VAX Postat Decembrie 22, 2016 Partajează Postat Decembrie 22, 2016 https://en.wikipedia.org/wiki/Solder Link spre comentariu
morocanosul Postat Decembrie 22, 2016 Partajează Postat Decembrie 22, 2016 Mercy ! Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Eu mai întreb încă odată se pot lipi componente EXCLUSIV cu Ag ? Mai simplu doar Ag simplu fara sa fie aliat cu alt metal,ca așa susține colegul nostru.Argintul se topeste la 960 de grade. Nu cred ca rezista o componenta la o lipitura cu Argint. Uneori si cu fludor le incalzesti si iti pui intrebarea daca le-ai prajit. Nu am citit tot topicul. Daca s-a precizat, meaculpa. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Pai citeste tot topicul ca sa intelegi ca Viobio dorea sa ma discrediteze, nu lua de buna in guritza tot ceea ce se serveste. Fii inteligent altfel vei ajunge tu insuti sa lipesti cu argint pur piesele :-). A te lega de semantica nu e nicio smecherie. In felul asta nu mai mancam paine ci premixuri fainoase cu aditivi, coloranti si conservanti. La fel cu carnea, legumele, etc. Cand vorbesti intr-un mediu fara cunostiinte tehnice n-are rost sa produci confuzie specificand proportiile metalelor din aliajul de lipit. Rosia ramane rosie, iaurtul ramane iaurt si tot asa. Ce ar fi sa ceri la alimentara produsele dupa ingredientele inscrise pe eticheta ? Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Nu stiu ce sa zic, pt unii (inclusiv subsemnatul) te discreditezi din start cu formularile pompoase folosite. E ca si cand te ridici pe varfuri si ne explici cat de inalt esti. In acest fel suna bine sa spui ca lipesti cu argint cand aliajul are doar 1-2% Ag, sau ca ai tweeter de beriliu cand componenta tot pe acolo se invarte. Sa nu uitam ca ai scris de diferente intre lipitura cu aliaj cu argint, suntem curiosi sau si asta e semantica? Dar prevad raspunsul: e nevoie de aparatura specializata, boxe, sistem, matching, aparatele de masura nu spun totul. Suna deja prea cunoscut. Vio are un interes clar sa te discrediteze, dar de remarcat e ca nu a facut decat sa foloseasca textele tale pt asta, fara sa puna ceva de la el. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Eu nu cred ca exista user pe forumul asta atat de batut in cap care sa creada ca atunci cand cineva zice "lipesc cu argint" sa se gandeasca ca se foloseste argint pur. Toata lumea stie ca e vorba de aliaj de argint. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Sharky, unde am afirmat eu ca lipesc cu argint pur ? Doi la mana, ce-i cu procentul asta de 1%-2%Ag cand el poate ajunge si pana la 25% in aliajele de lipit(asa cum folosea Motorola pe vremuri) ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 De stiam ca e cu scandal, nu ma mai bagam. Puteti sa lipiti si cu aur , din partea mea. Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Eu zic ca lumea, inclusiv tu, au inteles perfect mesajul meu. Nu e nevoie sa analizez ce facea motorola si altii in anumite aplicatii. Link spre comentariu
sk24bpo Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Am inteles inteles perfect tot ceea ce ai dorit sa spui si sa nu spui. Eu doar as adauga ca vine Craciunul si cel mai frumos este sa auzim numai de bine. Sarbatori fericite pentru toata lumea ! Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Ați transformat topicul ăsta în ceva mai ca Bodega.....cu manele, cu miștouri și offtopicuri. Hai și mai potoliți-vă de Sărbători, că așa e frumos.... Link spre comentariu
Sharky Postat Decembrie 23, 2016 Partajează Postat Decembrie 23, 2016 Poi na, teoria chibritului cu aceeasi protagonisti in frunte. Propun sa luam o pauza si sa incercam cu rabdare toate aceste solutii de lipire. Tema doi va fi, cu ce lipim piesele, si asta conteaza. Daca n-ai statie cu varf termostatat cu reglaj la sfert de grad, nu ai inteles nimic de la viata. Tema 3: cablu audiofil pt alimentare ciocanului electric termostatat. Link spre comentariu
Postări Recomandate