Adyfifa07 Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 (editat) Salut, Imi cer scuze daca topicul nu este postat unde trebuie insa am nevoie de urmatorul lucru: O schema de regulator de curent ( nu stiu daca ma exprim cum trebuie).As avea neviue de un fel de dimmer pentru o dioda laser. Ideea este urmatoarea..Trebuie sa alimentez o dioda laser (tensiunea de alimentare 3.7 V CC) si as avea nevoie sa variez curentul prin aceasta . Deci vreau sa folosesc un alimentator de 3.7 V (~600 mA) dar alimentand laserul tensiunea sa ramana constanta (3.7 V) dar sa pot varia cumva curentul prin circuit...Nu pot folosi un potentiometru intrucat caderea de tensiune pe acesta determina scaderea de tensiune pe dioda si astfel nu se ajunge la tensiunea de prag pentru a se produce emisia spontana in laser si prin urmare sa se produca efectul laser...Ce imi trece acum prin minte este un circuit cu Lm317 dar nu stiu daca ar fi cea mai buna solutie..Daca ma puteti ajuta cu o solutie sau o schema de circuit as fi recunoscator.Multumesc! Editat Decembrie 10, 2016 de Adyfifa07 Link spre comentariu
Relav Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Da o cautare dupa "power supply laser diode". Vezi, iti aduce ce vrei tu? Link spre comentariu
validae Postat Decembrie 10, 2016 Partajează Postat Decembrie 10, 2016 Nu poți păstra tensiunea perfect constantă la bornele diodei și să variezi totuși curentul ce trece prin ea decât modificând însăși rezistența internă a diodei, lucru imposibil. Dar poți adăuga un PWM la alimentator.Astfel laserul nu va emite continuu, ci în impulsuri cu lățime variabilă, efectul fiind de putere variabilă.Ochiul ,,mediază,, intensitatea luminoasă recepționată și pare că puterea laserului se modifică, dar de fapt timpul de emisie se modifică.Același lucru se face și la cuptoarele cu microunde, nu se reglează puterea maxim emisă, ci doar timpul cât se emite într-o perioadă dată. Link spre comentariu
Marian Postat Decembrie 11, 2016 Partajează Postat Decembrie 11, 2016 Ceva in genul asta ar merge: Dar in nici un caz alimentat cu 3,7V cat zici tu ca are alimentatorul tau. Schema este desenata de Pisica Matache cu ceva ani in urma, si ar putea fi folosita si in cazul tau. Nu te intereseaza tensiunea aplicata diodei ci curentul, prin limitarea lui vei observa ca tensiunea se limiteaza si stabilizeaza automat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum