Vizitator Knut Postat Aprilie 28, 2007 Partajează Postat Aprilie 28, 2007 Salutare,In cadrul proiectui apare problema transformarii gamei de 1-5 V in gama 0-5V, aceasta tensiune urmand a fi citita printr-un pin al microcontrollerului pentru a afla o anumita temperatura. Scopul acestei scalari este de a nu pierde 20% din precizie . Cum as putea transforma 1-5V in 0-5V?Multumesc! Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 30, 2007 Partajează Postat Aprilie 30, 2007 Vaz ca nu se inghesuie nimeni , asa ca... uite o schema aici. Schema e generica, din moment ce nu spui ce tensiuni ai disponibile p-acolo, ce operationale ai prin sertar, etc. Vino cu detalii si mai rafinam.Cirip Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 30, 2007 Partajează Postat Aprilie 30, 2007 ciripai uitat un punct intre R3, R4 si intrarea + a.o. Link spre comentariu
Bala Postat Aprilie 30, 2007 Partajează Postat Aprilie 30, 2007 NU, nu trebuie pus punct acolo. Este corecta schema doar ca eu unul as alimenta AO-ul cu o tensiune diferentiala de +- 5V pentru ca iesirile majoritatii AO-urilor nu pot ajunge pana la potentialul bornelor de alimentare. Si as lega R4 la borna de +5V. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 30, 2007 Partajează Postat Aprilie 30, 2007 Exact cum spune Bala. R3 si R4 nu sunt conectate la intrarea neinversoare, deci shema este desenata corect. Am pus 39K si 1K in serie ptr ca rezistenta de 40K nu este standard.Bala, in principiu ai dreptate, dar am si spus ca schema este generica. Fara detalii suplimentare, nu are sens sa merg mai departe. Poate ca postul este deja uitat de cel care l-a initiat :)Cirip Link spre comentariu
Vizitator Knut Postat Mai 3, 2007 Partajează Postat Mai 3, 2007 Scuze, am fost plecat cateva zile din localitate si nu am mai avut acces la net. Tensiunea intre 1 si 5V o culeg de la un adaptor pt un senzor de temperatura, in speta pt100. Ideea e ca largind gama de la 1-5 la 0-5 ma gandeam ca voi castiga in precizie. Acum nu mai sunt atat de convins, pentru ca nu stiu daca pt100 are o repetabilitate atat de buna incat chiar sa castig ceva prin scalare.Multumesc pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Bala Postat Mai 3, 2007 Partajează Postat Mai 3, 2007 pt 100 este un senzor de temperatura de mare precizie. Conteaza insa enorm de mult cum faci masurarea parametriilor. Adica, daca vrei sa masori tensiunea pe PT100 este foarte important sa vi cu o sursa de curent FOARTE stabila!!! Masurarea tensiunii pe senzor trebuie sa fie facuta foarte precis. Variatia rezistentei interne a senzorului este destul de mica si orice eroare cat de mica de masurare a rezistentei senzorului va duce la erori mari de temperatura! Eu pentru a masura cat mai precis temperatura am facut masuratori folosind un keithley 2000 ( http://www.keithley.com/products/dmm/dmms?mn=2000 ) si masuram direct rezistenta folosind o configuratie in 4 puncte (4 wire). O alta sursa de eroare poate fi si daca aplici pe senzor un curent prea mare deoarece va disipa caldura si vei masura o temperatura ceva mai mare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum