Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Mare surpriza, s-a prajit amplificatorul de la Subwoofer.Un sfat/ajutor

Vizitator Vega_Manu

Postări Recomandate

Vizitator Vega_Manu
Salut, am avut marea surpriza sa ma trezesc ca iese fum din Subwoofer, o data cu asta sa trezit elecronistul din mine si am decis sa il desfac sa vad mai exact ce se intampla cu el.
Din primele cerceari amplificatorul sa prajit, aceasta fiind o placa separata de cea de alimentare.
Am desfacut partea elecronica de incinta si ma gandeam sa profit de aceasta cat si de difuzor construind un alt amplificator.
Cel ce doreste sa ma ajute la construirea acestuia sau sa acorde un sfat.
Mentionez ca Subwoofer-ul este Samsung
Parametri difuzor:
Room EQ V5,01
Dated: 12/03/2016 08:55:03
Zmin 4,20 ohm
fmin 141 Hz
f3 323 Hz
Le(f3) 1,693 mH
Motional impedance parameters
RES 37,46 ohm
LCES 14,504 mH
CMES 493,9 uF
Blocked impedance parameters
RDC 3,50 ohm
dR 0,00 ohm
Re 3,50 ohm
Leb 0,0 uH
Le 4,414 mH
Rss 264,2 ohm
Ke 0,3438 S-H
Thiele-Small parameters
fs 59,5 Hz
Qms 6,861
Qes 0,646
Qts 0,590
Fts 100,7
Mms 18,14 g
Cms 0,395 mm/N
Rms 0,988 kg/s
Vas 9,29 litres
Bl 6,061 Tm
Eta 0,29 %
Lp (1W/1m) 86,69 dB
Dd 12,81 cm
Sd 128,8 cm^2

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• matzah

2

• Mircea

2

• djvas

1

• maxente

1

Top autori în acest subiect

Vizitator Vega_Manu

Daca am sustinere din partea voastra sau a unuia dintre voi sincer pentru mine este o provocare sa il repar. in privinta cunostintelor mele pot spune:

Nivelul de cunostinte in electronica pe o scara de la 1 la 10 cred ca este 4 avand in vedere ca stiu ce rol are fiecare component in ansamblu si stiu sa lipesc :)) daca este bine spus. in copilarie faceam stati cumparand preanplificatoare,punte, traf, corector pe care le ansamblam si le vindeam ca stati :) imi aduc aminte ca lucram cu TDA 2005 si TDA 2030.

Subwoofer-ul a fost din vechiul sistem audio si se auzea chiar binisor dar nu a mai fost folosit o perioada ca am achizitionat un alt sistem mai exact:

Denon AVR-X2300W AV Receiver & Monitor Audio MR2 AV Speakers, Receiver-ul are iesire pentru 2 Subwoofere de aceia voiam sa il fac pe cel ars.

Receiver-ul are iesire pe 4 ohmi, Subwoofer-ul cel ars are 4 ohm 150w de aceia voiam sa fac cu ajutorul tau un alt amplificator la acesta o sa atasez cateva poze pentru a iti da cu parerea daca mai este ceva de salvat din vechiul amplificator, din cate am vazut preanplificatorul sa ars.

Cat despre componentele ce fac parte din amplificatorul ars, mai jos atasez cateva poze si astept decizia voastra daca se mai poate face ceva.

Posted Image

Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Link spre comentariu

Sigur e clasa D. Nu stiu cat renteaza sa repari asa ceva sau daca dispui de sculele necesare. Gasesti pe afara kituri de ampuri in clasa d cu tot cu sursa alimentare. Ea cea mai ieftina varianta.Diy (cu experienta 4/10, +4 la skill level sau cum vrei sa-i zici) faci o clasa ab, tranzistoare sau integrate. Vezi cu sursa aia, masoara si vezi ce tensiuni furnizeaza, poate te poate ajuta la ceva desi nu vad sa se preteze la alimentat clase ab.

Editat de matzah
Link spre comentariu

Fa ce zice matzah, masoara tensiunea de iesire a sursei si cumpara un amplif clasa D de pe eBay. Nu mai poti repara placa aia arsa.In limba Romana, p si b sunt precedate de m, niciodata de n. PreaMplificator ii zice.Spor la treaba!

Link spre comentariu

Dupa desenul cablajului se pare ca a fost folosit doar un canal , poate fi acolo un dual BTL stereo.

Se pot muta componentele filtrului de iesire si implicit semnalul de intrare pe sectiunea nefolosita .Integratul are sanse sub 50% sa fie functional pe canalul nefolosit , doar la teste se poate afla (vezi oscilator )

Parca se putea citi pe una din foto seria integratului .

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Se poate schimba acel integrat cu altul.

Cu o statie cu aer cald, un letcon subtire si putina indemanare se poate inlocui. Am schimbat eu un CI TAS intr-o combina LG

Din poze se vede ca e copt pe iesire, probabil s-au bagat mai multe difuzoare sau boxe in paralel ''sa cante si mai tare''

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator Vega_Manu

A fost folosit doar ca Subwoofer nu sa atasat nimic la el,o posibila cauza este umezeala, in Anglia ai egrasie si in cur nu mai zic de cum era casa unde locuiam acum ceva timp.

Va multumesc tuturor de ajutor sunteti de nota 1o toti, cat despre partea amplificatorului o sa renunt la el si ma voi axa pe a folosirea sursei asta daca imi va mai fi de folos dupa masuratori.

O sa vin cu masuratorile si sa hotaram ce apmlificator sa punem pe ea asta daca se va merita daca nu ma voi desparti de el prin a extrage ce mai este bun si facut cadou celui ce le doreste.

Ca o mica paranteza ma bate gandul sa iau asta:

http://www.ebay.co.uk/itm/Monitor-Audio-Radius-360-Compact-Hi-Fi-Active-Subwoofer-Spares-or-Repair-/172340820665?hash=item2820503ab9:g:8joAAOSwLF1X2Ahc

Poate reusesc sa il repar, ce ziceti sa ma risc? stiu ca este o loterie dar ...... am mai vazut si genu de persoane care au vandut frigideru ca, curge apa din el si dupa ce l-am cumparat am constatat ca era furtunul de condens iesit din tava :))))

Astept o paere dar cat mai urgenta sa nu se vanda ca din primele cercetari ca pret este bine rau acum nusti la ce te astepti cand il desfaci.

Link spre comentariu

Zice acolo ca pocneste sigurante. Posibil sa fie un integrat pe parte de amplificare, nu prea cred sa fie o clasa ab cu piese discrete. Cel mai probabil acel integrat a crapat si trage dupa el vreun rail de pe alimentare si da afara siguranta. Nu poti sti doar asa vizual daca nu cumva a luat si altceva dupa el. Partea de amplicare ai sanse sa o repari insa nu stiu ce sa zic de chestiile de control/preamp/filtre. Unele din astea folosesc integrate mai greu de gasit uneori.Inca o data depinde ce a crapat in el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări