Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monitor Samsung 932gw probleme invertor

Marius84

Postări Recomandate

Va salut!

Am acest monitor care a venit initial cu probleme pe secundarul sursei, respectiv condensatorii de pe bara de 13v pentru invertor umflati si un sunet specific al trafo invertor, din cauza tensiunii nefiltrate. Am inlocuit acesti condensatori, tensiunea perfecta de 13v, l-am testat cateva zeci de minute si s-a comportat ok.

Dupa vreo saptamana, se intoarce cu urmatorul defect: Se aprind lampile 1-2 secunde, dupa care se sting, imaginea ramane in fundal.

L-am deschis iar, am probat lampile fiecare pe un invertor de 8 lei de la miva si functioneaza, nu am descarcari sau alte asemenea. Condensatorii ceramici de 10pf sunt ok toti 4. Am scos trafo invertor din montaj, am masurat secundarele si am constatat ca sunt diferente, dar nu majore, unul are 1150ohmi, iar celalalt are 1200.

Problema este ca un grup de 2 lampi merge, iar celalalt nu, indiferent in ce configuratie as pune lampile in mufe(au firele mai lungi si mi-au permis sa le pun in mai multe combinatii)

Puteti sa ma intrumati cu etapele logice ale reparatiei acestui invertor? Am manualul service, pun aici schema.

Samsung_932gw.pdf

post-187293-0-09165400-1481617694_thumb.jpg

Editat de Marius84
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Marius84

10

• dan cod

4

• sesebe

3

• gogu1305

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Sa inteleg ca lampile de pe un traf functioneaza iar lampile de pe celalalt traf nu functioneaza?

Daca asta este situatia, schimbati trafurile intre ele ca sa vedeti daca defectul se muta cu traful.

Dupa, in functie de rezultatul acestui test, cred ca stiti ce sa faceti, eventual postati si aici rezultatul.

Link spre comentariu

Eu am inteles ca doua lampi merge indiferent unde le conecteaza la traf iar doua nu indiferent unde le conecteaza.Asta duce cu gandul la lampi cu probleme.Eu am intrebat daca aprinse pe invertorul exterior consuma la fel.

Link spre comentariu

Este traf dublu, nu sunt doua trafuri separate.Pe fiecare secundar sunt doua lampi. Pe un secundar se aprind lampile, orice lampa as pune din cele 4(bine, grupate cate doua, pt 2 sec), iar pe celalt secundar nu se aprinde niciuna. In ceea ce priveste consuml lampilor, mi-e teama sa nu prajesc aparatele masurand consumul in secundar. Masurand consumul pe invertorul de proba, direct din sursa de test de 12 v, cu orice lampa trage la fel, circa 150mA.As fi considerat simplu ca este traf defect pe un secundar, dar am impedanta si rezistenta infasurarilor la fel, ce-i drept masurate cu SMT, nu cu ceva profesional, dar pana acum a masurat corect, deci cred ca masoara ok si acum.

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Poti sa separi primarele? La un traf dublu nu stiu cum functioneaza dar masurind consumul in primare poti sa-ti dai seama daca are spire in secundar in scurt sau nu.

Aia 50 ohmi reprezinta 4% deviatie si nu garanteaza spire in scurt.

Daca poti separa primarele si masura independent, pe rind, consumul pt fiecare primar, eventual cu secundarul deconectat pt a nu fi influientat de eventuale componente din secundar, iti poti da seama daca ai spire in scurt pt ca ar trebui sa ai cam acelasi consum.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

In montaj, primarele sunt puse in paralel. Fiecare are 0.2 ohmi.Pot sa fac masurarea consumurilor pe fiecare primar,in aer, dar atata timp cat sunt puse in paralel, nu cred sa ma ajute prea mult.Se pune pinul 1 al CI la masa cu o rezistenta? Voi incerca si asta. Azi vreau sa stabilesc macar defectul si sa scap pana vineri de el, am vazut traful la pancota.

Editat de Marius84
Link spre comentariu

Salutare din nou! Abia asta seara am avut timp sa ma mai uit la monitor. Am legat pana la urma traful invertor cu fire pe cablaj, ocazie cu care am constatat ca odata cu inversarea secundarelor, se inversa si grupul de 2 lampi care se aprindeau pentru doua secunde. Deci, traf defect. Zic eu.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări