ROBEERT Postat Decembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Nu stiu de ce va speriati de china.Cont pe aliexpres si gata e simplu ca buna ziua. Pana la urma, " o sa gust din el " daca nu este alta solutie. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Eu nu ma feresc de chinezi , doar ca de la mine este greu sa fac comanda pe alliexpres , china am TL866 si RT809F si sunt super ok deci si china sunt bune nu doar rele Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Atunci cum ai comandat astea poti comanda si testerul. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Nu leam comandat de pe aliexpres , leam cumparat de pe OLX Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Am inteles.Discutam dupa ce ajunge la mine ce am comandat. Link spre comentariu
bobo Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Rabdare sa fie ca in rest sunt ok. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Buna seara stimati colegi. Dupa lupte seculare am reusit sa-mi fac si eu testerul de leduri ( schema postata pe forum ). Este putin spus " bijuteria electronistului ". In viitoarea carcasa, o sa-i montez doua perechi de borne si anume: o pereche pentru voltmetru si una pentru ampermetru ca sa vad caderea de tensiune pe led si curentul absorbit de acesta. In paralel pe bornele unde o sa conectez ampermetrul, o sa pun un comutator ca sa pot conecta ampermetrul in serie ( borna de plus o trec prin comutator si in momentul cand vreau sa conectez ampermetrul, las comutatorul contact deschis si pun ampermetrul ). Acum testarea baretelor este o joaca. Aceasta schema functioneaza ok. O recomand tuturor depanatorilor. Observatie: am testat toate trei barete si pe langa faptul ca am leduri care nu se aprind deloc, am si cateva leduri care se aprind mai slab. Caderea de tensiune pe led este de cca. 6 volti ( am pus voltmetrul in paralel pe un led bun ). Procedura va fi urmatoarea: intai o sa schimb ledurile care nu se aprind deloc si daca la un nou test cele care se aprindeau slab or sa se aprinda tot slab, o sa le inlocuiesc si pe ele. Azi am facut comanda de leduri. Revin cu rezultatul zilele astea. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Data testerul nu depaseste 100v atunci merge un afisor de acesta Volt-Ampermetru RED + BLUE 0-100V 0-10A Link spre comentariu
Alextv Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Exista tester cu care gasesti imediat ce tensiune necesita ledul. Dane pune aici link.ul cu imaginea, denumirea si pretul testerului de pe allexpres.Poate il comand. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Decembrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Dane pune aici link.ul cu imaginea, denumirea si pretul testerului de pe allexpres.Poate il comand. Buna seara stimati colegi. Azi am intrat in posesia ledurilor si am rezolvat TV-ul. A trebuit sa inlocuiesc toate ledurile deoarece diferea nuanta intre ledurile noi si cele vechi. A iesit un backlight 100% OK. Nici cea mai mica umbra nu apare pe ecran. In schimb m-a chinuit deslipirea ledurilor vechi si montarea displayului. Are un sistem de montare foarte pacatos si rama de sustinere a materialelor refractante foarte subreda ( plastic chinezesc ). Revin la faza cu deslipirea ledurilor: nu stiu de ce m-a chinuit asa tare. Pana acum nu am mai patit asa ceva. Ca la orice bareta am folosit suflanta ( incalzire pe dedesupt ). Cred ca au avut vreun adeziv ca alta explicatie nu gasesc. Dupa repararea baretelor, cu ajutorul noului tester le-am testat, toate ledurile se aprindeau la aceeasi intensitate luminoasa si am facut 3 masuratori si toate baretele dau parametrii egali: -tensiunea totala pe bareta = 42 volti -caderea de tensiune pe led = cca. 6 volti pe led -curent total pe bareta = 25 mA Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Acum o sugestie pentru domnul Sandeel: Domnule Sandeel, eu unul nici cu ordinul parchetului nu as mai da bani pe acel tester. Si cu schema care este pe forum poti afla ce tensiune necesita ledul punand un voltmetru si masurand caderea de tensiune pe led. Eu o sa fac la testerul meu exact cum am scris intr-o postare anterioara mai sus: doua perechi de borne si anume o pereche pentru voltmetru si o pereche pentru ampermetru. Pentru conectarea ampermetrului, trec borna de plus printr-un intrerupator si cand vreau sa conectez ampermetrul ( in serie ), comutatorul il trec pe pozitia " contact deschis " si in paralel pe acel comutator si respectiv in serie cu borna de plus conectez ampermetrul. Azi mi-a fost mana mea dreapta acest tester dupa ce am reparat baretele ( vedeti parametrii specificati mai sus ). Cam asta e. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum