sin Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 (editat) stimati forumsti am o dracovenie din asta care-mi da batai de cap...pe scurt, am gasit finalul linii BUT11APX sarma...vedrificat driver, c-ul de 47 uf inlocuit, verificat tensiuni, totul corect...pus diferite tranzistoare (momentan nu dispun de but11apx), ca:but 11a, 11af, bu508a, bu50df, apare imaginea mai mica pe H si cu oscilatii pe marginile rastrului, dupa cateva secunde trece in s-by. Am verificat si c-ul de intoarcere, si c-urile din filtraj...oare nu merge decat cu but-ul ala nenorocit?...eu inclin totusi ca este traf-ul...voi ce parere aveti? Editat Decembrie 11, 2016 de sin Link spre comentariu
attilaa0 Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Poate fi uzura de ecran din cauza caruia trece in st-by. Link spre comentariu
sin Postat Decembrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 11, 2016 (editat) verificat si pe un alt tub, face la fel...in primul rand, rastrul nu se desfasoara corect, este mai mic pe vericala, adica st-dr si zimtata...se vede ca ori este prost comandata, ori poate traful...nu am osciloscop, sa fie clar de la inceput...are traf vde 14125002b, am pe un alt sasiu de philips mai vechi un vde 53102323, oare corespund? Editat Decembrie 11, 2016 de sin Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Nu are nici o treaba tubul cu aia.Eu zic comanda gresita.Si acolo nu-i pretentios la tranzistori .Eu Foloseam final linii ce avea pe stoc. Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) Eu am pus și BU508,chiar și D1650 și n-am avut probleme.Și eu cred că necazul este tot din comandă greșită în bază,și mă gândesc să nu fie trafo. driver cu ceva spire în scurt,și impulsul e mai "domol". Editat Decembrie 12, 2016 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
sin Postat Decembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2016 (editat) daca va spun, sa nu-mi furati "inventia"...iata despre ce era vb: eu am luat doar placa acasa in vederea depanarii si am verificat-o pe un tub normal, nu de tipul plat cum este originalul si am ajuns la concluzia ca nu avea caracteristicile celui plat...azi am luat tv-ul acasa si am masurat toti pinii tk-ului si surpriza: scurt intern intre pin 13 si filament!...asa se-ntampla cand ai incredere in rahaturile astea de tuburi plate...cand vedeti unul, intai masurati daca nu aveti vreun scut intern...o intrebare: finalul de linii este BUT11APX, in schema este desenat ca fiind cu rezistenta si dioda incorporata, iar pdf-ul zice altceva...unde-i greseala?...voi ce puneti in loc? Editat Decembrie 12, 2016 de sin Link spre comentariu
adydep Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Dați 3 spire pe traf și alimentați filamentul separat;poate se salvează tubul. Link spre comentariu
sin Postat Decembrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 12, 2016 incerc in seara asta....va tin la curent! cu ocazia asta, verific si alte tipuri de finali, ca sa stiu pe viitor, deoarece originalul vad ca nu prea se mai gaseste... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Eu in loc de BUT11APX am folosit BU508A model vechi recuperat si nu au fost probleme ca acum ca sunt stifturi si nu mai tin Link spre comentariu
modoran Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Aici cica se gaseste original BUT11APX (nu am cumparat, deci nu bag mana in foc): http://www.piesetv.ro/TV/eshop/11-1-Tranzistoare-si-stabilizatoare/7-2-Tranzistoare/5/89-BUT11APX-original-Philips Link spre comentariu
sin Postat Decembrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Decembrie 13, 2016 victorie!...merge impecabil cu BUT11A, dar si cu BU508A , fara sa se incalzeasca excesiv...buba era la tub si s-a remediat cu cateva spire separate pt filament...multumesc tuturor pt timpul acordat! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum