Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

MAKITA FLEX CIUDAT :)

Vizitator Vega_Manu

Postări Recomandate

La grupurile conice daca muti coroana de pe partea dreapta a pinionului pe partea stanga a lui, coroana se va invarti in sens invers.

Pinionul are acelasi sens de rotatie, dar coroana se va roti in celalat sens.

Incercati si veti vedea ca asa e.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 48
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• razvanmarius

9

• GEO 53 BN

7

• mac01

5

• mihaighe

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Desurubeaza manerul si pune-l in celalalta parte sau roteste aparatoarea,fixeaza discul asa cum trebuie si strange cu cheia din trusa.

Ma indoiesc ca acel flex se invarte invers. Depinde cum privesti lucrurile.

Daca se monteaza minerul in partea cealalta (partea opusa) nu se obtine nimic. Singurul efect e in ce directie improasca scinteile. Cind discul flexului este pe partea stinga,scinteile vor fi aruncate in spate,iar cind discul este pe partea dreapta scinteile, vor fi aruncate in fata.

Desfa din suruburi grupul conic si roteste-l 180 de grade. Pe urma strange. suruburile la loc.

Finul meu s-a apucat sa repare flexul si cand l-a montat la loc a pus invers grupul conic. Si se invarte invers.

Este posbil ca din gresala sa fi fost montat asa.

Dantura grupului conic, este in general, elicoidala. Sint flexuri care au dantura dreapta. Oricum vei roti grupul conic,flexul se va roti in acelasi sens.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

in fine, nu are rost sa batem apa in piua. Conform dictonului" cand trei zic ca esti beat, te duci si te culci" ma dau batut si eu.

Dar nu voi sta degeaba ci ma voi apuc sa rotesc corpul de aluminiu in care se afla grupul conic sa va arat ca se schimba sensul de rotatie.

Sper sa am timp maine sa fac asta.

Sau poate are altcineva timp.

Imi amintesc ca se intampla cum spune "GEO 53 BN", scanteile sareau in fata si nu in spate cum era de obicei.

Cert este ca dupa ce am incercat sa tai cu el si era greu de folosit l-am intrebat pe fina-miu ce a facut la flex.

Mi-a zis ca l-a desfacut sa bage vaselina la grupul conic.

Dupa aia, cand taiai flexul in loc sa tinda sa o ia inainte cum face de obicei, o lua inapoi spre tine.

I-am zis sa-l desfaca sa aseze grupul cum era inainte.

Acum nu mai stiu daca chiar l-a pus la loc, ca nu i-am mai folosit flexul de mult.

Link spre comentariu

Am impresia ca nu ni sa spus tot adevarul de spre acest polizor unghiular

Propietarul l-a cumparat candva dar nu isi aduce aminte pentru ce si alte asemenea "lacune"

De asemenea este mai putin interesat decat voi de rezolvare ca dovada ca nu a mai aparut pe aici

Link spre comentariu

Incercam sa inteleg de ce spune ca se invartea invers.

Pai a spus ca se desfacea piulita singura, ori asta se intampla numai cand sensul de rotire al motorului este invers fata de cum ar trebui.

.....................

Razvanmarius: Prin repozitionarea manerului/aparatorii se poate folosi cu mana stanga/dreapta, dupa preferinta. Eu il am pe stanga, arunca scanteile in fata si in caz ca se impileaza panza, flexul tinde sa sara inapoi (inspre mine). Scanteile pot sari in fata sau in spate in functie de pozitionarea manerului si n-are legatura cu sensul de rotatie al motorului. Ala nu trebuie sa se poata modifica, pentru ce se desface piulita in mers.

..........................

Nu stiu de ce se invarte flexul asta invers, dar e periculos, eu am vazut panza de flex sarita la 11.000rot/min si nu e de gluma...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Probabil nu o avea timp sa intre pe forum.

Referitor la pozele de mai sus.

Daca desfaci suruburile alea ph ( sunt 4 cate unul pe fiecare colt) si rotesti in jurul axului rotorului carcasa de aluminiu in care este coroana, la 180 de grade atunci se inverseaza sensul de rotatie al discului de taiere.

Link spre comentariu

Nu se inverseaza niciun sens...poti sa rotesti capul pana te plictisesti! Schimbi doar pozitia capului fata de corp, dar sensul ramane acelasi.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cum zice si " florinelll" , cred ca ne agitam degeaba, dar ne-a starnit curiozitatea si dezbatem pe subiect.

O sa fac ceea ce am zis mai sus ( rotirea carcasei) si vad cum stat treaba.

Link spre comentariu

Eu zic ca finul Dvs, pe langa faptul ca a bagat vaselina la grupul conic, a montat manerul/aparatoarea pentru stanga (din neatentie) si din cauza asta sareau scanteile inainte si flexul era greu de folosit (dar nu si pentru un stangaci).

Totusi, nu vreau sa va rapesc bucuria demontarii flex-ului si rotirea carcasei ....spor la treaba!

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări