Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ELFORUM

Vizitator Vega_Manu

Postări Recomandate

Vizitator Vega_Manu

Dupa cele spuse mai sus nu ramane decat sa studiez ebay-ul si in prima faza o sa va cer sfatul daca ma voi apuca sa fac un amplificator cu placi deaja facute de pe ebay pe care sa le mai inbunatatesc cu ajutorul vostru, asta pana capat incredere in mine pentru a intra in hora cea mare :))

Multumest de sfaturile date pana acum.

O parere pentru acest amplificator?

http://www.ebay.co.uk/itm/Douk-Audio-Class-A-Power-Amplifier-2-0-Channel-Stereo-Hi-Fi-Transistor-Amp-Board-/262453181186?hash=item3d1b6dbb02:g:mj0AAOSwRgJXlCWL

Editat de Vega_Manu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

din pacate nu am vazut nici o schema la montajul tau,nu pot sa spun decat ca folosesc piese de calitate , mai mult de atat... dar am vazut altceva facut de aceeasi firma, cred...si acolo au si schema electrica.

http://www.ebay.com/itm/Douk-Audio-FET-Fully-Symmetrical-Power-Amplifier-Amp-Assembled-Board-2Pcs-1Set-/252288891317

Mie nu imi par prea scumpe pt cata munca e in ele si piesele folosite.

Vezi ca ti-am trimis un mesaj privat.Mai este un romanas de-al nostru in Bolton.Poate te ajuta un pic...Eu sunt tocmai in sud, si in general sunt liber pt discutii doar in week-end-uri.

De fapt acum am vazut ca e o clona de krell ksa 50...ia-l si vezi ce face si dupa aia spune-ne si noua pt ca nu am avut multi dintre noi ocazia sa auzim un krell ksa 50.

eu sunt totusi mai mult atras de varianta doi cu fet-uri.

Link spre comentariu

N-o sa vina cu DALE, alea sunt puse de ochii lumii. Scrie si in descriere ca au stoc insuficient la alea si o sa trimita rezistente panasonic cica. Dar acum serios.. calitatea rezistentelor cred ca e ultima problema la un kit chinezesc.In poze arata bine ce-i drept.

Editat de matzah
Link spre comentariu

e utila daca asculti pe "boxe" Lecroy, Tektronix etc.

Am comparat pe urechea mea (pur subiectiv) niste dracii facute de mine dupa zen, doz si celelalte vs clasa ab cat de cat ingrijit realizata. eu unul sa fiu al naibi daca am simtit diferenta cat sa justific dezavantajele clasei a. Am si acum un amp pentru casti, in rack de 19 inch facut in clasa A dupa doz-ul lui rod elliot.

Editat de matzah
Link spre comentariu

de Agilent ai uitat.....

Sint constient ca exista o imbunatatire a sunetului la un amplif in clasa A dar, pt mine, diferenta in auditie nu merita investitia si consumul exagerat de mare pe termen lung care va fi generat de o clasa A.

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Agilent e retro deja. Le zice Keysight acum. dar ambii fac boxe bune.

Pai sa zic ca numesc diferenta dintre componentele "straine" ale amplificatorului clasa ab, la iesire versus intrare - ca fiind distorsiuni (nu mi-e relevant acum ce fel).

Apoi sa zic ca vreau sa imbunatatesc reproducerea sonora si deci sa reduc si aceste distorsiuni. Cum e mai ieftin? Investesc in radiatoare la kg, surse supradimensionate, filtraje de neam prost si galeti de tranzistori finali sau investesc sume comparabile in diferenta dintre niste incinte mediocre si unele mai bune.

O incinta medie introduce mai multe distorsiuni la conversia electric-mecanic decat diferenta intre clasa ab si a.

Link spre comentariu

Agilent e retro deja. Le zice Keysight acum. dar ambii fac boxe bune. da, si mai de mult le zicea HP........

Pai sa zic ca numesc diferenta dintre componentele "straine" ale amplificatorului clasa ab, la iesire versus intrare - ca fiind distorsiuni (nu mi-e relevant acum ce fel).

Apoi sa zic ca vreau sa imbunatatesc reproducerea sonora si deci sa reduc si aceste distorsiuni. Cum e mai ieftin? Investesc in radiatoare la kg, surse supradimensionate, filtraje de neam prost si galeti de tranzistori finali sau investesc sume comparabile in diferenta dintre niste incinte mediocre si unele mai bune.

O incinta medie introduce mai multe distorsiuni la conversia electric-mecanic decat diferenta intre clasa ab si a.

E valabil la orice incinta, chiar si de top.

Distorsiunile introduse de incinte, chiar de top, nu coboara sub 0.01% (probabil mult mai mari dar ....orientativ pt ca nu am studiat amanuntit piata distorsiunilor la incite).

Totusi unora le place sunetul la clasa A, poate pt nu au ascultat o clasa AB de top.

Link spre comentariu

Eu am ascultat pe indelete vreo 3-4 zile o clasa AB cat de cat de top - Accuphase M-6000 si tot prefer o clasa A bine realizata.

Chestiune de preferinte.

Vega_Manu - nu se cumpara niciodata un cablaj - fie si montat, fara sa ai acces la schema. Daca ceva nu merge, ce faci ? Sa speram ca nu va fi cazul ...

Nimeni nu poate da vreo sugestie de imbunatatire din acelasi motiv - nu se cunoaste schema.

Nu-mi este clar daca curentul de repaos prezentat se refera la fiecare tranzistor sau la toti trei - sper ca la toti trei. La o tensiune de alimentare de 2x50Vcc, la 450mA per tz ar insemna o putere disipata totala pe fiecare canal de 135W - absolut imens, necesita radiatoare uriase. Chiar si la 150mA /tranzistor rezulta o putere disipata totala de 45W pe fiecare radiator, deci oricum radiatoare mari - mai mari decat cele aratate in pozele prezentate.

Editat de shambala
Link spre comentariu

Vega_Manu, hai sa iti dau eu doua cablaje la ultimul amplificator facut de mine. Am si marea majoritate a componentelor, mai ramane sa iti cumperi tu finalii, radiatoarele, sursa de alimentare (traf + electroliticii de filtraj) si o cutie

Kitul e la ''pungulita'' o sa ai si placerea plantarii componentelor, practic il asamblezi tu cu mana ta. Detaliile kitului sunt in semnatura mea adica la rubrica vanzari

Link spre comentariu
Vizitator Vega_Manu

Sincer sa fiu cu voi am fost prea incantat de ce am vazut aseara mai nou din cate am vazut am acces la multe chesti in comparatie cu romania.

Am consultat cateva site pentru productie PCB si am fost uimit de faptul ca pentru 5 placi de 20x18 cm cu tot cu transport platesc 25 lire cu tot cu transport si alte taxe mai mult de atat la 100 de bucati platesc :)))) 30 lire ce sa mai zic de restu.

Cred ca o sa imi iau inima in dinti si o sa ma apuc de ceva mai ales daca cateva persoane vor fi disponibile sa ma ajute cu sfaturi .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări