Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Orion T32-DLED

augustin

Postări Recomandate

Sanatate ! tv-ul pleaca din stand-by apare Logoul Orion dupa care se restarteaza si tot asa .. Placa de baza este TP.SIS231.85.. Am vrea sa stiu cum pot sal resoftez? Prin Usb sau rescrisa memoria ? Eu nu am gasit soft sa pun pe usb sau un bin .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mesterica

6

• augustin

6

• leoncris

5

• profimex

3

Top autori în acest subiect

Sanatate ! tv-ul pleaca din stand-by apare Logoul Orion dupa care se restarteaza si tot asa .. Placa de baza este TP.SIS231.85.. Am vrea sa stiu cum pot sal resoftez? Prin Usb sau rescrisa memoria ? Eu nu am gasit soft sa pun pe usb sau un bin .

Dati-ne mai multe detalii despre acest tv-u...cum ar fi :

1 . model: placa board.

2 . model: sursa.

3 . model: display-ul

Daca chiar doriti sa va oferim dumpul ( softul ) potrivit pentru acest tv-u . :reytre

Link spre comentariu

D-ul Augustin,nu va suparati ca va intreb,ati rezolvat ceva cu televizorul? Am si eu unul identic la reparat cu aceeasi manifestare.

D-ul Leoncris,spuneti dvs.ca se rescrie memoria flash,se scrie prin scoatere ei si prin programator? sau se poate reflash-i direct memoria in placa(fara dezlipirea ei),montand un adaptor gen pensa(cleste) ptr.capsula SOIC8 si apoi la programatorul aferent?

Link spre comentariu

Da este mai corect d-ul Dan,dar daca ai de verificat,de testat mai multe dump-uri,e de-a-dreptul "munca de sisif" sa dezlipesti si sa relipesti iara memoria de nu stiu cate ori; exista riscul sa se distruga de atatea incalziri,traseele de cablaj sa se exfolieze. Er fi mult mai lejer si mai sigur(ptr.integritatea memoriei)direct in circuit,fara scoaterei ei.

Link spre comentariu

Eu in caz de erori si de multe ori dau jos memoria , am lipit 8 fire de o memorie , lipesc firele cele 8 si am adaptor pentru smd si asa probez daca softul este compatibil pentru tv altfel lipesti si dezlipesti memorii la greu pina exfoliez cablajul

Link spre comentariu

Dap...intr-adevar la unele memorii poate sa apara erori de read/write. Asta ar fi neajunsul-la varianta cu ea in circuit. Dar...in fine. Raman si eu fidel variantei cu ea scoasa si pusa in programator. Ideea d-lui Florin cu firicele lipite pe padurile fine si mici de pe PCB ale memoriei,nu e rea deloc. Se diminueaza semnificativ riscul de exfoliere a padurilor,traseelor si mai putin stres termic asupra memoriei,la dezlipiri-lipiri repetate. Am si eu un adaptor gen cleste-pensa dedicat ptr.capsulele SOIC8; o sa ma apuc sa-i fac un socket-conector cu 8 pini si de acei pini sa lipesc apoi 8 fire flexibile,multifilare. Buna ideea. :scarpin

Dar chinejii astia cand le fac ei acolo "pe banda rulanta",le softeaza direct cu memoriile lipite; ptr.ca PCBurile au toate piesele lipite definitiv,deci inclusiv si memoriile. Am vazut niste videoclipuri pe ytube cum se fabrica,cum se ansamblau PCBurile; aveau si ei tot niste modele de adaptoare gen cleste-pensa SMD-SOIC8 si le puneau direct pe memorii,in circuit. Probabil ei or avea niste programatoare mai "speciale",ce nu da erori la read&write. Sau poate le fac prin VGA(unele). Naiba stie. Dar oricum ei nu dezlipeau memoriile de pe PCBuri(altfel s-ar fi observat mana de lucru,lucratura,lipiturile manuale asupra memoriei). In fine. ..."gandeam si eu cu voce tare" :dffe :scarpin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări