Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema ECM Cielo motor E-tec

relu01

Postări Recomandate

Va salut de curand batrinul meu Cielo a inceput sa functioneze in doua pistoane, dupa toate verificarile am constatai ca modulul ecm da impulsuri doar pe unul din cele doua canale ,am demontat modulul iar vizual nu pare nimic dus, fiind realizat doar din componente smd nemarcate m-iar prinde bine o schema a modulului respectiv ,ori ce idee sfat e binevenit si multumesc anticipat celor care renunta la cateva clipe din tinpul lor pentru a ma ajuta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• relu01

2

• dancostea2002

1

• adydep

1

Top autori în acest subiect

Inseamnă că e varianta cu bobina cu 3 pini "la primar"și motorul e de tipul cu scântee irosită-odată pe pistoanele 1 și 4 apoi pe pistoanele 2 și 3.Dacă nu-i problema de cablaj între ECU și bobină ar trebuii văzut ce coduri de eroare apar.Nu știu cum o fi la Cielo,dar la Ford Focus 1(benzină)există o situație de eroare când temperatura lichidului de răcire trece de 110 grade,ECU taie aprinderea la 2 pistoane.Să nu fie și la dvs. așa ceva,poate chiar sonda de temperatură defectă și ECU vede că "fierbe motorul".Din căte știu etajul final e cu 2 mos-fet smd de putere,fiecare comandă o bobină.

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

destul de greu de gasit o schema de ECU.oricat de mult ne-ar place sa-l rezolvam pe cel original,de multe ori este mai rentabil sa-l inlocuim.prin centrele de dezmembrari este 50-100lei.se poate inlocui si cu unul de Opel are echipeaza acelasi motor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări