fie inlaturate si sa producem competitiv ca nici altii n-au doua perechi de oua,vin si spun,inchideti voi ca va dam noi.Si prostii pun botul,dar daca n-ai plus valoare,de unde pana mea o sa faci rost de bani ca sa cumperi?O sa imprumuti,pt ca la inceput,ca orice camatar,iti da bani neconditionat,dar cand suma se mareste sa vezi cum iti da pantalonii jos ca sa mai elibereze o transa.Asta nu pricepeti voi,ca nu putem cumpara tot doar cu bani de imprumut...va nenorociti viitorul copiilor,dar daca voua va e bine acum,e greu de digerat o astfel de informatie,si oricum,decat sa muncim sa facem ceva,mai bine cumparam de gata.

O vreme am cochetat cu politica liberala,pt ca mi-a placut sloganul prin noi insine,dar s-au curvit si corciturile astea,ca numai liberale nu mai sunt.Clasa politica actuala e de rahat,iar la capitolul patriotism nu sunt corijenti,sunt repetenti toti.

Link spre comentariu

e mai bine sa de descotorosesti de o capusa acum decat sa o cari dupa tine sa si sa o predai copiilor sa le suga si lor sangele. Toate fabricile mergeau in pierdere, teoretic au fost oameni capabili dar nu s-a putut optimiza. Ai doua optiuni: pastrezi capusa si o hranesti sau scapi de ea (o pasezi altuia care zice ca o sa o transforme in fluture, sau o omori tu)

Link spre comentariu

e mai bine sa de descotorosesti de o capusa acum decat sa o cari dupa tine sa si sa o predai copiilor sa le suga si lor sangele.

Pai asta e beleaua,la noi nu s-a omorat capusa,s-a omorat gaina cu oua de aur fiindca avea capuse...

Stii,acum cativa ani ma angrenasem in astfel de discutii si toata lumea sarea cu gura ca sunt nostalgic,ca regret vremurile trecute.Si acum se mai gaseste cate un destept care refuza discutia si incepe cu epitete.Am renuntat o vreme sa ma bag in asemenea subiecte.Dar nu stiu cum naiba,intre timp au inceput si altii sa vada ce vedeam eu acum ceva timp in urma,si cand vezi pe la tv emisiuni precum romania furata,ti se cam face pielea de gaina.NU regret absolut deloc acele vremuri,regret ca ce am construit cu efort si cu infometare de catre vechiul regim,a fost dat la gunoi pt ca nu erau poleite sau nu faceau fata concurentei...asta e praf in ochi,si cei tineri sunt prostiti pe fata.Nu spun ca eram cei mai buni,departe de mine gandul,dar in anumite domenii ne puteam pastra in cursa,nu eram spectatori cu punga de seminte in brate.Culmea e ca vad ca tine asemenea politica de dezinformare.Uite sa-ti mai dau un exemplu...ComTomde la Iasi(sau ComTim de la Timisoara),un mare combinat de crestere a porcinelor,a dat trenuri intregi de carne la export.Vrei sa spui ca brusc,in domeniul ala nu eram competitivi?Ba era si inca cum...taman de asta s-au inchis toate marile combinate din tara.Inchideti voi,ca va dam noi,si ne dau pe bani frumosi.Si de unde acei bani?Da,stiu,avem bani,nu trebuie sa mai muncim,doar sa cumparam,

Link spre comentariu

Inca nu ai inteles cum sta treaba.

In momentul in care combinatul merge pe pierdere, adica nu se poate sustine si cere bani si subventii de la guvern, este o capusa de care trebuie sa ne descotorosim.

Realitatea in combinatul respectiv era alta. Directorii isi trageau salarii de miliarde, oamenii furau cat puteau, pe langa cat se vindea la export pe poarta, prin spate mai iesea inca jumatate vandut pe sub mana de lucratori sau chiar manevre directe ale conducerii.

Teoretic directorul ala era perfect pe locul respectiv, avea studiile, avea acreditarile, nu exista motiv sa il dai jos. I-au zis sa optimizeze, sa reduca costurile, el a dat afara din personal, nu si-a micsorat salariul si nu a scazut furturile. Nu exista nimeni din ministere care sa ia la bani marunti inteprinderea, asta era treaba directorului sa o tina pe linia de plutire si sa obtina profit, daca el nu poate, nimeni nu poate si combinatul respectiv devine o capusa de care trebuie sa ne descotorosim sau sa o platim. Poate l-au si inlocuit cu altul care a continuat aceleasi manevre de cum s-a vazut in functie. Si furturile au continuat cu sau fara acordul lui pentru ca oamenii asa au fost obisnuiti o viata intreaga, deja era ceva normal si intre ei, furau pe fata fara rusine.

Stiu, ai vrea sa existe oameni care sa verifice toate treburile astea, nu exista, functionarea combinatului este interna, la ministere conteaza doar daca produce profit sau pierdere si daca cei din combinat nu pot sa optimizeze inseamna ca nu se poate. Ei sunt calificati pentru functia respectiva.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Inca nu ai inteles cum sta treaba.

In momentul in care combinatul merge pe pierdere, adica nu se poate sustine si cere bani si subventii de la guvern, este o capusa de care trebuie sa ne descotorosim.

Nu,e peste puterea mea de intelegere,cum un director care merge brusc cu obiectivul lui in pierdere nu poate fi schimbat,in afara de cazul cand cineva de mai sus il sustine pt a falimenta acel obiectiv,si a-l vinde pe nimic la fier vechi(e mai greu sau imposibil sa faci asa ceva cu un obiectiv economic potent).Aici e diferenta de opinie,nu distrugi un obiectiv economic cu infrastructura si tot ce contine doar pt ca un tembel cu acte potrivite s-a cocotat in scaunul de director...sa fim seriosi,ca daca erai tu sau eu la conducere(cu acte potrivite) si faceam asta de capul nostru, ne impuscau pe loc.

Americanuil are o vorba...vrei sa afli adevarul?ia urma banului.Nu mai credeti tot ce vi se serveste pe tava,folositi-va creierul ca altfel devine neted.

Link spre comentariu

e mai bine sa de descotorosesti de o capusa acum decat sa o cari dupa tine sa si sa o predai copiilor sa le suga si lor sangele. Toate fabricile mergeau in pierdere, teoretic au fost oameni capabili dar nu s-a putut optimiza. Ai doua optiuni: pastrezi capusa si o hranesti sau scapi de ea (o pasezi altuia care zice ca o sa o transforme in fluture, sau o omori tu)

La ce am bolduit cu rosu.....

Daca ai fi spus: "multe fabrici mergeau pe pierdere" sau "majoritatea mergeau pe pierdere" sau "unele mergeau pe pierdere" etc. ai fi lasat loc de indoiala, demonstra ca esti informat, ca gandesti. Cand esti categoric si mergi ca trenul pe sine doar intr-o directie, mai pe scurt cand ai ochelari de cal si vezi lucrurile limitat si esti categoric in ceea ce afirmi se potriveste bine pt. tine si altii de teapa ta urmatorul citat:

"Problema cu lumea este că oamenii inteligenți sunt plini de îndoieli, în timp ce oamenii proști sunt plini de încredere."

Charles Bukowski

Sau altul care (nu) ti se potriveste:

Dubito cogito, cogito ergo sum (mă îndoiesc deci cuget, cuget deci exist).

Tu nu existi, de fapt existi doar ca un zgomot de fond, suparator, cum erau laudele si cantecele ce preslaveau partidul si Tovarasul pe vremuri.

Acele osanale pe vremuri au fost create de niste trepadusi, la fel au fost si trepadusii care infierau chiaburii si burghezia, la fel acum trepadusii infiereaza comunismul si-i baga pe toti ce au trait acele vremuri in aceeasi oala, lumea merge inainte, trepadusii dispar... la fel ai sa dispari si tu...

Sunt convins ca voi astia fanatici, care credeti ca doar voi aveti dreptate, in momentul can va veni o criza majora in Ro. (razboi, foame, etc.) veti fi primii care vor intoarce macazul si veti sustine exact contrariul convingerilor voastre de acum....

Editat de danpin
Link spre comentariu

Sunt convins ca voi astia fanatici, care credeti ca doar voi aveti dreptate, in momentul can va venii o criza majora in Ro. (razboi, foame, etc.) veti fi primii care vor intoarce macazul si veti sustine exact contrariul convingerilor voastre de acum....

Eu unul sunt ferm convins de asta!!!

(chiar dacă pare spus într-un limbaj ”de lemn”) :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări