Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SURSA 17PW22-4

vizicon

Postări Recomandate

Sursa scoasa din montaj nu are tensiunile normale .respectiv 24V este numai 7-8v pulsatorie și 12V este de 4-5V pulsatorie.

Menționez ca acest defect nu a apărut ulterior și asa se prezintă din primul moment când a fost scoasa din TV pentru verificare.

Cu toate ca am inlocuit tot ce se poate conzi,diode ,Tz ,CI FSDM 1265R ,optocuplor sursa nu se modifica cu nimic în momentul alimentari.

Concluzia este ca FSDM 1265R nu lucrează in parametri cu toate verificările în partea primara etaj Q820,822,830,831,D832,833 ,D850,Q809, zenere ,nu am depistat cauza care face ca tensiunile VCC2 care este numai de 6-7V pulsatorie ,iar VCC1 este numai de 8-10 V pulsatorie ,deci sursa nu lucrează în regim corect de funcționare cu toate ca sa inlocuit tot ce a fost posibil.

Poate un coleg are o soluție de rezolvare.

MULȚUMESC.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vizicon

10

• iop95

5

• misuraelectronic

4

• Florinel TV

4

Care optocuploare ca are nu mai 1 și cu o tensiune de 7-8Vpulsatorie care mai mult scade la 4-5V,când e cuplat M/B ,nu cred ca poți asigura tensiuni 5VSTBY și 3,3VSTBY care se formează cu modulu 17 DB28-1 din 24V.

Sursa are 2 regimuri de funcționare în STANDBY asigura 24Vsi 12V și în stare OFF punerea la masa a pinului 1 din cupla PL813,eu asa vad logica de funcționare la acest tip de sursa,sau poate greșesc.

Link spre comentariu

Osciloscopu pentru moment e tras pe dreapta din cauza trafo rețea.

Supracurent nu este iar vorba ca e de cuplata total ,aceste pulsați le are peste tot primar și secundar ,deci este clar ca CI nu are funcționare corecta,VCC1 și VCC2 sunt mici ca sursa sa lucreze în parametri ,cu toate ca am verificato de mai multe ori ceva îmi scapă de fie care data.

Nu mai spun ca am schimbat și celula de redresare, tot din partea de intrare .

MULȚUMESC.

Link spre comentariu

DIn moment ce aveti tensiuni la iesire, e putin probabil sa fie o problema din CI.

Sunt doua situatii care duc la acest comportament: suprasarcina sau supratensiune.

Daca pinul 4 ajunge la 6V atunci e vorba de suprasarcina; daca pinul 3 ajunge la 19 e vorba de supratensiune - foarte posibil sa apara in gol; testati sursa cu o sarcina, nu in gol.

Cu un osciloscop pe pinii 4 si 3 s-ar putea vedea in ce regim lucreaza.

Incercati sa decuplati anodul diodei din optocuplor si sa puneti pinul 4 la masa printr-o rez de 3.3K. Daca functioneaza stabil, e o problema in bucla de reactie (optocuplor + restul).

Link spre comentariu

In primul rand va MULȚUMESC pt ajutor.

-In sarcina tensiunea 24V care în gol este 7-8V scade la 3-4,5V care este tot pulsatorie.

-Pin 4 are 1-2V pulsatorie.

-Pin 3 este 8-10 pulsatorie.

-Referitor anod optocuplor ,eu la-m total afara și același regim de funcționare,de menționat ca și acest etaj a fost controlat total ,mai mult dacă simulez punerea la masa a pinului 2 din cupla PL813 ,tensiunile din secundar 24V care este de 7-8V scad la 1,2V pulsatorie deci nu trece total în OFF.

- CI nu poate fi cauza ,am schimbat 2 buc DM 0565R după care am cumpărat originalu din sursa DM 1265R ,deci 4 CI care se comporta la fel cu singura deosebire ca cu DM 0565R toate tensiunile din sursa menționate în aceasta postare sunt mai mici cu 1-2V ,în rest regimul de funcționare identic.

-Astăzi am pus bec în loc de siguranța filament stins complect (exceptând momentul încărcări cond. de filtrare) regimul de funcționare identic nu se schimba nimic.

Are cineva o schema de sursa asta dar cu DM1265R eu am găsit rez cu alte valori fata de schema cu DM0565R dar după codul de culori aveau valoare corespunzătoare.

Va MULȚUMESC și noapte buna .

Link spre comentariu

Colegu de mai sus a spus , sa pui sursa pe sarcina artificiala adica pe becurii , si nu in locul sigurantei ca asta este pentru protectie , deci fa asa un bec auto de 12v pe tensiunea de 12v si 2 becuri auto inseriate pe tensiunea de 24v si atunci vezi daca este sursa de vina

Link spre comentariu

Masurarea cu aparat de masura nu arata valoarea de varf si nu stim exact ce regim e... desi cel mai probabil este overvoltage.

Daca ati dat optocuplorul afara si n-ati pus rezistenta de care am zis intre pinul 4 si masa, evident ca nu se schimba nimic.

Intra in overload (cond de la pinul 4 se incarca si tens sare de 6V...).

Ar fi bine sa folositi rezistente in loc de becuri auto. Au rez. f mica pana se aprind, e posibil sa intre protectia si te induc in eroare.

Link spre comentariu

Chiar daca schema data de Cornel nu este identica va puteti face o idee. Verificati tot ce este legat de alimentarea integratului (pin 3): r999, c903, d858, c896. Condensatoarele inlocuite OBLIGATORIU cu altele noi.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări