alex77 Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 (editat) In opinia mea fizica in scoli si in licee nu este predata cum ar trebui.Nu exista materiale pentru laboratoare iar profesorii nu le permit elevilor sa atinga materialele pe care le detin.Asa ceva nu este corect!Fizica se invata cu materialele in mana,nu cu formulele pe tabla si cu o teorie larga si insipida. De exemplu cum poate un elev sa inteleaga principiile mecanicii daca el nu a pus mana pe o greutate si sa descopere fortele care inconjoara acel obiect sau la electricitate cand profesorii nu au materialele necesare pentru ai invata pe elevi cum parcurge curentul dintr-un ampermetru intr-o rezistenta. Eu nu pot intelege formula fara fenomen.Asa ceva se numeste intr-adevar fizica sau matematica aplicata a fenomenelor teoretice? Cum pot intelege unii formulele si eu nu?Trebuie sa imi cumpar,sa fur materiale? Sunt foarte furios pe profesorul de fizica.El de ce nu ia atitudine? La aceasta materie se da bacul si diferenta dintre biologie si chimie si fizica este ca in fizica matematica este un element necesar rezolvarii insa fenomenul este ceea ce completeaza cu adevarat totul.Nu este corect ca unii sa copieze la aceasta materie si altii sa o descifreze dupa cateva luni de meditatii.Mie nu-mi plac meditatiiile,nu ma ajuta cu nimic si dupa ce ca ii mai si platesti pe profesori te trec clasa ca pe un burete de baie stors. Editat Decembrie 11, 2016 de alex77 Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) Au revenit meditatiile la fizica ? Stiu ca dupa ce se scosese fizica de la trepte (treapta apoi) si de la admitere ajunsese la egalitate cu cele "3 materii" : educatie fizica si sport . Mare pacat pentru ca fizica are o importanta colosala si te ajuta sa conectezi toate domeniile. Editat Decembrie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Cel mai bine e sa discuti cu profesorul si sa ii spui ca e mai util sa puteti vedea si practic ce se intampla cu formulele matematice si ca, pe cat posibil e bine sa va implice si pe voi. Puteti discuta si cu dirigintele si chiar cu conducerea scolii sa aloce niste fonduri pentru aparate de masura. Ca elev, poti sa ii ceri macar sa vina cu video-uri, cu prezentari, etc. Asta nu l-ar costa mai nimic. Un laptop gasiti voi pe undeva. Nu am vazut niciodata un laborator de fizica in scoala. Tot ca tine ma simteam si eu. singurul experiment fizic a fost cand a venit profesoara cu 2 baterii si 2 becuri de lanterna si 2 fire in clasa a 6-a sau a 7-a. Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Cel mai bine e sa discuti cu profesorul si sa ii spui ca e mai util sa puteti vedea si practic ce se intampla cu formulele matematice si ca, pe cat posibil e bine sa va implice si pe voi. Puteti discuta si cu dirigintele si chiar cu conducerea scolii sa aloce niste fonduri pentru aparate de masura. ..... In spiritul celor spuse de colegul Fanelforum, mai bine vorbesti cu Domnul Presedinte, el a fost profesor de fizica si inspector scolar, deci cred ca te-ar intelege si ar putea interveni pe la Ministerul Educatiei. In plus a dat si meditatii dar acum nu cred ca-l mai intereseaza.... Experimentele de fizica, chimie, etc. prezinta un anumit risc, profesorii trebuie sa supravegheze foarte atent elevii sa nu se intample vreun accident, ca intra la puscarie... pe salariul care-l au nu se merita, mai bine va lasa sa cautati si sa urmariti pe Youtube experimentele. Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Eu ma refeream mai mult la situatia din liceul meu si nu neaparat la scolile generale.De cumparat nu cumpara nimeni cand toata lumea stie ca nu poti sa-i ceri unui copil un milion de lei.Este un drept pe care il detine copilul si nu ii poate impune nimeni asa ceva cand el este sarac.Nimeni din liceul meu nu are o bacnota de 1000 de lei. In spiritul celor spuse de colegul Fanelforum, mai bine vorbesti cu Domnul Presedinte, el a fost profesor de fizica si inspector scolar, deci cred ca te-ar intelege si ar putea interveni pe la Ministerul Educatiei. In plus a dat si meditatii dar acum nu cred ca-l mai intereseaza.... Experimentele de fizica, chimie, etc. prezinta un anumit risc, profesorii trebuie sa supravegheze foarte atent elevii sa nu se intample vreun accident, ca intra la puscarie... pe salariul care-l au nu se merita, mai bine va lasa sa cautati si sa urmariti pe Youtube experimentele. Eu am sentimentul ca daca fac o cerere la dansul mi-o va aproba se va uita la ea cateva ore si dupa asta nu se va intampla nimic.Cum vor sa ne pregateasca la bac daca noi nu avem ustensilele necesare?Pe youtube iti explica doar fenomenul dar formulele sunt o ceata deasa fara sens.M-am uitat la aceste videoclipuri de pe youtube si un baiat rezolva problema si nu o explica cum ar fi trebuit.Acel videoclip era despre transformarile izoterme,izobare si izocore. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Si electronica se invata cu letconul si piese in mina (pe placi apoi). Din pacate, poate scolile sau liceele unde se invata fizica, nu au "recuzita" necesara suficienta, si protejeaza si ei ce mai au. Link spre comentariu
danpin Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 ....Nimeni din liceul meu nu are o bacnota de 1000 de lei. .... Nici nu are cum sa aiba, doar daca a pastrat din cele vechi din 1991-1993. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Danpin, experimentele cu risc le face proful care stie la ce se expune si la ce expune copii. Pe parte electronica poti sa ii arati unui copil lucruri interesante si la 6, 9, 12 volti, curenti de ordinul miliamperilor, surse cu putere limitata, gen baterii. Poate intelege conceptul de putere, tensiune, curent, rezistenta, conexiune serie, paralel, tranzistorul, dioda si multe altele. Nu trebuie sa ii pui viata in pericol ca sa priceapa. Vede fenomenul si ii spui ca la scara mai mare e la fel dar cu particularitatile necesare. Maresti curent, maresti tensiune, cresti sectiunea si grosimea izolatiei. Pe youtube nu toate sunt corecte si te poti alege cu un car de informatii gresite. Pe youtube se va uita proful si dupa ce judeca daca e corect ceea ce vede, arata copiilor si le si demonstreaza daca poate. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 In spiritul celor spuse de colegul Fanelforum, mai bine vorbesti cu Domnul Presedinte, el a fost profesor de fizica si inspector scolar, deci cred ca te-ar intelege si ar putea interveni pe la Ministerul Educatiei. In plus a dat si meditatii dar acum nu cred ca-l mai intereseaza.... Experimentele de fizica, chimie, etc. prezinta un anumit risc, profesorii trebuie sa supravegheze foarte atent elevii sa nu se intample vreun accident, ca intra la puscarie... pe salariul care-l au nu se merita, mai bine va lasa sa cautati si sa urmariti pe Youtube experimentele. Domnilor, eu am prin scoala pe vremea cind in laboratoare se faceau experimente, iar in cel de chimie se gaseau toti dracii, chiar substante acum considerate periculoase si care nu sint disponibile pentru public. Nu s-a intimplat absolut nimic desi nu intotdeauna era si laboranta in sala ca sa ajute profesoarele. Pina la urma daca vrea Gigel poate sa inghita si gamalii de chibrituri cind i se pune pata, nu trebuie s-o faca folosind chimicalele de la scoala. Pe de alta parte vazind la ce pret au ajuns rectivii pare de inteles lipsa acestora. Nici pe vremuri nu sint foarte convins ca respectivele substante nu erau procurate pe cai mai putin ortodoxe de la combinatul chimic din oras. Iar in laboratoarele de fizica, la fel, se gaseau o gramada de chestii si erau foloste. Dar atunci erau profesori care au ajuns in invatamint din vocatie, nu pentru ca au terminat la FF si nu ii angajeaza nimeni. Iar salariile la profesori si atunci erau cam tot pe la coada clasamentului, deci nu asta e cauza. Stiu profesoara care mai ales din donatii de la privati a dotat un laborator de electronica inclusiv cu aparate de masura moderne, chiar si cu un osciloscop de 2x100Mhz, surse, generatoare, zeci de multimetre digitale si chiar le foloseste. Intr-adevar, este in invatamint de prin 1998 daca asta inseamna ceva! Link spre comentariu
Mircel Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Nimeni din liceul meu nu are o bacnota de 1000 de lei. Hârtia de valoare, cu acoperire în aur, emisă de o bancă și folosită ca mijloc de plată se numește bancnotă. Link spre comentariu
eugenbt Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 "Eu ma refeream mai mult la situatia din liceul meu si nu neaparat la scolile generale.De cumparat nu cumpara nimeni cand toata lumea stie ca nu poti sa-i ceri unui copil un milion de lei.Este un drept pe care il detine copilul si nu ii poate impune nimeni asa ceva cand el este sarac.Nimeni din liceul meu nu are o bacnota de 1000 de lei." eu stiam ca cea mai mare bancnota in circulatie, in Romania, este cea de 500 lei. poate au scos tinerii "frumosi si liberi" si alte valori. si aici nu este vorba despre fondul scolii, sa ceri copiilor sa dea bani pentru echiparea laboratoarelor, ci scoala sa ceara asemena fonduri de la Primarie sau de la Inspectoratul Scolar. de asemenea, mai exista posibilitatea scrierii unor proiecte si aducerea banilor in scoala. ultimul proiect scris si aprobat al unei cunostinte este la Tara lui Andrei. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 "Fizica se invata cu materialele in mana,nu cu formulele pe tabla si cu o teorie larga si insipida.Cum pot intelege unii formulele si eu nu?"Nu-i suficient sa-ti cada marul în cap; trebuie sa si ai ceva în capul ala. Majoritatea oamenilor nu-s în stare sa sa deduca formula ce descrie un fenomen doar pe baza unui simplu experiment. Pentru ca le lipseste atât instrumentarul matematic cât si timpul necesar (formulele respective sunt rezultatul unei munci îndelungate). Asa ca se practica cu succes calea inversa: se cauta întâi întelegerea la nivel teoretic si se sustine, acolo unde este cazul, prin experimente; experimente ce nu trebuie repetate pentru fiecare grup de învatacei în parte (se gasesc înregistrari video destul de reusite, vezi materialele difuzate în cadrulunor emisiuni gen "telescoala" sau pe site-urile unor scoli specializate în învatamântul la distanta. (Oare Einstein pe ce o fi pus mâna când a clocit teoria relativitatii?)"Hârtia de valoare, cu acoperire în aur, emisă de o bancă și folosită ca mijloc de plată se numește bancnotă."Bancnotele nu mai au de mult acoperire în aur., în sensul ca nu mai sunt convertibile în aur.Posibil ca prin "bacnota" unii sa înteleaga:1. un mijloc de plata foarte specific2. nota de bacalaureat ce are acoperire în suma înscrisa pe biletul de banca în cauza ;-) Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) Vad acum ca subiectele de la bac au fost de o dificultate de scoala generala.Daca aceste subiecte s-ar da si la universitatile tehnice atunci ce rost ar mai avea subcapitolele pricepute si exersate din timp? 2. nota de bacalaureat ce are acoperire în suma înscrisa pe biletul de banca în cauza ;-) Am vrut sa corectez bacnota cu bancnota dar am fost ocupat,imi cer scuze de intarziere. Editat Decembrie 12, 2016 de alex77 Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) Școala românească scoate tâmpiți pe bandă rulantă.Ce calitate mai poate avea educația,când dascălii sunt plătiți cu un salariu de mizerie.Ce învață copii la școală:să se ducă în pauze la baie să fumeze,să bea,să tragă pe nas.Ce învață...să facă prostii de la 12-13 ani băieții cu fetele...Degeaba din 25 de copii dintr-o clasă ai 5 serioși care stau cu burta pe carte,că ceilalți 20 îi învață la prostii.Ce autoritate mai are un dascăl,că văd pe la tv profesorii bătuți,scuipați,înjurați...se urcă nenorocitul de elev cu picioarele pe catedra,și dă cu catalogul în cap profesorului...Vai de țara asta în ce hazna a ajuns,parcã ar fi blestemată......Ceaușescu împușcat de Crăciun...păi nici porcul nu se taie de Craciun... Editat Decembrie 12, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
alex77 Postat Decembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Aici ai dreptate Andrei,dar ce poti sa le faci copiilor care au bani si nu stiu sa-i foloseasca in domeniul comertului?In liceul meu produsele sunt pline de mizerii si nu le poti inlocui cu sandwich de casa fiindca nu are gust deloc.Din ce sunt alcatuite?Din produse de proasta calitate de gen:cascaval,branza,salam,si asa mai departe. Si chiar daca iti faci un sandwich acasa nu ai cu ce.Mai toate produsele produc ulcer,gastrita si dureri de stomac. Nu se poate face nimic in institutul asta public?Nu ii pot invata o meserie aducatoare de profit?De ce totul trebuie sa se limiteze in pauze la droguri si sex? Link spre comentariu
Postări Recomandate