danpin Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Cred ca treci printr-o perioada grea.....esti prea pesimist, mai bine gaseste-ti o gagica, poate-ti mai ridica moralul...Ca sa nu scriu eu prea mult, apelez la un citat gasit la intamplare pe net:"Memoria nu se mosteneste, ci se "antreneaza" cu lungi exercitii, incercarile repetate de memorare si logicizare incluzand cat mai multe domenii fiind cheia succesului. S-a demonstrat de asemenea ca unul din factorii care sporesc longevitatea este reprezentat de invatarea zilnica, asadar nu ezitati sa faceti aceste 10 exercitii de memorie, macar doua dinte ele in fiecare zi."Cam asta era sensul intrebarii mele cu memoratul unei poezii, ceea ce va pune si la scoala....dar nu te-ai prins....Parerea mea este ca trebuie sa citesti mai mult, ca sa nu spun altceva.... Editat Decembrie 13, 2016 de danpin Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Cam ce salariu ai dori ? Ca să-l consideri decent pentru tine.Ce știi să faci ? Sau ce o să știi să faci la terminarea liceului ?Știți care este problema in Romania ? Extrem de putini sunt capabili să migreze din zona natală,spre zone unde se mai găsește de muncă sau sunt salarii mai bune.În afara granițelor pentru un salariu mai mare cu 20...25% ,se migrează dintr-un oraș în altul ,mai ales tinerii care nu au obligații. Link spre comentariu
eugenbt Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 "tinerii frumosi si liberi" "...dar sa-mi pierd timpul prin carti de n ori fara o vacanta mi se pare o robie asupra noastra.Cu ce ne ajuta ce invatam noi din scoala?La ce mai exact?" de exemplu, sa pui spatiu intre doua propozitii. recunosc, spre deosebire de mine (caruia mi-i lene cand tastez), pui litera mare la inceput de propozitie. robia asta este necesara oricarui om care invata, asta este slujba lui. si daca da Dumnezeu sa prinzi o slujba buna, tot va trebui sa stai cu burta pe carte, sa nu ramai in urma si sa nu-ti ia leafa altul, care a invatat mai mult. poti sa pleci in strainatate, salariile sunt mai mari, de exemplu un sofer ia minim dublu fata de salariul unui profesor din Romania. dar si-acolo, si aici, vei fi vazut tot ca un sofer. (am dat un exemplu, n-am nimic impotriva lor, dimpotriva). poti incepe instruirea prin citit. cand ai citit ultima data? nu pe Facebook, ci o carte, un roman, o poezie. temele de la Romana, le iei gata facute de pe "referat.ro", sau de la colegii care le-au copiat deja de-acolo? incearca sa-ti extinzi putin orizontul, vei vedea ca nu tot ce zboara, se poate si manca, insa se pot alege si parti "mancabile". Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Dupa liceu voi fi inlaturat de teoremele lui kirchoff,legile lui ohm ,fortele gravitationale si de restul capitolelor si subcapitolelor pe care le retineam fortat in fiecare an ca sa nu pic bacul la fizica si imi voi continua studiile in alimentatie sau gastronomie.Dupa terminarea cursurilor imi voi cauta un loc de munca bine platit si sper ca acest loc de munca sa fie in relatii bune cu alte firme din strainatate unde m-as angaja ca bucatar sau ospatar daca nu voi termina cu succes scoala de bucatari. Link spre comentariu
eugenbt Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 de ce nu te-ai dus din prima la o profesionala de ospatari, si ai ales electronica? nici acum, in clasa a 11-a, nu e tarziu. dai diferentele si te transferi. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Fortele gravitationale iti trebuie si la gastronomie..... Apropo, cum stai cu chimia?.....asta chiar iti trebuie serios la alimentatie sau gastronomie! Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) de ce nu te-ai dus din prima la o profesionala de ospatari, si ai ales electronica? nici acum, in clasa a 11-a, nu e tarziu. dai diferentele si te transferi. Pentru ca am citit toate paragrafele din topicul Scoala romaneasca si scria acolo ca scoala profesionala e un rateu gigantic in mediul urban.De ce m-as transfera acolo?Nu e de ajuns ca colegele mele rad de mine ca eu as fi un retardat si ele ar fi reginele clasei?Ce as putea invata acolo in plus si aici nu pot?Prostia omeneasca?Deja am cunoscut-o in liceu si nu e grozava.Mai mult,cand am fost repartizat la liceu nu te puteai inscrie la o scola profesionala din cauza legii lui Funeriu.Te repartiza la orice liceu dar nu scoala profesionala.Scria intr-un articol,povestea aceasta tragica. Editat Decembrie 13, 2016 de alex77 Link spre comentariu
mac01 Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Alex daca sti ca in electronica nu o sa fi bun..atunci imbratiseaza alta meserie. Poti fi bucatar, poti fi sofer profesionist, poti fi un mecanic bun,etc...Te poti specializa dupa liceu si poti practica meseria care-ti place. De munca gasesti afara....numai sa fi bun in ceea ce faci si sa practici meseria cu drag.Si pleaca din tara asta bolnava...ca nu se va mai face bine nici intr-o suta de ani. Intai fa-ti un viitor. Fa pasul cat esti tanar, nu te casatori si nu te lega la cap fara sa te doara. Ai tot timpul din lume sa-ti intemeiezi o familie si sa te asezi la casa ta....iar asta o poti face si intr-o tara civilzata.Eu daca-as mai avea odata anii tai, as pleca de aici fara nici cel mai mic regret.Bafta! Editat Decembrie 13, 2016 de mac01 Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 "tinerii frumosi si liberi" "...dar sa-mi pierd timpul prin carti de n ori fara o vacanta mi se pare o robie asupra noastra.Cu ce ne ajuta ce invatam noi din scoala?La ce mai exact?" de exemplu, sa pui spatiu intre doua propozitii. recunosc, spre deosebire de mine (caruia mi-i lene cand tastez), pui litera mare la inceput de propozitie. robia asta este necesara oricarui om care invata, asta este slujba lui. si daca da Dumnezeu sa prinzi o slujba buna, tot va trebui sa stai cu burta pe carte, sa nu ramai in urma si sa nu-ti ia leafa altul, care a invatat mai mult. poti sa pleci in strainatate, salariile sunt mai mari, de exemplu un sofer ia minim dublu fata de salariul unui profesor din Romania. dar si-acolo, si aici, vei fi vazut tot ca un sofer. (am dat un exemplu, n-am nimic impotriva lor, dimpotriva). poti incepe instruirea prin citit. cand ai citit ultima data? nu pe Facebook, ci o carte, un roman, o poezie. temele de la Romana, le iei gata facute de pe "referat.ro", sau de la colegii care le-au copiat deja de-acolo? incearca sa-ti extinzi putin orizontul, vei vedea ca nu tot ce zboara, se poate si manca, insa se pot alege si parti "mancabile". Adica sa citeasca carti cu litere in ele? De ce vrei sa se destepte? Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 PUBELA, Domnilor moderatori.E clar din cele 3 topice ale lui Alex ca avem de a face cu "folclor de autobaza". Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Dupa terminarea cursurilor imi voi cauta un loc de munca bine platit Mult succes în căutarea unui post bine plătit, din prima, mai ales la cunoştinţele pe care le ai. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Postare gresita... Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Mitica, nu ati gresit cu nimic. Acest topic este despre orice, mai ales despre nimic.Macar dvs. ati adaugat un pic de interesant. Multa sanatate si liniste sufleteasca! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2016 Partajează Postat Decembrie 18, 2016 Multumesc pentru urari. M-am prefacut ca am gresit, chiar era ceva pt Alex. Daca priveste mai atent in jurul lui poate intelege cate ne ofera tehnologia moderna si nu se mai lasa cuprins de depresie. Dar cu pauza luuunga de la alimentatoare (unde ma simt un pic util) si alte sectiuni tehnice si cu activitatea clocotitoare de la bodega tare mi-e teama ca Alex nu are aici un punct de sprijin. Link spre comentariu
one Postat Decembrie 28, 2016 Partajează Postat Decembrie 28, 2016 (editat) Dupa liceu absolventii isi cauta locuri de munca in diverse domenii si tot ce primesc ei sunt nivelele entry-level.In aceste nivele toti sunt tratati ca acei absolventi de profesionala care nu stiu sa citeasca,nu stiu sa se exprime si nu stiu operatiile matematice. Te asigur ca si printre absolventii de facultate sunt destui care nu stiu sa scrie corect. Totusi, daca cineva nu te cunoaste si nu ai demonstrat nimic pana in acel moment, cum vrei sa te angajeze intr-un post care nu este "entry-level" ? Da, salariile in afara tarii sunt mai mari, dar viata nu depinde doar de salariu. Ti-ai pus problema cat costa o chirie in acelasi loc in care salariile sunt mari ? Sau ai aruncat o privire sa vezi si cati someri sunt pe acolo ? Cum stai cu limbile straine ? "Las' ca invat eu" ? Intr-o prima faza ar trebui sa alegi nu salariul mare, ci un loc de munca unde sa ai posibilitatea sa iti demonstrezi valoarea. Apoi, inarmat cu dovada acestor realizari, poti cere o marire de salariu sau poti cauta ceva mai bine platit. Editat Decembrie 28, 2016 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate