Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce parere aveti despre modificarile facute prin apartamente la blocuri ?

Postări Recomandate

Ok,deci asigurarile sunt apanajul doar al celor care stau la casa si se declara de dreapta...capisci? ce va mai place sa va dati in barci...

Doru, care-i problema ta? Vezi-ti de treaba...! Asigurare la apartament poti sa-ti faci si tu...capisci?Uita-te si tu la blocurile din orasele noastre, uita-te pe afara si pe dinauntru...intra si pe la subsol eventual... uita-te la holurile din interior, la usi, la instalatii etc... iti place ce vezi?Tot legat de blocuri, de ce trebuie sa vina primaria sa le reabiliteze termic, sa le consolideze pe cele cu bulina rosie?Am stat 2 ani in Italia intr-un bloc care avea centrala termica pe gaz pt. tot blocul, nu fiecare apartament cu centrala lui, oare de de?In caz de cutremur, calamitate, este normal sa intervina autoritatile si sa ajute dar daca dezastrul este mare cam cat va dura reconstructia? Si asta-i un motiv pt. care mi-am facut casa, oricum probabilitatea ca sa mi se darame casa este mult mai mica decat a unui bloc. Nu am chef sa dorm in sala de sport in caz de ceva....daca scap evident.... Oricum imi voi reconstrui casa mult mai repede, daca va fi cazul, decat o vor face autoritatile.Parerea mea... cine are posibilitate este mai bine sa se mute la casa si sa lase blocul...repet este parerea mea, fiecare alege dupa bunul plac.Chestia cu "de dreapta" a fost o ironie adresata unora de pe-aici, dar nu te-ai prins.... Editat de danpin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 69
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Cred ca tu trebuie sa-ti vezi de treaba ta si sa lasi tonul arogant si jignitor la adresa altora.Iti permiti sa spui ca cei care stau la bloc stau cu mana intinsa,desi iti pot da multe exemple in care poti fi considerat copil nevinovat,si cu toate astea iti permiti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala,doar pt ca tu te consideri cel mai grozav..capisci?

Vezi de lungul nasului tau si fa aprecieri doar daca esti in posesia tuturor datelor.La mine la subsol e mai curat decat in multe case pe unde am fost intamplator,si cu toate astea nu-mi permit sa-i fac jegosi pe cei care stau la casa.

Link spre comentariu

Eu n-am nimic cu asigurătorii noştrii...dar cred că la primul cutremur major vor rămâne cu buza umflată toţi asiguraţii!

Cât de ”cinstiţi” sunt...se vede la cât de hrăpăreţi sunt când vine vorba de asigurări obligatorii...cum ar fi RCA!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Cred ca tu trebuie sa-ti vezi de treaba ta si sa lasi tonul arogant si jignitor la adresa altora.Iti permiti sa spui ca cei care stau la bloc stau cu mana intinsa,desi iti pot da multe exemple in care poti fi considerat copil nevinovat,si cu toate astea iti permiti sa-i bagi pe toti in aceeasi oala,doar pt ca tu te consideri cel mai grozav..capisci?Vezi de lungul nasului tau si fa aprecieri doar daca esti in posesia tuturor datelor.La mine la subsol e mai curat decat in multe case pe unde am fost intamplator,si cu toate astea nu-mi permit sa-i fac jegosi pe cei care stau la casa.

Eu te rog totusi sa-ti vezi de treaba....Daca tu consideri ca tonul meu este arogant si jignitor atunci suferi de hipersensibilitate!Nu am spus nicaieri ca cei care locuiesc la bloc stau cu mana intinsa, capisci?Ma refeream la acele asociatii de proprietari care nu fac nimic pt. a consolida blocul, repara fatadele, instalatiile din interior, etc.Tu sa ai grija de lungul nasului tau, eu imi vad de al meu, capisci?Vezi ca te inflamezi degeaba, nu am facut pe nimeni jegos, vorbeam in general de starea blocurilor de locuinte de la noi. Vezi in fata blocului parcate jeepane iar cand intri in scara blocului iti muta nasul mirosul de acolo.Daca in blocul tau nu este asa, foarte bine, bravo, un motiv in plus sa nu te inflamezi cand se discuta la modul general, cum nici eu nu ma inflamez cand vad case care se darama peste proprietari, pe care-i vad trecand pe drum cu pet-ul de bere sub brat.Logica mea era la modul ca este mai bine sa stai la casa si sa te gospodaresti singur decat sa stai la bloc si sa depinzi de altii...By the way, sa-ti construesti o casa costa cam cat un apartament la bloc, dar la casa trebuie sa investesti permanent in mentinerea ei, trebuie sa muncesti mai mult si multi nu vor asta....Acuma sa nu crezi ca spun ca toti ar trebui sa locuiasca la casa....fiecare cu alegerea lui. Editat de danpin
Link spre comentariu

Chiar ca enternetul abereaza mult. Domle daca la apartament sunt pereti din beton armat ceilalti pereti subtiri din BCA sunt doar pentru compartimentat spatiile respective. Draci sustinere. Cum dracu sa sustina un perete facut din branza. Se vede ca pe aici posteaza oameni de 7 ani. Mai mergeti la scoala si lasati postatul pe aici!

Link spre comentariu

Eu sunt "de dreapta", daca mi se darama sandramaua la cutremur imi pun cortul in curtea mea si ma apuc de reconstruit, nu ma duc cu mana intinsa la stat/autoritati sa-mi dea adapost.

Nu am spus nicaieri ca cei care locuiesc la bloc stau cu mana intinsa, capisci?

Chiar nu merita discutia asta...stai prost cu memoria.

Link spre comentariu

Problema este de ce autoritatile n-au intervenit sa-i opreasca pe idioti sa faca modificari la constructiile colective ? N-ai voie sa demolezi ceva fara autorizatie, chiar daca stai la casa. Daca iti faci casa, iti trebuie proiect aprobat de autoritati. Pe astia care au dat pereti jos in apartamente, dupa mintea lor, de ce nu i-a luat nimeni la intrebari ?

Si daca se reabiliteaza blocul din cauza catorva care au facut tampenii si dupa reabilitare creste impozitul cerut de stat (asa prevede legea), de ce sa suporte plati in plus cei care nu-s vinovati ?

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/lege-controversata--repari-casa--platesti-impozit-mai-mare-pe-ea-308763

Link spre comentariu

E simplu,pt ca tot ce tine de spatii comune(terasa,subsol,casa scarii) poate fi inspectat usor.Daca modificarea e facuta in casa,se poate intra doar cu mandat,altfel,daca omul nu vrea sa te lase in casa lui,nu te lasa.E o lacuna a legii si din pacate asa stau lucrurile.Chiar daca are reclamatie ca acel locatar a daramat totul in casa,nu se poate intra decat cu mandat.Si a obtine un mandat probabil nu e o treaba asa de simpla la noi,pt ca altfel ar fi fost solutionate majoritatea cazurilor flagrante.Repet,intr-o structura din placi din beton,o compartimentare din BCA de 100 mm tine cat mortului ventuze,deci nu se agita nimeni doar pt atat.Dar nu neg,poate sunt si alte cazuri cand a fost afectata structura sau instalatii comune n-am cum sa le stiu eu pe toate,dar nu s-a facut nimic, taman din motivele sus prezentate.Alte modificari vizibile mai ales in spatii comerciale sau ale persoanelor juridice obtinute prin modificarea apartamentelor de locuit cu pondere de la parter,au trecut neobservate sub ocrotirea sfintei spagi,sau prin aplicarea unei amenzi simbolice,dupa care aceeasi fapta nu mai poate fi pedepsita...a intrat in legalitate.O alta lacuna a legii.

Link spre comentariu

Chiar ca enternetul abereaza mult. Domle daca la apartament sunt pereti din beton armat ceilalti pereti subtiri din BCA sunt doar pentru compartimentat spatiile respective. Draci sustinere. Cum dracu sa sustina un perete facut din branza. Se vede ca pe aici posteaza oameni de 7 ani. Mai mergeti la scoala si lasati postatul pe aici!

In sufletul nostru toti am vrea sa fim de 7 ani...Eu cel putin nu sustin ca peretii despartitori din BCA fac parte din structura de rezistenta, dar, exista si un dar care nu pot sa-l argumentez stiintific, cu calcule dar ceva ma face sa cred ca si acei pereti contribuie oarecum la amortizarea amplitudinii oscilatiilor blocului la cutremur. Acei pereti in caz de cutremur sunt supusi la compresiune pe verticala sau orizontala in functie de miscarea blocului, chiar si un perete de BCA are o oarecare rezistenta la compresiune si poate diminua din oscilatii. Fa un cub din sarma, fixeaza-l de ceva si apasa pe o muchie superioara. Apoi fa niste compartimentari din carton in interiorul cubului si apasa din nou pe o muchie superioara. O fi vreo diferenta in rezistenta cubului?
Link spre comentariu

Fa un cub din sarma, fixeaza-l de ceva si apasa pe o muchie superioara. Apoi fa niste compartimentari din carton in interiorul cubului si apasa din nou pe o muchie superioara. O fi vreo diferenta in rezistenta cubului?

Dar daca faci un cub din placaj si dupa asta faci compartimentari din carton,mai are importanta acel carton?O mai fi acum o diferenta?

Luati legatura cu un inginer constructor si va lamureste cum sunt calculate cladirile cu mai multe nivele,si cum in afara de propria greutate,acele despartituri/compartimentari,nu mai au nici o alta influenta asupra cladirii.

Link spre comentariu

La blocurile construite integral din plăci de beton prefabricate zidăria de bca nu are rol portant-și se poate vedea foarte ușor că respectivii pereti se sprijină pe ultima placă de beton de la parter,dar nu au corespondență în subsol cu temelia/fundația.La blocurile construite pe diafragme de beton zidăria de bca construită pe lungimea acestora are un rol foarte important la seism-anume amortizează mișcările diafragmelor-de aia apar fisuri în acești pereți.De asemenea în subsol există perete de beton care merge în fundație sub fiecare diafragmă.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări