sk24bpo Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 De citit, mai ales pentru incepatori : http://store.curiousinventor.com/guides/how_to_solder/kind_of_solder Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Viorel are cu totul alte scopuri decat argintul din aliajul meu de lipit... I-am explicat clar ca lipsa termenului de "aliaj" este o omitere aproape naturala, exact cum vorbeste orice om despre aurul din bijuterii fara sa precizeze ca si aici este vorba despre un aliaj. Chiar i-am adus un citat subliniat cu rosu despre un aliaj japonez folosit foarte des in lipiturile facute cu mana, aliaj pe care il folosesc si eu. Deasemenea i-am spus negru pe alb chiar pe acel forum, ca sa nu mai fie in confuzie, ca pe semnal mic folosesc cablu din argint (cu izolatie de teflon adaug eu acum) iar cablul pentru boxe este cupru OFC argintat. Mai mult, stie ca prefer argintul tocmai din cauza efectului pelicular si mare atentie... efectului de proximitate, fenomene care se manifesta de la 50hz si chiar semnificativ in banda de 20khz-192khz , banda unde la DAC-urile moderne exista "viata". Nu mai vorbim despre DSD 512 cu cei aproape 25Mhz.... Viorel stie toate astea dar el urmareste (il citez) : "Te mai bag in seama dupa ce face unu ampul SARA 2016 si o da de gard cu el.Pe simulare este una ,in realitate alta ;o stii si tu dar te minti singur." Bineanteles ca SARA-2016 canta si ma incanta aproape zilnic , aparatul existand in realitate de mai bine de un an, de cand am conceput aceasta varianta. In fine, cel mai bine ar fi sa nu ma mai "bage in seama" cum nici eu nu-l bag pe el si sa nu-mi mai doreasca cu orice pret esecul . ai intuit foarte bine, banda de lucru a amplificatorului la care folosesc extensiv argintul este de 1,3Mhz(-3dB), perfect stabil, fara pic de ringing sau overshoot la semnalul treapta. Dar nu stiu cat de mult intereseaza treaba asta cata vreme nu este un proiect public (inca). ;) Felicitari pentru reusita! Sunt curios cine ti-a proiectat cablajul desi am o banuiala. Deci pana la urma tot red ferrari? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 15, 2016 Partajează Postat Decembrie 15, 2016 Eu am proiectat si cablajul. Fiind destul de complicata aceea schema, cu multe detalii de care sa se tina cont iar Alex nefiind langa mine "sa-l pot freca" mereu, am fost nevoit sa-l desenez eu. A fost ingrozitor de obositor, poate cel mai greu aspect de realizat din tot proiectul dar pana in final a mers bine. Culoarea rosie am ales-o din cauza ta :-). Ai cele mai frumoase cablaje si recunosc ca m-ai inspirat cu aceasta culoare. Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Decembrie 15, 2016 Partajează Postat Decembrie 15, 2016 Pai? De ce nu te lauzi cu aceasta ultima realizare in topicul tau? Poate pui si o poza de o rezolutie mai buna a PCB-ului. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Este o schema scumpa si greu de realizat in practica, n-are rost sa ne sufocam aiurea cu asa ceva. Schemele publice trebuie in opinia mea de acum sa fie aerisite si cat de cat simple. La ora actuala avem destule optiuni excelente pe Elforum, chef de lipit sa aiba lumea. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Este o schema scumpa si greu de realizat in practica, n-are rost sa ne sufocam aiurea cu asa ceva. Schemele publice trebuie in opinia mea de acum sa fie aerisite si cat de cat simple. La ora actuala avem destule optiuni excelente pe Elforum, chef de lipit sa aiba lumea."Žn opinia mea, schemele publice trebuie să fie aerisite" cam asta ar fi exprimarea corecta .Ca să fie aerisite ,cam cîte componente active să aibe ? 5,8,15 ?Ce poate fi atît de complicat ? Este un amp cu 100 de tranzistori si 50 de integrate ?Din ce ai scăpat din casa ,am văzut că ai folosit o arie de tranzistori,mare scofală,aria aia are tranzistori modești ca,caracteristici.Alții de pe forum ca Marian,Maxente,Testikov,au pus schemele ,scheme cu destul de multe componente,alea sunt mai ușor de pus în practică ?Eu cred că te "alinți" cînd spui că fabuloasa ta schema este greu de pus în practică,toatr schemele se pun in practica după reguli comune ,de amplasare a componentelor,trasee de masa ,trasee între diferitele etaje ale schemei.Iar vrei să te umfli în pene si nu știi cum să o faci. Editat Decembrie 16, 2016 de viobio Link spre comentariu
djlove Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Argintul are punctul de topire pe la 960 grade Celsius, nu ai cum sa lipesti cu el daca nu e in aliaj cu altceva. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 "Žn opinia mea, schemele publice trebuie să fie aerisite" cam asta ar fi exprimarea corecta .Ca să fie aerisite ,cam cîte componente active să aibe ? 5,8,15 ?Ce poate fi atît de complicat ? Este un amp cu 100 de tranzistori si 50 de integrate ?Din ce ai scăpat din casa ,am văzut că ai folosit o arie de tranzistori,mare scofală,aria aia are tranzistori modești ca,caracteristici.Alții de pe forum ca Marian,Maxente,Testikov,au pus schemele ,scheme cu destul de multe componente,alea sunt mai ușor de pus în practică ?Eu cred că te "alinți" cînd spui că fabuloasa ta schema este greu de pus în practică,toatr schemele se pun in practica după reguli comune ,de amplasare a componentelor,trasee de masa ,trasee între diferitele etaje ale schemei.Iar vrei să te umfli în pene si nu știi cum să o faci. Ce ai face tu cu o schema care este inca netestata serios avand o banda de lucru de 1,3Mhz ? Poate doar sa-ti dai foc la degete Ai rabdare, un an, doi, ce atata graba pe tine ... Prefer sa imi mentin trendul de pana acum, punand scheme pe care le-am intors pe toate fetele. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Ce ai face tu cu o schema care este inca netestata serios avand o banda de lucru de 1,3Mhz ? Poate doar sa-ti dai foc la degete Ai rabdare, un an, doi, ce atata graba pe tine ... Prefer sa imi mentin trendul de pana acum, punand scheme pe care le-am intors pe toate fetele.As încerca să emit cu ea pe unde lungi.Nu as face nimic cu o asemenea schema ,eu nu mai ascut pe amplificări cu siliciu ,în schimb fac pentru alții clase A pe siliciu ,mulțumiți oamenii de ele.Vezi ca aștept niste argumente cu acel așa zis dual monobloc , altfel....iar ai dat o duma......marca ta cu R în cerc,chiar ti-a ieșit marca de la OSIM ?? Editat Decembrie 16, 2016 de viobio Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Treaba e de durata cu undele lungi Am prieteni audiofili care insista sa le fac un hibrid, cu lampi in fata amplificatorului de putere. Cine stie, poate pana in vara.... Marca mea de la OSIM ? Aaaaa, a iesit demult, sunt marca inregistrata Am si cateva scheme tot asa marca inregistrata. Este un proces firesc in viata oricarui electronist punerea sub protectie a ceea ce creeaza si lucreaza. Editat Decembrie 16, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Este un proces firesc in viata oricarui electronist punerea sub protectie a ceea ce creeaza si lucreaza. Corect!Acuma recent precizam intr-un alt topic de aici despre crearea unui proiect de la 0 adica conceperea unei scheme iar apoi punerea ei in practica si au existat numai replici de genul "este neproductiv sa reinventezi roata". Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Iar vrei să te umfli în pene si nu știi cum să o faci. Total de acord cu treaba asta. In schimb umflatul in pene, chiar daca e penibil cateodata, nu este interzis de regulament si nicidecum o scuza pentru a incepe un flame sau a face off topic. Uite, eu folosesc lipituri exclusiv cu platina, sa se oftice toti dujmanii! Chiar daca in ultima vreme am pus electronica in cui si m-am ocupat doar de mesterit la masina, pot sa spun cu mana pe inima ca se aplica si de acolo. Motorul merge mult mai rotund de cand am facut niste lipituri speciale, cum numai eu stiu! Strang bani sa imi fac o cruce cu 3 colturi pe capota exclusiv din platina, eu zic ca diferentele se vor simti din plin! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 (editat) Eu am sa fiu cel mai SJmecher!Imi fac cablaje speciale pe comanda, dublu placat, dar nu din cupru ci direct din Haur!Lipiturile terminalelor pieselor le fac cu picatura gel (permite modelarea)!Sic, v-am facut pe toti! Editat Decembrie 16, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 16, 2016 Partajează Postat Decembrie 16, 2016 Leco, nu mai spune ca imi crapa ficatii in mine de invidie ca si mai demult si te propun pt ban! Link spre comentariu
Postări Recomandate