Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Timer Countdown UV Box

peace

Postări Recomandate

Am realizat acest timer cu numarare inversa (cu timp setabil de la 1 secunda pana la 99 minute) la cererea unui coleg de pe acest forum. Timer-ul are si avertizari sonore pentru "Start/Stop", "OprireFortata", "Timp nesetat", "Finalizare", precum si stingerea Backlight-ului, atunci cand este in modul de asteptare.

Afisarea se face pe un display 16x2.

Am schitat mai intai urmatoarea schema (corectata):

Posted ImageDupa care am scris softul.

Timer-ul are urmatoarele functii:

1. Setare minute cu "M-Up" si "M-down" (se poate seta pana la 99 de minute, zic eu suficient pentru un UV Box)

2. Setare secunde cu "S-Up" si "S-Down"

3. Afisarea timpului setat

4. Afisarea timpului care a mai ramas

5. Avertizari pe LCD a diferitelor setari

6. Avertizari sonore

Si un video cu prezentarea proiectulu, la care din pacate, avertizarile sonore nu se aud foarte bine.

https://youtu.be/FzA66XmqHxc

timer-lcd-v0.2.rar

Editat de mircea calin
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• peace

4

• elmar

2

• bandutoiu

2

• manolo

2

Top autori în acest subiect

Asa cum am promis pun si hexul.

Maine o sa pun si schema completa cu modificarile pe care le-am facut, deoarece am facut niste modificari la configuratia pinilor pentru a-mi veni mai usor la proiectarea cablajului, pentru a nu se comenta (de catre unii mai carcotasi) ca nu corespunde schema postata cu softul.

Softul si schema corectata au fost adaugate si in prima postare.

timer-lcd-v0.2.rar

Editat de mircea calin
Link spre comentariu

Pe mine nu ma intereseaza ,acum vo 5 ani am facut un timer pentru expunerea uv cu Omron H3CR cu timpi 0,05s-300h ,dar am abandonat realizarea cablajelor prin metoda foto din mai multe motive.

Link spre comentariu

Asa cum am promis pun si hexul.

Maine o sa pun si schema completa cu modificarile pe care le-am facut, deoarece am facut niste modificari la configuratia pinilor pentru a-mi veni mai usor la proiectarea cablajului, pentru a nu se comenta (de catre unii mai carcotasi) ca nu corespunde schema postata cu softul.

Mulţumim frumos pentru hex...dar mai aşteptăm schema corectă!Altfel nu văd ce folos are softul fără schemă ...cum nici schema fără soft nu este de nici un folos!

Link spre comentariu

Felicitari, un proiect simpatic.

Pentru developare UV am modificat un scanner de la care am folosit motorul pas-cu-pas si bratul. Dureaza mai mult developarea, insa am folosit mai putine LED-uri UV (erau scumpe cand l-am facut).

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări