Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

manual sau schema pentru JVC R-X110

Postări Recomandate

SalutAm un amplituner JVC R-X110 la care s-a stins afisorul fluorescent ce indica frecventa si banda.Modulul este echipat cu ci TC 9158P ,afisorul este ELU0001-16.Nu am reusit sa gasesc o schema sau manual service pentru aparat.Rog daca le are cineva sau datasheet pentru afisor (pentru ci am gasit),sa le posteze.Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• viorel1964

1

Top autori în acest subiect

E posibil sa ai in schema 1 sau 2 rez puse pe alimentarea filamentului afisajului, verifica daca ajunge tensiune alternativa pe filament (intre 2,5... 6Vca). De asemenea, daca ai filamentul alimentat (se poate vedea cu ochiul liber), trebuie sa cauti in sursa amplitunerului tensiunea anodica a afisorului (max. -35Vcc; de obicei -25Vcc), si sa vezi de ce nu ajunge la modulul de afisare. Cazul cel mai grav e cind se sparge sau intra aer in balonul afisorului, vezi ca are pe la un colt o suprafata argintata la fel ca la lampile r-tv. Daca vezi alb in locul ala inseamna ca e spart sau a rasuflat balonul.

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...
Vizitator onica_marian

Vin si eu cu o problema legata de un afisor fluorescent. Am gasit la facultate un afisor destul de mare ca dimensiune, are 2 linii de afisare si este alfanumeric. Nu am cautat fisa de catalog si nici nu am numarat cate caractere are, dar par a fi peste 30 pe linie. Problema e ca are tubul acela prin care s-a facut vidarea, rupt (sta de mult timp prin niste cutii rascolite des de studenti).

Cazul cel mai grav e cind se sparge sau intra aer in balonul afisorului, vezi ca are pe la un colt o suprafata argintata la fel ca la lampile r-tv. Daca vezi alb in locul ala inseamna ca e spart sau a rasuflat balonul.

Nu sunt urme de alb in acea zona. Intrebare este daca mai poate fi facut afisorul, adica vidat si sudata sticla.
Link spre comentariu

Doar dacă ai acces la o pompă de vid şi aparatura de topire şi prelucrare a sticlei (trebuie lipit un tubuleţ nou în locul celui spart, se face vidarea prin el şi se sigilează la flacără). Buba e că s-ar putea distruge la temperatură afişajul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări