Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

O mica intrebare


Postări Recomandate

  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Partea de digitala pura (circuire combinationale si secventiale, analiza, sinteza, minimizare, etc ) este destul de complicata si este separata de analogica. Si multe chestii nu sunt explicate bine in cartile in limba romana. Dar este bine sa stiti si electronica analogica, daca vreti sa intelegeti cum merg circuitele TTL, CMOS, etc. Nu poti sa inveti electronica fara sa ai notiunile de baza din electromagnetism. Tot asa e si cu analogica. Nu trebuie sa stii toata analogica ca sa intelegi cum merg portile logice. La nivel de scheme cu porti logice, bistabile, etc. se aplica o teorie specifica. Aici e beleaua, ca e mult de invatat si de exersat.

Editat de VAX
Link spre comentariu

In conditiile de acum este putin probabil sa gasesti de lucru la o mare companie daca nu stii si programare (C++, microcontrolere).

Adica sunt mai multe de invatat decat pe vremuri. Trebuie sa stii analogica (este de baza), circuitele de RF si de microunde, digitala clasica (logica cablata), digitala programata (microcontrolere). Tinerii sa nu piarda timpul cu tampenii si sa se puna pe invatat. Trag tare cativa ani si dupa aia sar la salariu de mii de euro pe luna. Exista astfel de persoane in Romania. Baiatul meu mi-a povestit despre un profesor de la Fac. de Automatica din Bucuresti, care lucra la Intel (Bucuresti) si castiga 30000 Ron pe luna.

Link spre comentariu

Nu este chiar asa. Meseria este bratara de aur. Bazele fizicii, electrotehnicii, electronicii nu au cum sa se schimbe. Daca ai pregatirea de baza, este usor sa te adaptezi la versiunile noi ale tehnologiei. Beleaua este ca atunci cand esti specializat depinzi de un angajator. Degeaba stii sa proiectezi elicoptere, daca in orasul dau nu sunt fabrici de elicoptere. Ideal este sa faci o mica afacere pe baza pregatirii pe care o ai. Sa nu fii un simplu surub dintr-un mare angrenaj. De exemplu poti sa produci electronica analogica (generatoare de RF, voblere, echipament didactic si pentru hobby, etc), care are cautare si de care firmele mari nu se mai preocupa, Exista un segment de utilizatori cu putere de cumparare mai mica, care ar da banii pe astfel de scule. Dar se pot vinde numai prin Internet, in toata lumea. Trebuie sa-ti faci singur cablajele, cu costuri minime. Trebuie sa dispui si de atelier mecanic (carcase, piese turnate din plastic, metalizari, etc). Si trebuie sa ai echipament (robot) de plantare si lipire automata de SMD-uri. Componente cu terminale din sarma se gasesc mai greu. Adica iti trebuie capital de pornire a afacerii, care nu se poate face usor lucrand in Romania.

Link spre comentariu

Din păcate, Spitfire are dreptate!

Ce fac acum electroniştii (programatori) e să grăbească evoluţia tehnologiei spre robotizare completă...

De fapt...nu ştiu dacă sunt conştienţi ..dar îşi taie singuri craca de sub picioare!Şi-n viitorul foarte apropiat şi meseria lor va apune...locul le va fi luat de super calculatoare cu softuri dedicate...pe care tot ei ”le pun pe picioare”!

Poate va mai fi nevoie de 1% din ei ...pentru rezolvarea unor errori mai grave ale sistemelor ...încolo totul se va auto-depana...auto- regenera!

Link spre comentariu

Ceva dreptate are si domnul Spitfire. Mi-a povestit cineva despre niste ingineri de la Avioane S.A. - Craiova, plecati la munca in Franta. I-a angajat un patron care avea nevoie de ei sa puna la punct productia la o fabrica noua. Dupa ce a pornit fabrica i-a dat afara, ca nu mai erau necesari. De asta este bine sa-ti faci afacerea ta, chiar una mititica. Insa initial trebuie sa lucrezi la o firma mare, sa te pui la punct cu unele chestii. Si trebuie sa-ti vinzi produsele pe Internet, sa nu depinzi de comercianti (care salta pretul si fac produsul prea scump si neconvenabil).

Link spre comentariu



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări