Florinel TV Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Astazi mia venit un tv cu sasiu 11AK30A14 mono , cu defect de bu ars , testul consta in cele 2 esermetre al lui doru si al lui elman la condu din baza de 10mf 63v eser elman test in circuit 15,3mf 4,73 omi , scos din montaj 7,33mf 3,45 omi tester doru test in circuit 6,8mf 4,593 omi , scos din montaj 6.0mf 3,2 omi Acum sami spuna si mie care este mai bun dintre cele 2 esermetre Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) Stau si ma intreb de ce oare nu ai postat oare si poze cu ele(esr-metrele) si conzi masurati in circuit?!?!Nu de alta dar vad ca o ti una si buna....Si trebuie sa-ti justifici si afirmatiile facute.... Editat Decembrie 12, 2016 de cata82 Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Chiar nu inteleg Florine ce tot ai cu ESRmetrele astea.D aca pentru tine e mai bun unul foloseste-l sanatos.Eu oricum nu imi schimb parerea. Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Dacă ai măsurat condensatorii imediat după ce i-ai dat jos de pe placă, e normal că dau o valoare ceva mai bună. Încălzirea îi face să-și mai revină uneori .... Apoi valoarea absolută a ESR-ului nu te ajută cu nimic.Eu testez prin comparație doi condensatori identici ca firmă de pe aceeași placă, unul din sursa smps și unul din etajul audio de exemplu.Dacă ăla din sursă dă aproximativ 100uF și ESR=2 Ohmi, iar frate-su geamăn din etajul audio dă aproximativ 100uF și ESR=0.2 Ohmi, pe care crezi că-l schimb ? Eu zic că pe ăla din sursă, că-i obosit săracu... Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Am o punte de comparat conzi.Aia nu minte niciodata.Este Bruel&Kjaer .Pun un condi nou si cel de probat si am scale diferite in procente si frecvente diferite de proba.Cred ca e cam unicul din tara aparatul. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2016 cata82 , aici ai dovada VID 20150101 024447 3gp sa nu crezi ca mint dan cod , eu nu am nimic cu esermetrele dar este diferenta mare intre realitate si defecte de conzi validae , este o diferenta ffoarte mare intre esermetre intre conzi defecti , de nu mai stii ca este defect sau nu , in circuit nui corect sa arate 15mf in loc de 6mf sau 7mf , si cind lam dat jos credema ca lam lasat sa se raceasca si cind este masurat scos din montaj arata 7mf deci dupa acel eser condul este ok cind este montat in circuit , eu ma intreb daca se masoara la un MB. de LCD,LED spune ca conzi sunt ok si defapt ei sunt rai Si trebuie sai dai jos pe toti sai masori de pe MB. eu unul masor cu eser de la doru si sunt sigur ca este ok cond sau defect Punct Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Si eu am unul de la"doru",functioneaza...OK ,nu am nimic de reclamat,cat despre masurarea C-urilor,..va mai curge multa apa pe...Canalul Morii(o denumire locala.pt moara de macinat cereale etc),pana te "obisnuiesti" cu ESR-metrul....mai bine schimba "din prima" C-urile..Presupun ca stii parametri functionali....in caz contrar...?? Link spre comentariu
Alextv Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Bateriile sunt bune la amandoua ESR.ele? Am avut un ESR. care se alimenta la 9V , si daca bateria scadea putin (8v) dadea erori. zic si eu....dv. constatati....Alex. Link spre comentariu
elmar Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Dacă ai zece aparate de măsură ...e posibil ca unele să arate/indice diferit! Ia să fi avut un singur aparat (esr-metru) şi să te fi învăţat cu indicaţia lui ...să vezi atunci că nu te mai punea nimic în încurcătură! Aşa... e normal ca un aparat să indice diferit...că doar nu la dus nimeni la metrologie să-l calibreze după un aparat etalon! Piesele nu au fost selectionate special pentru acel esr-metru...deci pot avea unele toleranţe care în final duce la indicaţii diferite! Important este pentru un esr-metru ca să-ţi dea o ideie despre starea condensatorului din placă...şi asta se învaţă din experienţa dobândită cu acel aparat...dacă tu ,îl schimbi cu altul ...normal ca să te facă să nu mai ştii care condensator e bun şi care nu! Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Esermetrele sau calibrat cu aceleas rezistente si conzi , acum am pus un cond de 15mf la tv si arata ambele 14mf , dar cu ala defect ma duce in eroare esermetru de la elman , acum mai ramine de teste cind va mai fi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum