R2R Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Eu folosesc de mult timp de asta http://www.tme.eu/ro/details/lc60-0.25_0.1/aliaje-de-lipit-sarme/cynel/ pt SMD-uri. Si eu am fost foarte multumit de asta!As mai fi da nu am voie ... Editat Decembrie 13, 2016 de R2R Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Eu folosesc de mult timp de asta http://www.tme.eu/ro/details/lc60-0.25_0.1/aliaje-de-lipit-sarme/cynel/ pt SMD-uri.Cam atît aliaj de lipit am topit anul asta ,cam toate "mosoarele" sunt ca cele din linkul pus de tine.Nu respect nici o normă UE ,cine controlează componenta aliajului ? Nimeni ! Editat Decembrie 13, 2016 de viobio Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Te rog frumos, da-mi mie mosoarele goale. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Ideale pentru suport bobine filtre! Link spre comentariu
Ovidanie Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Sn60Pb40 este preferatul meu, consider ca este cel mai ''prietenos '' aliaj. Temperatura de topire joasa, lipiturile ies lucioase, plus ca nu distruge varfurile. Asta folosesc zilnic. Am si aliaje speciale, uneori sunt utile. De exemplu aliajul Sn60% Cu 20% Ag 20% are punctul de topire pe la 370 grade si lipiturile sunt extrem de rezistente. Practic este un aliaj Sn-Ag in care au incorporat pulbere de cupru. In timpul topirii cuprul fuzioneaza cu aliajul topit exact ca ansa pistolului de lipit... Dupa fuzionare temperatura de topire urca peste 400 grade celsius. Criminal pentru varfuri, un varf ERSA veritabil l-am dat gata in zece minute. Sunt si aliaje speciale care lipesc aluminiu. Link spre comentariu
Shambala Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Rugamintea este valabila si pt domnisorul Leco Editat Decembrie 13, 2016 de shambala Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Cu mare placere cind le-oi termina! (Mi-am propus sa ma tina "o viata")... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Te rog frumos, da-mi mie mosoarele goale.Cum sa le dau ? Pai eu pe ce mai bobinez ? Le folosesc pentru filtre.Hotomanule .... Link spre comentariu
R2R Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 Oare pe astea cu ce e mai bine sa le lipesc: cu fludor sau cu cositor? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 13, 2016 Partajează Postat Decembrie 13, 2016 (editat) Cu SuperGlue pt ca anuleaza vibratiile mecanice ce genereaza distorsiuni la a 5 cifra dupa virgula. Editat Decembrie 13, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Torsadarea e cea mai buna, dar numai sa le lasi sa se coaca. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Cu SuperGlue pt ca anuleaza vibratiile mecanice ce genereaza distorsiuni la a 5 cifra dupa virgula. Se foloseste un adeziv elastic pentru treaba asta, superglue-ul este rigid. Vibratiile condensatoarelor produc intr-adevar o degradare a puritatii semnalului. Exista serii de electrolitici construite cu amortizare mecanica interna.Torsadarea e cea mai buna, dar numai sa le lasi sa se coaca. E preferabila crimparea, sertizarea iar coacerea se preteaza si se practica la rezistente. Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Se foloseste un adeziv elastic pentru treaba asta, superglue-ul este rigid. Vibratiile condensatoarelor produc intr-adevar o degradare a puritatii semnalului. Exista serii de electrolitici construite cu amortizare mecanica interna.E preferabila crimparea, sertizarea iar coacerea se preteaza si se practica la rezistente. In loc de fludor/cositor....era o gluma - stiu si eu destul de bine ce se utilizeaza pt rigidizare mecanica. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 (editat) Eiiii, m-am prins imediat ca era o gluma dar asa am reusit sa inserez si un lucru serios pentru unii electronisti care pot fi pasionati de amanunte. Editat Decembrie 14, 2016 de RaimondAudio Link spre comentariu
cipri_mury Postat Decembrie 14, 2016 Partajează Postat Decembrie 14, 2016 Cam atît aliaj de lipit am topit anul asta Sper ca ati folosit extractor de fum. Sn60Pb40 este preferatul meu Asta folosesc si eu dar se mai intampla sa ramana pe varful letconului cand fac lipituri.Dar cum eu nu fac lipituri zilnic nu este nicio drama. Link spre comentariu
Postări Recomandate