M.Adrian Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Dupa cum zice si in titlu, am un televizor windsor(cu tub cinescop) cu sasiu 11ak30 care are ecranul magnetizat. A inceput incet sa se vada de la un timp, si am folosit un magnet de difuzor sa dispara distorsiunile alea in culoare, dupa, cam peste jumate de an, a inceput iar, dar mai rau si nici nu am mai incercat difuzorul. Ecranul arata ca in poza asta Cum as putea sa il rezolv? Vad ca individul din videoclipul asta foloseste ceva ce cred ca e o bobina in curent alternativ, dar nu stiu cate spire are si la ce tensiune e alimentata. https://www.youtube.com/watch?v=6MMsYrfLHXs#t=65.324384 Editat Decembrie 16, 2016 de M.Adrian Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Schimbă-i PTC-ul.... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Mergi cu tv-ul la un service Link spre comentariu
gogu1305 Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Ptc-ul este de vină, cum a spus colegul mai sus. . Televizorul are bobina de demagnetizare in spate, pe lângă tub. Acest ptc alimentează bobina. Sunt cu două sau trei pini, in funcție de model. Trebuie schimbat. Degeaba îl demagnetizati, se face înapoi dacă demagnetizarea televizorului nu lucrează. Puteți încerca să-l demagnetizati și cu pistolul de lipit, dar efectul este doar temporar. Trebuie schimbat PTC pentru a rezolva problema definitiv. Editat Decembrie 16, 2016 de gogu1305 Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Ptc-ul este de vină, cum a spus colegul mai sus. . Televizorul are bobina de demagnetizare in spate, pe lângă tub. Acest ptc alimentează bobina. Sunt cu două sau trei pini, in funcție de model. Trebuie schimbat. Degeaba îl demagnetizati, se face înapoi dacă demagnetizarea televizorului nu lucrează. Puteți încerca să-l demagnetizati și cu pistolul de lipit, dar efectul este doar temporar. Trebuie schimbat PTC pentru a rezolva problema definitiv. Colegule nu mai da sfaturi la cineva care nu se pricepe ca Doamne fereste nu vrei sal ai pe cunostinta , daca era priceput atunci pentru un asemenea defect nu posta , uite un exemplu la mine mai sus asa da sfat Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Colegule nu mai da sfaturi la cineva care nu se pricepe ca Doamne fereste nu vrei sal ai pe cunostinta , daca era priceput atunci pentru un asemenea defect nu posta , uite un exemplu la mine mai sus asa da sfat Eu unul cred ca nu degeaba si-a bagat poza asta la profil ... O seara faina va doresc si fara incidente !! Editat Decembrie 16, 2016 de FLORIN IORDACHE Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 11AK30 NU ARE PTC,are ntc. Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Adica NuTrebuieCautat in el. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 De asta secțiunea de depanări trebuie închisă,și cine postează aici să pună o poză cu autorizația secției;ar merge și o taxă lunară care ar ajuta Forumul Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) 11AK30 NU ARE PTC,are ntc. Ia mai gândeşte-te...ce face PTC-ul şi ce face NTC-ul!(având în vedere că defecul e demagnetizarea tubului) O să vezi că vorbeşti în necunoştinţă de cauză! Editat Decembrie 16, 2016 de elmar Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 D-nul Schiriac nu vorbește în necunoștință de cauză;a făcut o poantă bună tare Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Pai la 11AK30 are varistor si nu PTC Link spre comentariu
gogu1305 Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Nu cred că este chiar esențial dacă este ptc sau varistor. Trebuie schimbata, este lângă întrerupător și siguranța de intrare și alimentează bobina de demagnetizare. Am considerat că mai bine o înlocuiască, decât să se chinuie cu nu știu ce bobina văzută pe YouTube, dacă nu știe despre ce este vorba. Editat Decembrie 16, 2016 de gogu1305 Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) mai in gluma mai in serios trebuie schimbat termistorul ptc.-varistorul se foloseste pentru protectie la supratensiuni alternative peste o valoare nominala,deci in paralel pe tensiunea de 220v.-termistorul ntc si ptc se folosesc pentru demagnetizarea tuburilor crt in cazul de fata-termistorul ntc este format dintr-o pastila(ntc)-termistorul ptc are o pastila ptc(mare)ntc(mica)asta pe intelesul tuturor,in termeni mai tehnici numai daca este nevoie. Editat Decembrie 16, 2016 de Sorin Schiriac Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) PTC= Positive Temperature Coefficient ( la cresterea temperaturii rezistenta creşte) NTC=Negative Temperature Coefficient( la cresterea temperaturii rezistenţa scade) Îmi poţi spune cum foloseşti un NTC la demagnetizare dacă rezistenţa lui scade odată cu creşterea temperaturii!? Editat Decembrie 16, 2016 de elmar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum