Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce lipim componentele ?

Vizitator viobio

Postări Recomandate

• Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu mai întreb încă odată se pot lipi componente EXCLUSIV cu Ag ? Mai simplu doar Ag simplu fara sa fie aliat cu alt metal,ca așa susține colegul nostru.Argintul se topeste la 960 de grade. Nu cred ca rezista o componenta la o lipitura cu Argint. Uneori si cu fludor le incalzesti si iti pui intrebarea daca le-ai prajit. Nu am citit tot topicul. Daca s-a precizat, meaculpa.

Link spre comentariu

Pai citeste tot topicul ca sa intelegi ca Viobio dorea sa ma discrediteze, nu lua de buna in guritza tot ceea ce se serveste. Fii inteligent altfel vei ajunge tu insuti sa lipesti cu argint pur piesele :-). A te lega de semantica nu e nicio smecherie. In felul asta nu mai mancam paine ci premixuri fainoase cu aditivi, coloranti si conservanti. La fel cu carnea, legumele, etc. Cand vorbesti intr-un mediu fara cunostiinte tehnice n-are rost sa produci confuzie specificand proportiile metalelor din aliajul de lipit. Rosia ramane rosie, iaurtul ramane iaurt si tot asa. Ce ar fi sa ceri la alimentara produsele dupa ingredientele inscrise pe eticheta ?

Link spre comentariu
Nu stiu ce sa zic, pt unii (inclusiv subsemnatul) te discreditezi din start cu formularile pompoase folosite.
E ca si cand te ridici pe varfuri si ne explici cat de inalt esti. :)
In acest fel suna bine sa spui ca lipesti cu argint cand aliajul are doar 1-2% Ag, sau ca ai tweeter de beriliu cand componenta tot pe acolo se invarte.
Sa nu uitam ca ai scris de diferente intre lipitura cu aliaj cu argint, suntem curiosi sau si asta e semantica?
Dar prevad raspunsul: e nevoie de aparatura specializata, boxe, sistem, matching, aparatele de masura nu spun totul. Suna deja prea cunoscut. :)
Vio are un interes clar sa te discrediteze, dar de remarcat e ca nu a facut decat sa foloseasca textele tale pt asta, fara sa puna ceva de la el. :)
Link spre comentariu

Poi na, teoria chibritului cu aceeasi protagonisti in frunte.

Propun sa luam o pauza si sa incercam cu rabdare toate aceste solutii de lipire.

Tema doi va fi, cu ce lipim piesele, si asta conteaza. Daca n-ai statie cu varf termostatat cu reglaj la sfert de grad, nu ai inteles nimic de la viata.

Tema 3: cablu audiofil pt alimentare ciocanului electric termostatat.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări