Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

echivalent dioda

Postări Recomandate

Măi omul lui Dumnezeu,înțelege odată că dioda aia are doar rol de protecție,adică atunci cänd sursa se defectează ea(adică dioda)face scurt și se oprește troșcaleta,ca să nu strice și alte etaje în tv.Dacă repari sursa BINE tv-ul merge și fără dioda.Și poți pune PL130,PL150,PL180 sau oricare diodă zenner de 1W sau mai mare(adică să fie mare la corp)între 130-180V

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 40
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bubusmecherul

13

• Marin Maria

7

• leoncris

4

• misuraelectronic

3

Top autori în acest subiect

Acea dioda are rol mai mult de protectie asa ca ar fi bine sa pui una chiar si stabilizatoare intre 135v si 180v la 1A,parereapai i eu ce am spus aici

pai si eu ce am spus aici,bine in stare de urgenta

Link spre comentariu

Eu la sursele aceste am pus dioda zener de 150v si au mers unse multi ani , aceasta dioda are rolul de protectie cind se arde str-ul si urca tensiunile pe secundar si atunci dioda se pune in scurt , ca sa nu arda si alceva in tv , dupa cum mai spun si colegi mai sus

Link spre comentariu

toti cate ceva ati avut despus,dar de unde dumnezeu,fac comanda pentru o dioda,nu sant magazine de piese tv unde stau,daca ar fi iau 50 de bucati,am zis un echivalent de dioda.

si dati un magazin de unde pot procura

Ia scrie in gogu : R2M Dioda supresoare 130V 1A

Link spre comentariu

Si eu ce am postat la #14 ?

DATASHEET , AIURELI , CARACTERISTICI PE CARE ORICUM NU LE'NTELEGE , EU ... DE UNDE SA O CUMPERE

"toti cate ceva ati avut despus,dar de unde dumnezeu,fac comanda pentru o dioda,nu sant magazine de piese tv unde stau,daca ar fi iau 50 de bucati,am zis un echivalent de dioda.

si dati un magazin de unde pot procura"

https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=R2M+Dioda+supresoare+130V+1A

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări