Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Windsor cu sasiu 11ak30 magnetizat.

M.Adrian

Postări Recomandate

Dupa cum zice si in titlu, am un televizor windsor(cu tub cinescop) cu sasiu 11ak30 care are ecranul magnetizat. A inceput incet sa se vada de la un timp, si am folosit un magnet de difuzor sa dispara distorsiunile alea in culoare, dupa, cam peste jumate de an, a inceput iar, dar mai rau si nici nu am mai incercat difuzorul. Ecranul arata ca in poza asta

Posted Image

Cum as putea sa il rezolv?

Vad ca individul din videoclipul asta foloseste ceva ce cred ca e o bobina in curent alternativ, dar nu stiu cate spire are si la ce tensiune e alimentata.

https://www.youtube.com/watch?v=6MMsYrfLHXs#t=65.324384

Editat de M.Adrian
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florinel TV

5

• elmar

4

• Sorin Schiriac

4

• M.Adrian

3

Ptc-ul este de vină, cum a spus colegul mai sus. . Televizorul are bobina de demagnetizare in spate, pe lângă tub. Acest ptc alimentează bobina. Sunt cu două sau trei pini, in funcție de model. Trebuie schimbat. Degeaba îl demagnetizati, se face înapoi dacă demagnetizarea televizorului nu lucrează. Puteți încerca să-l demagnetizati și cu pistolul de lipit, dar efectul este doar temporar. Trebuie schimbat PTC pentru a rezolva problema definitiv.

Editat de gogu1305
Link spre comentariu

Ptc-ul este de vină, cum a spus colegul mai sus. . Televizorul are bobina de demagnetizare in spate, pe lângă tub. Acest ptc alimentează bobina. Sunt cu două sau trei pini, in funcție de model. Trebuie schimbat. Degeaba îl demagnetizati, se face înapoi dacă demagnetizarea televizorului nu lucrează. Puteți încerca să-l demagnetizati și cu pistolul de lipit, dar efectul este doar temporar. Trebuie schimbat PTC pentru a rezolva problema definitiv.

Colegule nu mai da sfaturi la cineva care nu se pricepe ca Doamne fereste nu vrei sal ai pe cunostinta , daca era priceput atunci pentru un asemenea defect nu posta , uite un exemplu la mine mai sus asa da sfat

Link spre comentariu

Colegule nu mai da sfaturi la cineva care nu se pricepe ca Doamne fereste nu vrei sal ai pe cunostinta , daca era priceput atunci pentru un asemenea defect nu posta , uite un exemplu la mine mai sus asa da sfat

Eu unul cred ca nu degeaba si-a bagat poza asta la profilPosted Image ... :rade:

O seara faina va doresc si fara incidente !!

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

11AK30 NU ARE PTC,are ntc.

Ia mai gândeşte-te...ce face PTC-ul şi ce face NTC-ul!(având în vedere că defecul e demagnetizarea tubului) O să vezi că vorbeşti în necunoştinţă de cauză! :rade:

Editat de elmar
Link spre comentariu

Nu cred că este chiar esențial dacă este ptc sau varistor. Trebuie schimbata, este lângă întrerupător și siguranța de intrare și alimentează bobina de demagnetizare. Am considerat că mai bine o înlocuiască, decât să se chinuie cu nu știu ce bobina văzută pe YouTube, dacă nu știe despre ce este vorba.

Editat de gogu1305
Link spre comentariu

mai in gluma mai in serios trebuie schimbat termistorul ptc.-varistorul se foloseste pentru protectie la supratensiuni alternative peste o valoare nominala,deci in paralel pe tensiunea de 220v.-termistorul ntc si ptc se folosesc pentru demagnetizarea tuburilor crt in cazul de fata-termistorul ntc este format dintr-o pastila(ntc)-termistorul ptc are o pastila ptc(mare)ntc(mica)asta pe intelesul tuturor,in termeni mai tehnici numai daca este nevoie.

Editat de Sorin Schiriac
Link spre comentariu

PTC= Positive Temperature Coefficient ( la cresterea temperaturii rezistenta creşte)

NTC=Negative Temperature Coefficient( la cresterea temperaturii rezistenţa scade)

Îmi poţi spune cum foloseşti un NTC la demagnetizare dacă rezistenţa lui scade odată cu creşterea temperaturii!?

Editat de elmar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări