Vizitator Apostol Constantin Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Buna ziua!stie cineva ceva despre acest brand? Din punct de vedere ELECTRONIC? ceva scheme sunt sanse sa pot gasii? din ce am citit lucreaza in trei clase: clasa A pana la 10 Watt clasa AB pana la 200watt si clasa H pana la 1150watt etajul de putere este echipat cu 8 tranzistoare MOS-FET 2 buc.IRFP 140 ,si doua IRFP 9140, legati in paralel pin la pin acesti ranzistori cred ca se ocupa de a doua tensiune +- 108v,iar tranzistorii de iesire irfp 240,irfp9240 din nou legati in paralel pin la pin (doua irfp 240in paralel si 2 irfp9240 in paralel la fel si cele de mai sus ) As vrea sa stiu daca cineva sa mai lovit de asa amplificator! sau daca exista vreo schema similara sistemului de functionare! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Cam greu si ne-necesar clasa A la o combinatie cu clasa H.Clasa A presupune un curent constant in etajul final, si eu as fi curios cum s-ar trece din clasa A in clasa AB si in clasa H.Meyer Sound este o firma de top in audio pro. Editat Decembrie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Apostol Constantin Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 ceea ce e interesant este ca sunt 4 tranzistoare in etajul de iesire 2irfp240 + 2 irfp9240 care scot 1150w in 8 ohmi la o tensiune de varf +- 108v. datorita clasei H sunt alimentati cu tensiune mare doar la nevoie si din acest motiv rezista la o asa putere de iesire! fiind in 8 ohmi curentul de lucru este mai mic fata de 4 ohmi! tranzistoarele sunt conectate in paralel fizic,nu au rezistente de sursa! din ce am observat lucreaza in clasa AB dupa care trece in clasa H! prima tensiune este +- 45v Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 La +/- 108V alimentare si 8 ohmi sarcina, in clasa H, cu greu obtii 600W. Link spre comentariu
Vizitator Apostol Constantin Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 discutasem cu clientul! difuzoarele sunt in 4 ohmi sunt doua difuzoare de 18'' fiecare are amplificarea lui! ,am primit doar partea de putere! intrebarea mea este,rezista aceste tranzistoare sa lucreze in acesti parametri? sau producatorul ne induce in eroare cu aceste serii notate pe mosfeturi! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Pai ori sint de 8, ori de 4?Oricum in clasa H2 step, la +/- 108Vcc, nu cred ca atingi 1000W/4R, decit daca sursa nu scade, desi randamentul este mai bun, excursia tensiunii la iesire este mai mica in cazul clasei H vs AB, la aceeasi tensiune de alimentare.Avantajul clasei H, este avantajos la putere mai mica, decit la putere mai mare, vs clasa AB. Editat Decembrie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gsabac Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Cam greu si ne-necesar clasa A la o combinatie cu clasa H. Clasa A presupune un curent constant in etajul final, si eu as fi curios cum s-ar trece din clasa A in clasa AB si in clasa H. Meyer Sound este o firma de top in audio pro. Amplificatorul este o realizare comerciala de firma, deci trebuie sa intelegem cum functioneaza nu sa dam sfaturi. Orice amplificator in clasa AB sau B functioneaza in clasa A pina la un anumit nivel de intrare (iesire). Trecerea din clasa A in AB au B se face automat la cresterea nivelului peste zona de racordare, determinata de curentii de repaus (bias) prin tranzistorii finali (BJT sau MOS). Amplificatorul in clasa H, cu 2 sau mai multe etaje finale conectate in serie, cu tensiuni de alimentare progresive isi permite pentru primul etaj un curent de bias mult mai mare decit un amplificator clasic datorita tensiunii reduse la prima treapta si astfel la nivel mic merge in clasa A. Daca sunt useri interesati si de functionarea in clasa H pot detalia functionarea pe un exemplu cu doua nivele alimentate cu tensiunile ULO si UHI. Deasemenea am simulat astfel de scheme si pot arata diagramele care exemplifica functionarea in clasa H si mai ales trecerea de la nivelul LO la nivelul HI, impreuna cu descrierea corespunzatoare. @gsabac Link spre comentariu
Vizitator Apostol Constantin Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 sursa de alimentare e formata dintr-un traf toroidal sanatos cu multiple infasurari in primar pentru autoreglare printr-un grup de relee pentru ca tensiunea in secundar sa fie stabila! partea de filtrare e formata din 6 condensatori de 22000uf! singura mea nelamurire e in privinta tranzistoarelor finale! etajul de iesire fiind format din 2 irfp240 si 2 9240,ridicarea tensinii 2xirfp9140 si 2xirfp140! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Gsabac, se pare ca nu stii cum lucreaza o clasa A, curata.O clasa AB, nu o poti face clasa A curata, la clasa A curata, curentul prin tranzistorii finali este CONSTANT.Eu am spus ce am avut de spus.Vreau sa vad si eu 67-69Vrms curati fara clipping, masurati la iesirea etajului final, cu 4 ohmi dummy load, si releele alea despre care vorbesti.Adica un test real si poze reale.M-ai facut curios. Editat Decembrie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Apostol Constantin Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 astazi voi inlocui toate tranzistoarele finale ,ridicatoare de tensine,prefinali,superdioda.voi verifica rezistente de putere medie voi reconditiona traseele defecte care au fost exfoliate din cauza curentiilor mari de scurt circuit voi inseria sigurante rapide pe alimentari voi inlocui si diodele duble voi inlocui inclusiv semireglabilele de bias si urmeaza sa il supun la teste! Gsabac, se pare ca nu stii cum lucreaza o clasa A, curata.O clasa AB, nu o poti face clasa A curata, la clada A curata, curentul prin tranzistorii finali este CONSTANT.Eu am spus ce am avut de spus.Vreau sa vad si eu 67-69Vrms curati fara clipping, masurati la iesirea etajului final, cu 4 ohmi dummy load, si releele alea despre care vorbesti.Adica un test real si poze reale.M-ai facut curios. sigur ca da! in prima faza am sa postez niste poze si cu siguranta iti vei da seama despre ce este vorba! dupa ce realizez ca totul este ok am sa trec la teste serioase! chiar sunt curios de potentialul acestui etaj final! de sunat suna de vis! le-am auzit live! instalatia e cumparata recent din anglia si au inceput sa cada modulele de amplificare pe capete! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Pai cu doar 2 finali per rail si 4R sarcina la +/-108 Vcc hi rail, este de asteptat sa crape. Primii care crapa sint P-Mosurile care sint mai fragili la Id.Si evident intii partea de clasa AB, cedeaza prima, apoi restul.Ca sa tina 4R, trebuiau minim 4 perechi de finali per rail in partea de clasa AB.Am reparat de curind un etaj final de la un bass activ Db Technology, clasa H 2 step, alimentat cu circa +/- 84vcc pe Hi rail, avea cite 4 finali bipolari pe partea de AB si cite 2 mosuri identice ca ale tale pe hi rail. Tot s-au ars mosurile si la tensiunea aia... Editat Decembrie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Apostol Constantin Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) astia sunt finali montati din fabrica! acum ar putea sa fie altceva in interior si sa scrie la deruta ? adevarat! p mosuriile au doar 12 amperi parca! Pai cu doar 2 finali per rail si 4R sarcina la +/-108 Vcc hi rail, este de asteptat sa crape. Primii care crapa sint P-Mosurile care sint mai fragili la Id.Si evident intii partea de clasa AB, cedeaza prima, apoi restul.Ca sa tina 4R, trebuiau minim 4 perechi de finali per rail in partea de clasa AB.Am reparat de curind un etaj final de la un bass activ Db Technology, clasa H 2 step, alimentat cu circa +/- 84vcc pe Hi rail, avea cite 4 finali bipolari pe partea de AB si cite 2 mosuri identice ca ale tale pe hi rail. Tot s-au ars mosurile si la tensiunea aia... cu ce ai inlocuit acele mos-uri? sunt comvins ca nu vor rezista! Editat Decembrie 13, 2016 de Apostol Constantin Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Nu, insa schema este subdimensionata (la nr de tranzistori finali), riscant si pentru 8R...Astept cu nerabdare poze, inainte si dupa reparatie.I-am inlocuit cu altii noi, din pacate nu se gasesc P-Mos capabile.De aia amplificatoarele in clasa H de putere mare au doar N-Mos in step up switching. Editat Decembrie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Asta e datasheetul produsului: http://www.meyersound.com/sites/default/files/700-hp_ds.pdf Aia 1125W pe canal sunt, bineinteles, imaginari ... Printre altele, la consumul de la retea, scrie "Max Long-Term Continuous Current (>10 sec) : 8.8 A rms (115 V AC); 4 A rms (230 V AC); 10 A rms (100 V AC)" Cred ca asta spune totul despre puterea REALA. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Scrie PEAK power.Nu vinde un bass, doar cutia si difuzoarele?Electronica nu ma intereseaza... Editat Decembrie 13, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum