Mircea Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 @Raimond, raspunsul era exclusiv pentru Coco. Imi cer scuze ca m-am "legat" de mesajul tau, nu am avut intentia sa fie mesaj pentru tine. Insa, in caz de accident, esti bun de plata daca nu respecti "codul". Priza cu neutrul identificat are si ea rostul ei. Standardele de securitate difera mult de la tara la tara. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Folosesc raspunsul lui Raimond ca sa stie Coco: pe acolo pe unde traiesti tu (unde traiesc si eu, de altfel) siguranta pe nul, in sisteme monofazate, este interzisa prin cod electric, fiind un pericol de electrocutare. Daca se arde numa' cea de nul, ramai cu faza in aparat, de cele mai multe ori fara sa stii.Respectivul conector, doar cu fuzibil pentru faza, exista la vanzatorii locali (Mouser, Digi, Newark, Future). De unde ai tras concluzia ca nu stiu ? Pe eticheta aia unde scrie RaimondAudio Made in U.E. (la risc, ca poate se destrama) scrie si T 3.15A . Mie nu mi se parea ca scrie ca ar fi doua sigurante. Poate nici nu are doua si poate e una din aia mai lunga, cum folosesc de regula. Chestia cu intorsul in priza se face din ce in ce mai greu, probabil e o mostenire ruseasca. La poza de care vorbeam e polarizat daca e stecher dupa norm franceza cu 3 pini. Sigurante care nu se ard exista. Link spre comentariu
Mircea Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Coco, poluam degeaba topicul si nu-ti inteleg tonul folosit. Raimond a scris ca-s 2 sigurante. Alea de nu se ard se numesc "dummy" si nu se folosesc in astfel de socluri. Rolul "dummy"-urilor este sa asigure o deconectare vizibila. Tot prin cod ceruta, in anumite cazuri. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Nici mie nu-mi place ca stecherele utilizabile in Romania se pot intoarce in priza. Din start ai anulat unul dintre avantajele mufei IEC din aparat. Mostenirea nu este ruseasca , aia nici nu aveau impamantare pe vremuri, mai degraba este standarul german, CEEE7/4 Schuko. Era bine sa ne fi ales macar cu cel francez, dar totusi asta nemtesc are contact dublu la impamantare. Soclul are 2 sigurante, pe fiecare pol cate una. Functie de reglementari se pot folosi doua sau una iar cea in plus sa fie "oarba", o bara de cupru. Soclul este acesta : http://www.schurter.ch/bundles/snceschurter/epim/_ProdPool_/newDS/en/typ_KD.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Despre ce ton vorbesti, al meu sau al tau ? Citeste topicul la rand. Eu am intrebat de soclu, raimond a zis de sigurante si tu vrei sa demonstrezi ceva la cineva. Dupa cum se vede in lincul pus de raimond, merci, se fabrica in aceeasi carcasa si cu o siguranta si cu doua si inca doua versiuni. Frumos e ca are sertar pentru sigurante, probabil ca nu trebuie sa-ti fac probleme daca cel care a facut legaturile a legat capatul care trebuie la retea si tu nu ai scos cablul din priza. Pe alea dummy scrie clar "this is not a fuse", vorbeam despre sigurante in general, eu ma gandeam la resetabile, hai sa nu o luam de luni mai bine. De abia s-au linistit oamenii cu alegerile, acu porcu e la ordinea zilei, noi sa fim sanatosi. Raimond cum faci cu intrarile nebalansate? Le convertesti in balansate si ampliful merge doar cu balansate ? Am vazut ceva scheme pe net cu circuite That sau cu trafuri exagerat de scumpe. si ma batea gandul sa comand vreo doua integrate. E preferabila intrarea balansata , din considerente de zgomot ? Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Nu, fac invers. Amplificatorul nefiind in punte , deci nativ nu este balansat iar intrarea se face prin neinversoare, conexiunea balansata de intrare XLR este convertita prin THAT la nebalansat. Sincer la ce surse de sunet am eu acum n-am nevoie de XLR dar am observat ca devine o moda asa ca voi implementa si conexiunea balansata. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Eu am ales tot modul de conexiune balansat , din motive de compatibilitate cu surselede semnal balansate nativ ( DAC-uri , preamplificatoare HiEnd ) sau nebalansate , clasice .Am ales varianta de intrare full discrete , fără circuite integrate pe calea de semnal . Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Nu ma pricep la acest tip de conexiune, se poate lua nebalansat din masa XLR-ului si o faza ca sa zic asa ? Link spre comentariu
djvas Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Se poate lua nebalansat din XLR fara nici o problema. Vei avea o atenuare de 6 dB. Link spre comentariu
hpavictor Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Nu , pur si simplu pinii XLR-ului ii legi la intrarea neinversoare , respectiv la intrarea inversoare .În cazul folosirii unei surse clasice , cu ieșire asimetrică , în mufa cablului RCA -XLR3 se face un ștrap între masă și intrarea inversoare .Asta este cea mai simplă variantă , si cea mai puțin zgomotoasă .Varianta cu circuit desimetrizor activ in intrare necesita folosirea unui circuit amplificator operațional , deci se degradează majoritatea performantelor la semnal mic .Varianta cu trafo desimetrizor implică costuri mari , deoarece trafo desimetrizor trebuie să nu se satureze la semnale mari , să aibă o eroare de fază cat mai mică în banda audio etc .Prefer prima variantă , care folosește intrările neinversoare și inversoare ale etajului final , evident prin intermediul unor etaje buffer avand doar componente discrete .Simplu și fără compromisuri . Link spre comentariu
R2R Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Am crezut ca la firma ta se fac lipituri cu Ag ... daca nu , asta e , multumim pentru participarea la discutii . adevarat...nu se fac lipituri nici cu argint, nici cu plumb: lfm22s cu flux sr37 este una din cele mai simple combinatii , ieftina in comparatie cu altele si are o singura calitate adevarata: protejeaza varfurile letcoanelor pt o perioada mai indelungata. este un aliaj simplu SN-Cu eutectic cu flux 3.5% dar nu se compara cu KR-19 SH RMA Ag Sn62/Pb36/Ag2, varianta militara http://www.almit.com/almit_uk/uk_frameset.htm Totusi in curand o sa lucrez cu asta: http://www.somersetsolders.com/020mm-ultra-fine-gauge-lead-free-solder-wire/p2 pt ca nu mai am voie sa ma ating de smd-uri cu 0.65.rezultatul nu respecta nici normele IPC2, daramite IPC3!... Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Eu folosesc de mult timp de asta http://www.tme.eu/ro/details/lc60-0.25_0.1/aliaje-de-lipit-sarme/cynel/ pt SMD-uri. Link spre comentariu
franzm Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Poloneza?! Numa sa nu fie licenta TK ;-) Link spre comentariu
dan cod Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 E foarte ok fludorul asta de 0,25 .La smduri fine si eu il folosesc si sunt multumit. Link spre comentariu
zsjkuki Postat Decembrie 12, 2016 Partajează Postat Decembrie 12, 2016 Folosesc Almit KR-19RA.Este foarte bun. Link spre comentariu
Postări Recomandate