Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

La noi totul se face cu simt de raspundere - lasa ca merge si asa

Postări Recomandate

În prezent totul e sub contract cu clauze de confidențialitate stricte , nu mai răsuflă nimic , de aia percepem cu stupoare schimbarea tehnologiilor de la TV analog cu cinescop la DLP cu LED sau afișaje LCD extrem de mari , la rezoluții 4K .

Si totusi acum poti cu doua click-uri de mouse sa afli cum functioneaza si chiar cum sa faci o propulsie ionica, cum functioneaza o bomba nucleara si deja la nivel de amatori poti sa controlezi ultimele tehnologii si chiar sa le construiesti. Nu stiu unde este stupoarea ta in tehnologiile noi TV dar toate sunt publice si accesibile, trebuie doar sa vrei sa citesti si sa te documentezi.

Intr-adevar nu mai exista carti, dar documentatia exista si se scrie continuu, si ai acces la ea mult mai usor decat pe vremea aia unde riscai sa fi urmarit doar daca incercat sa gasesti o carte despre reactia in lant.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 284
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ion Creangă scria în " Amintiri din copilărie ... turbare de cap şi frântură de limbă ca la aceşti nefericiţi dascăli nu mi s-a mai dat a vedea; cumplit meşteşug de tâmpenie, Doamne fereşte! " Puține cuvinte exprimă multe ... @dany_cta , cumplit meșteșug ai .Userii mai slabi la minte ar putea crede că e ușor să găsești tehnologia de fabricație pentru DLP-uri sau TV LCD cu iluminare LED .Noi nici LED-uri nu făceam .Alea care totuși funcționau nu cred că se puteau numi LED-uri ...Sper că stiți de glumă și apreciați citatele ...

Editat de Victor
Link spre comentariu

Tu procesezi informatiile de acolo ? Ce tineri , comunistii batrani scapati de tovarasu ceasca au distrus totul .

Da' tu procesezi ceva?.... se pare ca ora e cam tarzie pt. tine...Dany spunea ca pe vremuri se freca menta, am luat doua articole la intamplare ca sa-i arat ca totusi nu se freca asa tare menta cum cred unii azi. Doi la mana, despre tineri am spus ca in zilele noastre se pare ca doar ei muncesc mult si bine.Trei la mana, daca tu spui "Ce tineri, comunistii batrani scapati de tovarasu ceasca au distrus totul." inseamna ca recunosti implicit ca ceva ceva s-a facut si pe vremuri.Nu comunistii batrani au distrus totul, oportunistii si tradatorii au distrus totul, ca or fi fost comunisti sau nu asta nu am de unde sa stiu ca nu le-am studiat dosarele de la securitate. Editat de danpin
Link spre comentariu

In domeniile in care sunt doar tineri, surpriza, chiar excelam la nivel mondial. Incepand cu internetul, telefonia mobila, si tot ce este nou construit doar de tineri si cu tineri, suntem fruntasi in lume !

Toate celelalte domenii in care s-au pastrat vechii angajati (administratie, posta romana, cfr, romtelecom, invatamant, sanatate, etc...), s-au pastrat si obiceiurile, si sunt servicii care ne costa extrem de mult pe noi, direct sau indirect, cu o calitate indoielnica a serviciului. Bineinteles ca concurenta de piata i-a fortat sa isi imbunatateasca putin calitatea in unele cazuri, dar niciodata nu au devenit destul de competitivi pentru privati la calitate cu toate ca au bugete imense pe langa o un privat cu acelasi tip de activitate.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Daca as fi considerat ca ajuta la ceva sa sti tu in ce domeniu activez, ti-as fi zis. Dar nu vad legatura cu discutia de aici si cum nici nu ma grabesc sa dau toate informatiile personale la toti necunoscutii de pe forumuri o sa prefer sa pastrez linia de discutie normala, nu sa o deviez spre meseria mea.

Meseria comunista este mecanic de utilaje de constructii, adica legatura directa cu rebuturile comuniste si repararea lor folosind tot utilajele din aceeasi era, pe cat posibil, daca poti sa iei fata dreapta la o chiuloasa sau flansa cu un utilaj care vine stramb direct din fabrica, si la sfarsit sa obti o etansare perfecta ca sa functioneze, sau il lasi cu pierderi si zici iar "lasa ca merge si asa"...

Apoi pui mana pe niste utilaje produse in afara, chiar si China si vezi diferenta enorma.. si vi pe forum, si iti povestesc ceilalti cat de buna era industria romaneasca ....

Functia capitalista este in domeniul ingineriei, doar ca sa nu creem discutii despre calificare.

Editat de dany_cta
Link spre comentariu

Da' tu procesezi ceva?.... se pare ca ora e cam tarzie pt. tine...Dany spunea ca pe vremuri se freca menta, am luat doua articole la intamplare ca sa-i arat ca totusi nu se freca asa tare menta cum cred unii azi.Doi la mana, despre tineri am spus ca in zilele noastre se pare ca doar ei muncesc mult si bine.Trei la mana, daca tu spui "Ce tineri, comunistii batrani scapati de tovarasu ceasca au distrus totul." inseamna ca recunosti implicit ca ceva ceva s-a facut si pe vremuri.Nu comunistii batrani au distrus totul, oportunistii si tradatorii au distrus totul, ca or fi fost comunisti sau nu asta nu am de unde sa stiu ca nu le-am studiat dosarele de la securitate.

Ceva s-a facut , mult mai putin decat trebuia si majoritatea gresit , dar putea fi folosit daca era intelepciune pentru un nou inceput capitalist .

Asa ca tinerii vor ridica Romania viitorului , batranii raman cu nostalgiile aiurea .

Tinerii de azi e clar ca muncesc mai bine , PIB-ul e lejer mai mare decat ce era , ca va place sau nu . Problema e ca puteam fi mult mai sus decat codasii Europei daca nu ne tragea in jos generatia comunista care a tradat de 2 ori , in primul rand s-au lasat calariti de o putere straina ( rusnacii ) insusindu-si toate prostiile , iar mai apoi au distrus si ce de bine de rau s-a facut in timpul acela .

Editat de Depanatoru
Link spre comentariu

Începând cu 2018 , Europa va muri .Majoritatea se vor întoarce , va fi o lupta pentru supraviețuire , atunci vom putea aprecia competențele profesionale ale frumoșilor liberi și tineri :) .Întotdeauna va fi nevoie de meseriași , de oameni serioși , de agricultori .Nu va fi nevoie de taximetriști , de paznici , de necalificați în supermarketuri sau parcări .Concurența va fi foarte mare pe posturile taximetriștilor , paznicilor etc .Vor mânca like-uri de feisbuci ?

Link spre comentariu

Tinerii care s-au dus la munca in afara, nu stau degeaba. Acolo nu esti platit ca sa arzi gazul intr-un atelier ascultand muzica si facand un ceai.

Avem oameni buni, nu doar like-uri pe feisbuci, dar in tara nu au putut sa faca nimic din cauza generatiei "lasa ca merge si asa" de care s-au lovit la tot pasul.

Pe langa asta ei trebuie sa intretina o generatie iesita la pensie care nu a contribuit cu nimic la viata lor, ei nu au primit nimic dar trebuie sa plateasca. Nu discutam acum de unde s-au dus banii de pensii, in ce investitii si ce s-a intamplat cu ele, ci doar de faptul ca nu au fost predati. Tinerii trebuie sa plateasca pensiile si totodata sa si construiasca totul de la zero. Cam greu.

Link spre comentariu

Numai cati au fost "disponibilizati" si bagati in pensie degeaba de guvernele feseniste si pesediste , mi-ar fi rusine sa zic ceva de tinerii care va tin in spate .

Posibil ca daca privim impozitele pe care le platesc eu statului sa rezulte faptul ca eu te tin in spate pe tine... ma refer la faptul ca este posibil sa am o contributie mai mare la bugetul statului pt. spitale, scoli, infrastructura etc...Am mai auzit propaganda asta si de la idolul tau.
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări