Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

La noi totul se face cu simt de raspundere - lasa ca merge si asa

Postări Recomandate

• Răspunsuri 284
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Eu ştiu altfel povestea...că unii capitalişti versaţi de prin occident s-au oferit să ”ne înveţe” (chipurile) sistemul de piaţă liberă..în fapt ei ne-au ”ajutat” să distrugem economia ...şi să le vindem lor tot ce prezenta interes!

Povesti de adormit copii , tocmai ca acei capitalisti erau turci , arabi ( ca Omar Hayssam ) care pentru spagi au cumparat industria si au taiat-o la fier vechi . Niciun investitor din occident nu ar fi facut asa ceva . Tovarasii din PCR esalonul 2 aveau mare foame de bani , de ce sa privatizeze in folosul tarii fara sa castige nimic cand puteau sa se imbogateasca din spagi ?

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Aragazul nici nu intra in discutie ... ca nu contine nimic cu tehnicitate inalta , ca si cum ai zice ca a rezistat o bucata de fier .

Masina de spalat romaneasca manuala e o gluma de produs ... gospodina comunista trebuia sa se chinuie putin , nu ca fandositele din vest :rade: ,

De ce sunteti carcotasi?N-a pretins nimeni ca erau varful de lance al industriei mondiale,ci ca erau produse care rezistau in timp,adica la vremea lor au fost produse care faceau concurenta si erau facute in tara,atat.Daca esti asa de sigur pe ce spui,proiecteaza tu un robinet de gaz care sa reziste la milioane de actionari si dupa 60 ani de utilizare sa prezinte etanseitate perfecta.Nu spune nimeni ca trebuie sa comparam cu firme de traditie din vest,ci ca ne straduiam sa avem produsele noastre si in unele domenii chiar am reusit.E mai mult decat rautate sa compari o firma auto cu traditie de peste suta de ani cu una nou infiintata,si care inca producea produse sub licenta.Ca vechiul regim a avut tarele lui,mai ales in ce priveste calitatea materialelor folosite,e stiut,insa nu vad o vina a celor care produceau ca tabla venita pt caroserii nu era tratata cum trebuie din cauza economiilor absurde,si erau nevoiti sa produca cu tabla deja ruginita.Sa zicem ca tabla de pe dacii era tratata corespunzator si piesele de motor aveau in componenta retetei de aliaj tot ce trebuie...oare nu faceau concurenta cu marcile consacrate?Eu cred ca da,din moment ce asa proaste cum au fost,inca mai vad circuland pe strazi modele vechi.Nu stiu cum reusesc sa le tina inca in functionare.E mai usor sa demolezi decat sa construiesti...e un fapt dovedit.

Link spre comentariu

Sa zicem ca tabla de pe dacii era tratata corespunzator si piesele de motor aveau in componenta retetei de aliaj tot ce trebuie...oare nu faceau concurenta cu marcile consacrate?Eu cred ca da,din moment ce asa proaste cum au fost,inca mai vad circuland pe strazi modele vechi.Nu stiu cum reusesc sa le tina inca in functionare.E mai usor sa demolezi decat sa construiesti...e un fapt dovedit.

Nu, e la mintea gainii ca nu ar fi facut concurenta. Renault 12 a fost construit ca la carte si a fost net superior clonei lui dacia 1300, dar nici asa Renault 12 nu a facut niciodata concurenta marcii de care vorbeam mai sus.

Link spre comentariu

De ce sunteti carcotasi?N-a pretins nimeni ca erau varful de lance al industriei mondiale,ci ca erau produse care rezistau in timp,adica la vremea lor au fost produse care faceau concurenta si erau facute in tara,atat.Daca esti asa de sigur pe ce spui,proiecteaza tu un robinet de gaz care sa reziste la milioane de actionari si dupa 60 ani de utilizare sa prezinte etanseitate perfecta.Nu spune nimeni ca trebuie sa comparam cu firme de traditie din vest,ci ca ne straduiam sa avem produsele noastre si in unele domenii chiar am reusit.E mai mult decat rautate sa compari o firma auto cu traditie de peste suta de ani cu una nou infiintata,si care inca producea produse sub licenta.Ca vechiul regim a avut tarele lui,mai ales in ce priveste calitatea materialelor folosite,e stiut,insa nu vad o vina a celor care produceau ca tabla venita pt caroserii nu era tratata cum trebuie din cauza economiilor absurde,si erau nevoiti sa produca cu tabla deja ruginita.Sa zicem ca tabla de pe dacii era tratata corespunzator si piesele de motor aveau in componenta retetei de aliaj tot ce trebuie...oare nu faceau concurenta cu marcile consacrate?Eu cred ca da,din moment ce asa proaste cum au fost,inca mai vad circuland pe strazi modele vechi.Nu stiu cum reusesc sa le tina inca in functionare.E mai usor sa demolezi decat sa construiesti...e un fapt dovedit.

Si robinetul ala era copiat , sa fii sigur de asta .

Tu crezi ca un model de Renault abandonat de francezi poate concura cu industria auto occidentala ?

Ca se vindea din motive ideologice prin tarile "pretene" nu are nici o legatura cu realitatea economica .

Eu zic sa terminam cu furatul caciulii singuri ... nimic din perioada comunista nu ne face cinste si nu va supravietui in timp .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Monopolul lui peste ... ca sa poti face asa ceva trebuie intai sa stii cum functioneaza piata libera la perfectie , ceea ce nu e cazul . Pusul carului inaintea boilor nu e productiv , ca si saritul peste etapele normale

Nu e cazul ... in cazul tau sentinta e definitiva ?

Vezi ca iar ii acuzi pe alti useri de anumite chestii , dar esti rau intentionat , ca urmare toti se vor pisa din nou pe partea liberala , din cauza unora ca tine , fara frau la gura si rauintentionati .

Nu vezi nimic in afara de lupta politica , ca toti cretinii postaci de dreapta , aialalti sunt mai echilibrati .

Macar daca ai avea ceva de spus , dar alimentezi permanent doar furnalele PSD-ului .

Aia produc , tu esti un postac contraproductiv .

Revino doar dupa ce liberalii si soroistii dovedesc si altceva decat razbunare si furtul tarii , alaturi de PSD si alti politicieni .

Chiar nu pricepeti ca nu exista politicieni buni sau rai , ci toti sunt infractori ?

Ar trebui sa raportezi la nivel superior de partid ca Elforum nu mai poate fi manipulat , postacule .

Nu iti meriti banii pe postarile astea :) !

Ca om ai putea fi OK , dar ca postac esti praf .

Faci numai deservicii , habar nu ai de comunicare , de psihologie , de sociologie , de empatie , de realitatea omului de rand pe care-l doare-n plua de politica si in special de politicieni .

Pai cum sa te creada cineva cand tu sustii ca nu dreapta a nenorocit Romania , atat timp cat stanga a condus mai putin de jumatate din timpul scurs de la revolutie incoace ?

Bai alfabetule , tu cum ai reusit sa deschizi calculatorul si sa ai un numar asa de mare de postari daca habar nu ai de aritmetica elementara de clasa a 4-a ?

Da , Dreapta liberala a nenorocit definitiv viitorul Romaniei , asa ca degeaba incerci sa aburesti poporul .

Nu a avut alta sansa decat sa va scuipe alegand alti hoti , PSD-ul .

Va meritati soarta , alaturi de conducatori ca BOC si gunoaiele PDListe de la Cluj .

Oare or mai fi si altii care nu vad realitatea ? Politicienii nu merita respect , indiferent ca se declara de drepta sau de stanga , toti sunt la fel .

Jigodii .

Link spre comentariu

Nu primesc lectii de votantii pesedeului , comunistoizi si alte specimene asemanatoare , hai pa ...

Nu-ti da nimeni lectii,preainteleptule,si ca fapt divers,n-am votat psd(asta doar asa,pt cultura ta generala,nu ca ar avea o importanta).Daca ai ramas fara argumente,atunci te inteleg.

Trebuie sa tragi linie cu o concluzie clara ca sa poti merge mai departe , nu se poate mereu cu fundul in doua parti

Nu totdeauna ai posibilitate de alb sau negru...uite sa luam de exemplu o fabrica de rulmenti.Ai nostri erau prosti fata de cei din afara,dar erau.E mai bine sa inchizi fabrica si sa obtii doar somaj sau sa vezi ce nu e in regula,sa incepi sa produci competitiv pt ca ai infrastructura si oamenii deja formati?Cheresteaua o vinzi in forma bruta si inchizi fabricile de mobila(toate) pt ca pe urma sa cumperi produs finit din afara.Nu fac apologia sistemului comunist,stiu ca a avut mari lacune si nu mai putea rezista,dar frate,daca tot te-ai otelit si ai facut atatea trasnai ca sa faci marea industrializare,nu demola tot,ca si cum nimic n-ar fi fost bun sau perfectibil.Pastreaza ce poti in avantajul natiei tale,nu al propriului buzunar vanzand tot pe 2 lei,fara discernamant.Spuneai ca si acel robinet de aragaz era copiat.Sa admitem ca asa era,dar daca a tinut atata vreme,inseamna ca a fost copiat bine,si il plateai la pret de productie interna,nu de import.Si apoi daca asa pui problema,explica-le chinezilor cum e cu copiatul,ca sunt o mare putere economica bazata doar pe asa ceva.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări